بالا رفتن قیمت‌ها لوازم آرایش این روزها باعث شده خانوم ها بیشتر از لوازم آرایش بنجل و تاریخ مصرف گذشته مترو خریداری کنند.

به گزارش سلام نو، «پیچ و خم کهنه کوچه مروی تهران این روزها سوت و کور است. این‌جا تا ‏پیش از این، کوچه محبوب زنان تهرانی بود! جایی که قطب فروش لوازم آرایش شناخته می‌شود و ‏سالیان‌ سال است اعراب ایرانی مغازه‌های رنگارنگ و تا سقف پر و پیمان آن را می‌چرخانند. ‏فروشندگان می‌گویند گیر و گرفتاری‌های تأمین ارز و البته ١,٥ برابر شدن تعرفه ‏واردات لوازم آرایشی موجب شده است که قیمت‌ها بیشتر از ٣ برابر بالا رود و میزان فروش کوچه ‏مروی چیزی حدود ٧٠‌درصد نسبت به‌ سال گذشته کاهش داشته باشد. این موضوع در حالی رخ می‌‏دهد که زنان ایرانی یکی از پرمصرف‌ترین‌ها در استفاده از لوازم آرایشی در خاورمیانه هستند و ایران بعد از عربستان رتبه ‏دوم بازار لوازم آرایشی منطقه را دارد. جالب است بدانید که حالا بنجل‌فروش‌ها و ‏دستفروشان مترو می‌گویند فروششان نسبت به گذشته چند برابر شده است و گویا زنان قید لوازم ‏آرایشی باکیفیت‌تر و گران‌تر را زده‌ و به تاریخ مصرف گذشته‌ها و لوازم آرایشی قاچاق روی ‏آورده‌اند.

رکوردشکنی زنان ایرانی در مصرف لوازم آرایش

تا همین چند وقت پیش بود که طبق آمار منتشر شده، ایران دومین رکورددار مصرف لوازم آرایشی و ‏بهداشتی در خاورمیانه و هفتمین کشور رکورددار در این زمینه در سطح جهان بود. بر اساس ‏آماری که مجله اینترنتی «‏Beauty world middle East‏» منتشر کرد، زنان ایرانی ۳۰‌درصد ‏از درآمد قابل تصرف خود را خرج محصولات آرایشی می‌کنند.‏

سرانه مصرف لوازم آرایش در ایران نشان می‌دهد که ایرانی‌ها به‌ طور متوسط ٤.٥‌درصد از درآمد ‏سالانه‌شان را برای لوازم آرایش هزینه می‌کنند.‏

٧٠‌درصد بازار لوازم آرایش قاچاق است

بر اساس اعلام انجمن واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، کشور ایران سهم ٢.١‌میلیارد دلاری از ‏بازار ٧.٢‌میلیارد دلاری لوازم آرایش خاورمیانه را در اختیار دارد و پس از عربستان دومین کشور ‏منطقه از نظر میزان مصرف لوازم آرایش است. در گزارش‌های این انجمن همچنین تأکید شده است ‏نزدیک به ٧٠‌درصد واردات لوازم آرایشی به ایران از طریق قاچاق انجام می‌شود.‏

واردات لوازم آرایشی به صفر رسید

با این حال اوضاع رو به راه کوچه مروی و سایر فروشندگان لوازم آرایشی تداوم نداشت و حالا ‏فروشندگان کوچه مروی می‌گویند که مشتریان آنها به‌ طور کم‌سابقه‌ای ریزش داشته است. ‏

البته گفته فروشندگان لوازم آرایشی چندان بیراه نیست و بر اساس اعلام محمدابراهیم شهبازی، رئیس ‏اتحادیه فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی کرج، واردات لوازم آرایشی تقریبا به صفر رسیده است. او ‏به ایسنا گفته است که در زمینه لوازم آرایشی تقریبا قیمت همه اجناس چند برابر شده است به همین دلیل ‏تعداد شرکت‌هایی که واردات اجناس آرایشی و بهداشتی را بر عهده دارند کاهش یافته و عملا  به جز ‏تعدادی معدود، ثبت سفارشی انجام نمی‌شود.

او تأکید کرده است که در حال حاضر تقریبا تمام لوازم آرایشی موجود در بازار مربوط به خریدهای ‏قدیمی و سال گذشته است.

