وزارت امورخارجه تاجیکستان در نامه‌ای خطاب به وزارت امور خارجه روسیه اعتراض خود درباره اظهارات سرگئی لاوروف را اعلام کرد.

به گزارش سلام نو، به نقل از ایرنا، وزارت امورخارجه تاجیکستان طی یک نامه رسمی خطاب به وزارت خارجه روسیه مراتب اعتراض خود را به دلیل اظهارات سرگئی لاوروف، وزیر خارجه درمورد موضوع تعین مرز و غیر نظامی سازی منطقه میان تاجیکستان و قرقیزستان اعلام داشت.

در این نامه رسمی اعتراضی خاطر نشان شد که موضوع غیرنظامی سازی منطقه و مشخص سازی مرزهای دولتی کشورهای عضو پیمان امنیت ‌جمعی مربوط به امور داخلی این کشورها بوده که صرفا از طریق مذاکرات دو طرفه قابل حل و فصل است.

در این نامه آمده است: "به استحضار طرف روسی رسد که روند مذاکراتی حل و فصل مناقشات مرزی میان تاجیکستان و قرقیزستان  بصورت جاری در چارچوب کمیسیون بین دولتی در راستای مسایل مرز بندی و غیرنظامی سازی میان تاجیکستان و قرقیزستان و همچنین کارگروه های مربوط به موضوعات حقوقی و توپوگرافی در دست بررسی است. از همین رو از بهترین شیوه های بین المللی و مفاد اسناد حقوقی بین المللی مربوطه استفاده می شود."

نامه رسمی وزارت امور خارجه تاجیکستان تأکید می کند که دخالت کشور ثالث در روند مذاکره برای حل و فصل مسائل مرزی بین جمهوری تاجیکستان و جمهوری قرقیزستان به مصلحت نمی باشد.

پیش از این در ۲۶ ماه مه (۶ خرداد) لاوروف در پایان شورای وزیران امور خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) که در قالب ویدوئو کنفرانس برگزار شد، گفته بود، «متأسفانه، این اولین بار نیست که چنین تنش هایی رخ می دهد. ما از متحدین خود می خواهیم که وارد مذاکره شوند و از بکار بردن سلاح خودداری کنند.  ما معتقدیم که هر چه زودتر باید اوضاع آرام شود. ما در این مورد به دوستان خود اطلاع داده ایم.»

بعد از آن بود که دوشنبه با تسلیم یادداشتی به وزارت ارجه روسیه در اعتراض به اعلام آمادگی مسکو برای حل و فصل اختلاف مرزهای بین تاجیکستان و قرقیزستان، در یادداشتی اعلام کرد که مسئله مرزی با کشور همسایه یک امر داخلی دو کشور است و نیازی به دخالت طرف ثالث نیست.

چهار هفته گذشته چهار شهروند تاجیک و چهار شهروند قرقیز در یک سری درگیری های مسلحانه در مرز دو کشور زخمی شده اند.

در بیانیه وزارت امور خارجه تاجیکستان اشاره شد که مسئله مشخص کردن مرزهای رسمی مرنبط به  امور داخلی کشورهای عضو CSTO است و فقط با مشارکت هر دو طرف برگزار خواهد شد.

سازمان پیمان امنیت دسته جمعی (CSTO) از سازمانهای فعال نظامی در حوزه آسیای مرکزی و قفقاز است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و با هدف تقویت ظرفیتهای نظامی و سیاسی کشورهای استقلال یافته از آن و نیز، محدود کردن گسترش ناتو در منطقه تشکیل شد.

این سازمان با محوریت روسیه و با مشارکت کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان در سال ۱۹۹۲ میلادی شکل گرفت و با تصمیم اعضا، در سال ۲۰۰۲ میلادی به یک ائتلاف نظامی منطقه ای تبدیل شد، اگرچه چندی بعد، کشورهای غربگرای گرجستان، جمهوری آذربایجان و ازبکستان از آن جدا شدند.

تاجیکستان و قرقیزستان  ۹۷۶ کیلومتر مرز مشترک دارند  که تاکنون  فقط  ۵۰۴ کیلومتر آن معین و علامت گذاری شده است.

دو طرف سالهاست که  قادر به دستیابی به توافق در مورد مناطق مورد مناقشه و ترسیم خط مرزی نبوده اند.

درگیری و تیراندازی در این مناطق و برای آب، زمین و مراتع صورت می گیرد و گاه منجر به خونریزی می شود.

درگیری در مرز بین دو کشور بر سرمراتع یکشنبه هفته گذشته، رخ داد و مرزبانان از سلاح استفاده کردند. در این حادثه یک سرباز ۱۹ ساله تاجیکی زخمی شد. سه روز بعد، یک شهروند قرقیز به سوی یکی از ساکنین اسفارا تاجیکستان آتش گشود و تحقیقات در حال انجام است

مقامات می گویند دو شهروند تاجیکستان، سه سرباز و یک شهروند قرقیز در درگیری های روز هشتم ماه جاری میلادی زخمی شدند.

هر دو طرف پیوسته یکدیگر  مقصر این درگیری ها می دانند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید