رییس ستاد زیست و فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری توضیحاتی درباره داروهایی که در کاهش دوره بیماری کرونا نتیجه داده‌اند ارائه داد.

به گزارش ایلنا، مصطفی قانعی، رییس ستاد زیست و فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری در نشستی مجازی گفت: معاونت عملی ریاست جمهوری به همراه صندوق نوآوری شکوفایی و سایر مراکز و نهادها کمک‌ کردند که کیت الایزا تولید شود و در نهایت به نتیجه برسید. همچنین در زمان تولید ونتیلاتور‌ها سرمایه گذاری در گردش صورت گرفت و از تولید سه ونتیلاتور به 30 ونتیلاتور رسیدیم.

وی درباره سامانه نیما گفت: سامانه نیما به روی همه باز شده است و توسط آن طرح های تحقیقاتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت، درب این سامانه به روی محققان باز است. از طرفی یک کمیته علمی تشکیل شد و کارها به سرعت بررسی و نتیجه گیری می شود. ما پشت صحنه این پیشرفت ها یک سیستم به روز و کارآمد را داشته‌ایم.

قانعی رییس ستاد زیست و فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری بیان کرد: در هر استان حتما یک دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و آن دانشگاه یک تیم به نام کمیته اخلاق در پژوهش دارد، ما برای رعایت کدهای اخلاقی قانون داریم و تخطی از آن قانون، قطعا قابل پیگیری است. از این رو اگر کسی می‌خواهد دارویی را تست کند حتما باید سلامت آن را تایید کنیم و اگر بیمار در راستای استفاده از آن دارو خسارت دید باید خسارت آن داده شود. کمیته اخلاق این اختیار را دارد که گزینه‌های دارویی را بررسی یا رد کند. ما در حوزه تشخیص اکنون وضعیت خوبی داریم.

وی افزود: ما داروهایی داریم که در کاهش دوره بیماری نتیجه خوبی دادند ولی باید تست بیشتری انجام شود. برخی داروها جلوی تکثیر ویروس را می‌گیرند. در هر صورت تحقیقات روی داروها انجام و نتایج آن اعلام می‌شود. بخش دوم داروهای ضد التهاب است که بعد از بیماری باید مورد استفاده قرار بگیرد اما برای آن داروها هم مسیرهایی در نظر گرفته شده است که باید این مسیر ها طی شود.

وی درباره میزان هزینه‌های صرف شده برای تحقیقات گفت: 40 میلیارد تومان به عنوان وام قرض الحسنه برای ساخت ونتیلاتور در نظر گرفته شد. 500 میلیاد تومان صندوق نوآوری برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفت. همچنین معاونت علمی از اعتبارات خودش 20 تا 30 میلیارد برای حمایت از پروژه‌ها ارائه کرده است.

قانعی درباره تاثیر داروهای گیاهی گفت: ما بررسی کردیم که داروهای گیاهی فقط سالم باشند ولی برای اثر بخشی آن یک تا دو ماه زمان می‌برد تا اعلام کنیم.

رییس ستاد زیست و فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری بیان درباره پلاسما درمانی گفت: تا الان توانستند اعلام کنند که درمان پلاسمایی بی عارضه است ولی درباره اثربخشی آن در جلسه های بعدی اعلام خواهد شد.

وی درباره واکسن آنفولانزا گفت: یک شرکت دانش بنیان ادعا کرده است که می‌تواند این واکسن را تا قبل از پاییز تولید کند و بنا بر این ما امسال واکسن آنفولانزای داخلی را با روش نو ترکیب خواهیم داشت که این برای اولین بار در ایران خواهد بود.

قانعی گفت: اکنون طیف علام بسیار گسترده است و فرم خفیف بیماری بسیار بیشتر از آن چیزی بود که ما پیش بینی کردیم و بسیاری از بیماران می‌توانند با قرنطینه در منزل و داروی ضد تب مشکل را حل کنند. اگر عروق شخص دارای گرفتگی باشد به عنوان مثال دچار چاقی باشند در معرض خطر بیشتری هستند و طیبیعتا افرادسالم بهتر می‌توانند در مقابل بیماری مقابله کنند.

قانعی گفت:  بالغ بر 270 پروژه برای درمان کرونا در کشور انجام شده و ما  از لحاظ تعداد تحقیقات در میان 5 کشور برتر دنیا قرار داریم. یک پروژه از سوی سازمان بهداشت جهانی در حال انجام است که ایران نیز در آن پروژه حضور دارد.

وی درباره داروی رندیسیویر گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که این دارو فقط عارضه ندارد و تزریقی است و باید برای آن ده روز بیمار بستری شود تا بتوان آن را بررسی کرد. نتایج تحقیقات این دارو که چقدر موثر است فعلا مشخص نشده است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***