این موضوع در حالی رخ می‌دهد که حالا فروشندگان لوازم آرایشی نه‌ تنها برای گرفتن ارز از ‏سامانه نیما دچار مشکل هستند بلکه امسال تعرفه واردات لوازم آرایشی بیشتر از ١,٥ برابر شده است. ‏بر اساس نامه‌ای که وزارت صنعت در شهریور ماه امسال به گمرک زده است تعرفه واردات لوازم ‏آرایشی از ١٦ به ٢٦‌درصد افزایش داشت.

کاهش ٧٠‌درصدی فروش لوازم آرایشی

‏«فروشمان به شدت کاهش پیدا کرده است. تا چند ماه پیش حتی اقشار متوسط جامعه هم می‌آمدند و ‏لوازم بهداشتی و آرایشی از برندهای خارجی می‌خریدند اما الان مشتری‌هایمان به شدت کاهش پیدا ‏کرده‌اند چون خرید لوازم آرایشی و بهداشتی خارجی اولویت قشر متوسط نیست.» این حرف‌ها را ‏مسئول فروش یکی از فروشگاه‌های بزرگ لوازم آرایشی و بهداشتی در کوچه مروی می‌گوید و ‏توضیح می‌دهد که در مغازه خود همه برندهای معروف را می‌فروشد.

او درباره کاهش بی‌سابقه محصولات آرایشی و بهداشتی به «شهروند» می‌گوید: «حدود ٧٠‌درصد ‏فروشمان کم شده است. خط چشم، رژ لب و کرم پودر و حتی کرم‌های ضد آفتاب و دست و صورت ‏جزو سبد کالای اساسی مردم نیست و فروش آنها به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده است. الان مردم ‏حاضر نیستند برای یک کرم پودر ٢٠٠‌هزار تومان هزینه کنند یا این‌که یک کرم چشم ٣٠٠‌هزار ‏تومانی بخرند.‏»

این فروشنده ادامه می‌دهد: «شرایط واقعا سخت شده چون هم واردات برایمان غیر ممکن شده هم این‌ که ‏دیگر کمتر کسی به سراغ خرید لوازم آرایش خارجی می‌آید.‏»

سه هیچ به نفع قاچاقچیان

فروشندگان کوچه مروی می‌گویند مواد اولیه ٥٠درصد محصولات آرایشی و حدود ٧٠‌درصد عطرها ‏و کرم‌ها وارداتی است و تصور بازار لوازم آرایشی داخلی یک تصور تقریبا محال است!‏

آنها توضیح می‌دهند تا پیش از این می‌توانستند با گشایش ال‌سی کالای مورد نیاز را خریداری کنند، ‏ضمن آن‌ که دلار سه‌ هزار تومان بود اما الان با سامانه نیما باید تمام بهای کالا را پرداخت کنند و بعد ‏چهار ماه منتظر بمانند تا نوبتشان شود و بعد ببینند که می‌توانند از صرافی‌ها دلار بخرند یا نه.

حدود یک ماه پیش رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی اعلام کرد که ۹۹ ‏درصد لوازم آرایشی که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، تقلبی است. محصولات بهداشتی و آرایشی تقلبی که ‏حتی ممکن است تاریخ مصرفشان هم گذشته باشد، به شدت سلامت مصرف‌کنندگان را نشانه گرفته‌‏اند، اما از آنجایی که قیمت پایین‌تری نسبت به بقیه محصولات بهداشتی و آرایشی دارند، فروششان هم ‏بیشتر است. این محصولات آرایشی و بهداشتی همان‌هایی هستند که در واگن‌های مترو هم به فروش ‏می‌رسند و اتفاقا این روزها مشتریان زیادی دارند. این در حالی است که بارها وزارت بهداشت با انتشار ‏بیانیه‌هایی اعلام کرده مردم از خرید لوازم آرایشی که در مترو به فروش می‌رسد، خودداری کنند چون ‏تمام این محصولات قاچاق و فاقد پروانه بهداشتی و نشان استاندارد و سیب سلامت هستند.

