به گزارش سلام نو، مینو محرز عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در خصوص آخرین وضعیت پلاسما درمانی در کشور بیان کرد: تعداد زیادی از بیماران مبتلا به کرونا که بهبود یافتند و آنتی بادی خوبی داشتند، پس از بهبودی با استفاده از پلاسماهایشان به بهبودی دیگران نیز کمک کردند و این روش در سراسر دنیا هم انجام شد.
به گفته وی، باگذشت زمان و مقالههای منتشر شده از نتایج پلاسمادرمانی برخی از کشورها استفاده از این روش را توصیه نمیکنند هرچند ما هم در کشور این روش را اجرا کردیم و روی برخی بیماران اثر مثبت داشت و برخی دیگر از بیماران نتیجه مثبت دریافت نکردند، بنابراین این روش به طور قطعی روش درمانی قطعی و موثر درمان کرونا نیست.
محرز در پاسخ به این سوال که چند درصد از مردم باید به ویروس مبتلا شوند تا این ویروس ضعیف شود گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از کل جمعیت کشورمان به این بیماری مبتلا شدهاند و طبق گفته سازمان بهداشت جهانی حداقل ٤٠ تا ۷٠ درصد جمعیت کل کشور به این بیماری مبتلا خواهند شد.
این متخصص عفونی درباره ابتلا به ویروس کرونا از طریق پوست گفت : این ویروس به طور مستقیم از طریق پوست وارد بدن نمیشود ، مگر این که سطح پوست دچار آسیب شده باشد.
وی همچنین درباره علائم جدید ویروس کرونا از جمله سردرد و تشنج افزود: در دنیا هرچه تعداد مبتلایان به این بیماری بیشتر میشود ، علائم بیماری نیز تغییر کرده و افزایش می یابد، در ابتدا علائم بیماری فقط شامل تب ، سرفه و درگیریهای ریه بود، اما در حال حاضر میبینیم که بیماری هر ارگانی از بدن را میتواند به طور ناگهانی درگیر کند.
محرز افزود: درحال حاضر مراجعانی با علائم گوارشی، پوستی، چشایی و بویایی و... داریم این را هم اضافه کنم که چون مکانیسم این ویروس عروقی است و عروق کوچک را هم درگیر میکند میتواند علائمی نظیر سردرد ، سکتههای قلبی ، مغزی را داشته باشیم.