۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۸
کد خبر: 49683033

تعداد زیادی از افراد از آلرژی غذایی رنج می برند. از هر 10 بزرگسال یک نفر و از هر 13 کودک یک کودک دچار آلرژی غذایی می شود. براساس آمار مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، آلرژی های غذایی در کودکان از سال 1997 تا 2011، 50 درصد افزایش یافته است و از سال 1997 تا 2008 تعداد کودکانی که دارای حساسیت به آدامس یا آجیل هستند، سه برابر شده است. کودکان مبتلا به اگزما یا آسم به احتمال زیاد به آلرژی غذایی نیز مبتلا می شوند.

هم اکنون هیچ درمان یا راه قطعی برای جلوگیری از آلرژی غذایی وجود ندارد. با این حال روش هایی مانند اجتناب از مصرف برخی غذاهای حساسیت زا (با تأیید پزشک متخصص اطفال) بین سنین 4 تا 6 ماهگی ممکن است در کاهش خطر ابتلا به آلرژی غذایی موثر باشد.

تعریف آلرژی غذایی

آلرژی غذایی هنگامی اتفاق می افتد که یک پاسخ ایمنی منفی به پروتئین مصرف شده داده می شود. هنگامی که آلرژن توسط کسی که به آن حساسیت دارد مصرف می شود، بدن به آن پروتئین حمله می کند. این حمله می تواند منجر به علائم خفیفی مانند خارش گلو و کهیر یا علائم شدیدتری از جمله تورم گلو، مشکل در تنفس یا آنافیلاکسی شود که می تواند باعث مرگ گردد.

زمانی که آلرژن وارد بدن می شود، یک واکنش آلرژیک شدید ایجاد می شود و معمولاً علائم بلافاصله بروز می کنند، اما ممکن است بروز علائم تا چند ساعت نیز طول بکشد.

هشت ماده غذایی اصلی حساسیت زا شامل شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، مغزیجات درختی، ماهی، خرچنگ صدف دار، گندم و سویا هستند. در نود درصد آلرژی های غذایی، یکی از این مواد وجود دارد و طبق دستور سازمان غذا و دارو، وجود این مواد بر روی بسته بندی مواد غذایی باید کاملاً واضح درج شده باشد.

اگرچه کنجد در حال حاضر به عنوان یک آلرژن اصلی شناخته نمی شود، اما افزایش قابل توجه حساسیت به کنجد باعث شده تا ذکر آن در ترکیبات محصولات غذایی ضروری شود.

تشخیص آلرژی

بهترین راه تشخیص آلرژی غذایی، استفاده از ماده موردنظر و مشاهده پاسخ بدن به آن است. این کار با نظارت دقیق و با افزایش دوزهای تدریجی انجام می شود. حتی اگر این کار مطمئن ترین روش برای تشخیص آلرژی غذایی باشد، توصیه نمی شود که زیاد از این روش استفاده شود زیرا می تواند پرهزینه، وقت گیر و خطرناک باشد.

سایر روش های تشخیصی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند شامل تست های پوستی و آزمایش ایمونوگلوبین E است.

ایمونوگلوبولین E آنتی بادی هایی هستند که هنگام ایجاد حساسیت توسط سیستم ایمنی بدن تولید می شوند. جمع آوری تاریخچه رژیم غذایی در تشخیص آلرژی غذایی بسیار مهم است و همراه با تاریخچه پزشکی، به پیشرفت مداخلات غذایی کمک می کند.

جلوگیری از آلرژی های غذایی

تحقیقات و اقدامات زیادی در زمینه کاهش آلرژی به بادام زمینی صورت گرفته است. یک مطالعه مهم در سال 2015 نشان داد جلوگیری از مصرف زود هنگام غذاهای حاوی بادام زمینی در کودکانی که در معرض خطر ابتلا به آلرژی بادام زمینی هستند، به جلوگیری از حساسیت بادام زمینی در بزرگسالی کمک می کند.

در سال 2017، دستورالعمل های الحاقی در حمایت از معرفی غذاهای حاوی بادام زمینی بر اساس سطح خطر آلرژی نوزادان توسط یک تیم متخصص، با حمایت موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی و با حمایت آکادمی تغذیه و رژیم های غذایی تهیه شده است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***