به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه چین، پمپئو را «کوته نظر و مسخره» معرفی کرد و گفت: از نظر برخی آمریکایی ها، کسی که به فرمان این کشور گوش نداده و در حمله به چین همراه آمریکا نباشد، حتما تحت تهدید چین قرار گرفته است این واقعا نشان از کوته فکری و مسخره است.
به گزارش ایرنا خانم "هوا چون اینگ" روز چهارشنبه در نشست خبری روزانه خود در پکن گفت: هر کشوری، طرف و یا شخصی می تواند بر اساس واقعیات قضاوت کند و عملکرد منطبق با منافع خود داشته باشد امور هنگ کنگ کاملا امور داخلی چین است و هیچ کشور دیگری نباید در آن دخالت کند.
او افزود: ما از آمریکا می خواهیم رویکرد و نگرش درستی نسبت به قوانین چین داشته باشد و به تفرقه اندازی، جنجال سازی و دخالت در امور داخلی چین خاتمه دهد.
چین در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی کند
خانم "هوا" در ادامه در واکنش به پژوهشگاه سیاست راهبردی استرالیا که اعلام کرده بود بخشهای مرتبط چین از طریق هزاران سازمان مختلف به جمع آوری اطلاعات پرداخته و نیز سعی در نفوذ بیشتر در میان جامعه چینیها در خارج از چین و نخبگان خارجی دارند، تا به این ترتیب منافعی برای خود ایجاد کنند گفت: این پژوهشگاه استرالیایی از پشتیبانی مالی دولت آمریکا و فروشندگان اسلحه آن کشور برخوردار است و همیشه علاقه مند به جنجال سازی درباره چین بوده است و در ضدچینی بودن همواره پیشگام است.
او افزود: چین همواره به اصل احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی دیگران پایبند است و بر همین اساس روابط خود را با دیگر کشورها توسعه می دهد دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر هرگز دیپلماسی چین نبوده و نشانه برتری ما نیز نیست.
توافق چین با هند برای رفع اختلافات مرزی
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در ادامه به وضعیت تنش های مرزی کشورش با هند اشاره کرد و گفت: دو کشور از راه های دیپلماتیک به دنبال حل اختلافات و مشکلات هستند و در ارتباط با رفع نگرانیهای موجود در مرزهای غربی نیز به یک توافق رسیده اند.
گزارش ها حاکی است مذاکره نظامیان دو کشور در روزهای آینده در منطقه «گالون» برگزار می شود.
واکنش به منبع شیوع ویروس کرونا در چین
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین در ادامه در واکنش به گزارش تحقیقی دانشگاه هاروارد در مورد شیوع ویروس کرونا در چین و زمان آغاز آن گفت: بسیار مسخره است که از بررسیهای ساختگی چنین نتیجهگیری هایی استخراج شود.
دانشگاه هاروارد آمریکا مدعی شده بود با مطالعه اطلاعات رفت و آمدها به بیمارستانی در چین به این نتیجه رسیده که احتمالا شیوع ویروس کرونا در این کشور در ماه آگوست سال گذشته (۱۰ مرداد تا ۹ شهریور ۱۳۸۹) آغاز شده است اما چین شیوع آن را دیر اعلام کرده است.