به گزارش سلام نو، مشاوران علمی دولت انگلیس با اشاره به آمار بالای شیوع ویروس کرونا در این کشور نسبت به آنچه برنامه پرشتاب دولت برای تسهیل قرنطینه در این کشور نامیدند ابراز نگرانی کرده و هشدار دادند که این روند به ایجاد موج دوم همهگیری کرونا منجر خواهد شد.
پرفسور «جان ادموندز» از مشاوران ارشد دولت بوریس جانسون و عضو مدرسه علوم پزشکی بهداشت و مناطق گرمسیر انگلیس معتقد است این کشور هنوز به مرحلهای نرسیده که گاردش را دربرابر کرونا شل کند.
او با اشاره به اینکه روزانه هزاران نفر در انگلیس به کرونا مبتلا میشوند تصریح کرد که رفع محدودیتها در این مقطع اقدام نسنجیدهای است
این دانشمند انگلیسی در اسناد محرمانه دولت که فرازهایی از آن در رسانههای این کشور فاش شده گفته است: مساله اینجاست که اقتصاد باید به چرخش درآید و مردم به روال عادی زندگی برگردند. اما بسیاری از ما ترجیح میدهیم که آمار ابتلا کاهش یابد تا محدودیتها را آسان کنیم. بنابراین با توجه به آمار نسبتا بالای شیوع و سیستم ناآزموده تست و ردیابی کرونا، به نظر من آسان کردن محدودیتها اقدام مخاطرهآمیزی خواهد بود.
اظهارات این دانشمند انگلیسی بلافاصله از سوی مشاور دیگر علمی دولت و رئیس موسسه تحقیقات «ولکامتراست»، «جرمی فرار» مورد استقبال قرار گرفت. او در توئیتی نوشت: من با جان در این زمینه موافقم. با توجه به تداوم شیوع بالای کووید-۱۹ در انگلیس، رفع محدودیتها اقدام شتابزدهای خواهد بود.
وی افزود؛ طرح تست و ردیابی کرونا که از پنجشنبه گذشته در انگلیس راهاندازی شد، باید به طور کامل فعال و قابلیت مقابله سریع با افزایش مجدد آمار ابتلا به کرونا را داشته باشد. «فرار» در این زمینه نسبت به ظرفیتهای بهداشتی انگلیس هم ابراز تردید کرد.
همچنین «مارک وولهاس» از دیگر مشاوران علمی دولت و استاد اپیدمیولوژی دانشگاه ادینبرو، بخت از بین رفتن ویروس کرونا را بسیار ضعیف توصیف و تصریح کرد این دستاورد به زودی به دست نخواهد آمد.
دولت انگلیس ناگزیر از خسارتهای مالی ناشی از بحران کرونا، محدودیتهای قرنطینه را با هدف چرخش اقتصاد کشور از دو هفته پیش آسان کرد.
براساس طرح دولت محدودیتهای ورزش در فضای باز و تردد به محل کار کاهش یافت و از پس فردا (دوشنبه ۱۲ خرداد) برخی مدارس ابتدایی، بازار روز و نمایشگاههای خودرو بازگشایی میشوند. سایر محدودیتها نیز قرار است به تدریج ظرف دو ماه آینده کاهش یابد.
هم زمان نخست وزیر انگلیس طرحی را برای عبور از محدودیتها به اجرا گذاشته که به گفته او قرنطینه ملی را به قرنطینه فردی تبدیل خواهد کرد.
براساس طرح موسوم به تست و ردیابی کرونا، شهروندانی که از خود علائم بیماری بروز میدهند، بلافاصله از سوی مسوولان وزارت بهداشت، آزمایش و اگر نتیجه مثبت شد تمام مرتبطان بیمار ردیابی و مکلف به ۱۴ روز قرنطینه می شوند.
این طرح در مقطع کنونی اختیاری، ولی دولت نسبت به اجباری شدن و صدور جریمه برای افراد متخلف هشدار داده است.
انگلیس آخرین کشور اروپایی بود که مقررات منع رفت و آمد را برای کنترل کرونا به اجرا گذاشت و اینک پس از آمریکا دارای بالاترین آمار مرگومیر بر اثر ابتلا به بیماری است.