در ادامه این نکوداشت، از تمبر هنرستان موسیقی با یادمان دو مدیر این هنرستان، حسین دهلوی و غریب گرکانی رونمایی شد و سپس رونمایی کتاب صد سالگی هنرستان موسیقی با حضور دکتر حسینی و لوریس چکناواریان صورت گرفت.

به قَلمِ فاطمه میرزایی دُخت

هنرستان عالی موسیقی ابتدا با نام «هنرستانِ موسیقیِ ملی» به وسیله روح الله خالقی، خالق سرود «ای ایران»در تهران ایجاد شد.

وی به دلیل این که موسیقی ملی در ادوار گذشته مورد نفی بسیاری از دوستداران و طرفداران موسیقی غربی قرار گرفته بود، اقدام به این کار کرد.

این مرکز ملی که اغلب نوابغ موسیقی ایران را پرورش داده هم اکنون صد ساله شده است؛ به طوری که تالار وحدت در روز پنج شنبه،۲۷دی ماه سال ۱۳۹۷میزبان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور هنری ارشاد، یکی از اعضای شورای شهر تهران و جمعی از اهالی موسیقی بود.

در ابتدای جشن، سرود ملی ایران توسط هنرجویان دختر هنرستان موسیقی اجرا شد و سپس ویدیویی پخش شد که استادان هنرستان به معرفی خود پرداختند.

پس از آن، محمد اسماعیلی به عنوان نوازنده تنبک و سعید ثابت هم به عنوان نوازنده سنتور روی صحنه رفته و به اجرای دو نوازی پرداختند.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد با حضور در پشت تریبون از شرکت در جشن صد سالگی هنرستان موسیقی ابراز خرسندی و اظهار کرد که صدسالگی بو و طعمی از جاودانگی دارد.

وی در سخنان خود گفت: «خوشحالم امروز در جشن صدسالگی هنرستان موسیقی خدمت شما هستم. صدسالگی بو و طعمی از جاودانگی دارد و این صدسالگی تقارنی پیدا کرده با چهلمین سال انقلاب اسلامی که امید است، بوی بلوغ را بیش از گذشته داشته باشد.»

وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه افزود: «موسیقی به عمر تاریخ ایران راه دارد و جای جای ایران با ترنم موسیقی هم نواست. موسیقی ایرانی در دامنه وسیعی از طبقات اجتماعی از گذشته تا کنون بوده است. این عمق و دامنه نفوذ موسیقی ایرانی بخشی از موسیقی ایرانی است. موسیقی ایرانی به گونه ای با کلام همراه بوده است. خوشحالیم امروز صد سالگی هنرستان موسیقی ایران را جشن می گیریم. ایران همچنان می ماند و می ماند و هزارمین سالگی این نهاد را در کنار هم جشن می گیریم. امید اینکه مقدمه ای باشد برای ورود به دوره جدیدی از موسیقی ایرانی.»

در ادامه مراسم، مجتبی حسینی معاون ارشاد، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران و موسیقیدان هایی چون لوریس چکناواریان، فرهاد فخرالدینی و حسن ریاحی برای تقدیر از پرسابقه ترین و قدیمی ترین اساتید هنرستان موسیقی به روی صحنه آمدند.

داوود جعفری امید نوازنده ویولن سل، احمد حق کردار در حوزه آهنگسازی نظام، دکتر امیر اشرف آریان پور به عنوان پژوهشگر موسیقی، محمد اسماعیلی نوازنده تنبک، رحمت افشار به عنوان نوازنده کلارینت و مینا افتاده نوازنده سنتور از جمله هنرمندان قدیمی موسیقی هستند که در این مراسم از آن ها تقدیر به عمل آمد.

پس از آن، گروه ارکستر بادی تهران به سرپرستی سینا زکایی و رهبری جاوید مجلسی به اجرای قطعاتی پرداختند و پس از آن ویدیویی از شکل گیری و اجرای جشن صدمین سالگرد هنرستان موسیقی برای حضار به نمایش گذاشته شد و سپس، «گروه نریمان» به سرپرستی علی پژوهشگر به روی سن رفته و اجرا کردند.

در ادامه این نکوداشت، از تمبر هنرستان موسیقی با یادمان دو مدیر این هنرستان، حسین دهلوی و غریب گرکانی رونمایی شد و سپس رونمایی کتاب صد سالگی هنرستان موسیقی با حضور دکتر حسینی و لوریس چکناواریان صورت گرفت.

پس از آن، یک ارکستر سمفونیک شامل دختران و پسران هنرستان به رهبری سهراب کاشف روی صحنه رفته و اجرا کردند.

در بخش بعدی نکوداشت جشن هنرستان موسیقی از افرادی چون غلامحسین فخیمی کیا که از سال ۶۱تا ۷۷هجری شمسی مدیریت هنرستان را برعهده داشت، پروین دخت اشتهاردی مدیر هنرستان موسیقی دختران در سال های ۶۳تا ۷۳هجری شمسی، ملیحه سعیدی از دیگر مدیران هنرستان موسیقی دختران در سال های ۷۶تا۸۱هجری شمسی و فرهاد فخرالدینی به عنوان نخستین فارغ التحصیل دوره عالی هنرستان عالی موسیقی تجلیل شد.

امروز به هنرستانِ موسیقی می بالیم و امیدواریم که در کنارِ مَفاخرِ موسیقیِ ایران، برای جشنِ هزاره هنرستانِ موسیقیِ زیبا و سرشار از خاطره گردهم آییم.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***