تاریخ مصرف‌هایی که تمام می‌شوند

این روزها یکی از بزرگترین دردسرهای مغازه‌های فروش لوازم آرایش علاوه بر کاهش فروششان، ‏گذشتن تاریخ انقضای آنها است. یک فروشنده لوازم آرایش درباره این معضل بزرگ به «شهروند» می‌‏گوید: «این که فروشمان خیلی کم شده دردسرهای زیادی برای فروشگاه‌های لوازم آرایشی ایجاد کرده ‏است. چون فروش نداریم و محصولاتمان روی  هم تلنبار می‌شوند، تاریخ انقضای آنها هم تمام می‌شود و ‏عملا دیگر فاسد می‌شوند و قابل فروش نیستند. البته برخی از فروشنده‌ها تاریخ‌های تقلبی روی ‏محصولات فاسد شده می‌چسبانند و آنها را می‌فروشند، اما ما این کار را انجام نمی‌دهیم و به همین دلیل ‏از ابتدای‌سال تاکنون خیلی ضرر کرده و مجبور شده‌ایم محصولاتی که تاریخشان تمام شده را دور ‏بیندازیم. این روزها خبر دارم که تعداد زیادی از همکارانمان درخواست ابطال پروانه داده‌اند چون ‏واقعا اوضاع بدی دارند. توزیع‌کنندگان به هیچ‌ وجه چک مدت‌دار از کسبه قبول نمی‌کنند و فقط در ‏ازای دریافت پول نقد حاضرند اجناس خود را در اختیار فروشندگان قرار دهند. هزینه‌هایی مانند آب، ‏برق و اجاره مغازه هم افزایش یافته و با توجه به کاهش فروش، مغازه‌داران نمی‌توانند هزینه‌های خود ‏را تأمین کنند و چاره‌ای جز تعطیل کردن ندارند.»

همین دردسرها باعث شده در ٦ ماه اخیر ریزش‌های ‏صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی در تهران بیشتر از سال‌های قبل باشد. این حرف را یکی از ‏اعضای صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی گفته و از افزایش ٣٠‌درصدی ابطال پروانه‌های ‏فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی در ٦ ماه اخیر خبر داده  و گفته ابطال پروانه‌ها همچنان ادامه ‏دارد.‏

بازار داغ لوازم آرایش مترویی

این که بتوانید رژ لب یا کرم پودر مارک‌های معروف آمریکایی و فرانسوی را در واگن‌های متروی ‏ایران پیدا کنید یک رویا نیست البته نه اصل آنها را بلکه تقلبی و قاچاقشان را. این روزها گرانی لوازم ‏آرایش اصل و باکیفیت باعث شده حسابی بازار فروشندگان مترو گرم باشد و مشتریان زیادی داشته ‏باشند. قشر متوسط جامعه که تا پیش از این تن به خرید لوازم آرایش بی‌کیفیت و تقلبی از مترو را نمی‌‏داد، حالا انگار مجبور است که برای رفع نیاز از واگن‌های زیرزمینی خرید کند. یکی از ‏فروشندگان لوازم آرایش در مترو به خبرنگار «شهروند» می‌گوید که این روزها فروشش بیشتر شده و ‏مشتریان زیادی پیدا کرده است: «وقتی لوازم آرایش در مغازه‌ها گران شد ما هم مجبور شدیم قیمت‌هایمان را بالاتر ببریم. ما از عمده فروش‌ها خرید می‌کنیم وآنها هم قیمت محصولات را بالا برده‌اند ‏ولی هنوز به اندازه بیرون گران نمی‌فروشیم. همین باعث شده افرادی که نمی‌توانند از مغازه‌ها خرید ‏کنند بیایند از مترو خریدهای خود را انجام دهند. خود من مشتری‌هایی دارم که ١٠‌سال ‏از من خرید می‌کنند و هیچ‌وقت هم شاکی نبوده‌اند. الان هم تعداد مشتری‌هایم بیشتر شده چون هم قیمت‏های خوبی دارم هم کیفیت لوازم آرایشم خوب است و هر کسی از من خرید کرده راضی است.»

با ‏توجه به بازار پریشان و آشفته این روزهای لوازم آرایش عجیب هم نیست که بازار مترویی‌ها داغ‌تر ‏از مغازه‌دارها باشد. با توجه به بالا رفتن دلار و ادامه افزایش قیمت‌ها باید دید چه اتفاقاتی در انتظار ‏بازار این روزهای لوازم آرایش است.‏»/ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***