محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه زیست فناوری موفق به تولید کیتهای تشخیص کووید-19 شدند که این کیتها میتوانند با دقت بالا ویروس را از نمونههای دریافت شده انسانی تشخیص دهند.
به گزارش سلام نو، یکی از شرکتهای دانش بنیان موفق به ساخت کیت تشخیصی کووید-19 019 با نام تجاری LiCovid شده است. این کیت کیت تشخیصی ویروس برمبنای 2 مدل "داپلکس" و "مالتیپلکس" جهت پوشش تمامی مراکز دولتی و خصوصی آزمونگر ساخته شد.
طراحی کیت داپلکس بر مبنای پروتکل WHO بوده و طراحی مدل مالتیپلکس براساس طراحی داخلی متخصصین این شرکت و مدل بهینه سازی شده طراحیهای بین المللی است.
زمان انجام آزمون با استفاده از این کیت تشخیصی 2 ساعت است که شامل 40 سیکل Real Time PCR میشود. مدل داپلکس LiCovid ظرفیت تشخیص 2 ژن اختصاصی E و RdRP را به همراه کنترل داخلی به صورت 2 مرحلهای در واکنش Real Time PCR در دو کانال سبز و زرد دارد و به صورت 100 واکنشی عرضه میشود.
مدل مالتیپلکس این شرکت نیز امکان تشخیص 2 ژن اختصاصی E و RdRp را به همراه کنترل داخلی در سه کانال سبز، زرد و قرمز مهیا میکند. این کیت نیز به صورت 100 واکنشی عرضه میشود.
این کیت با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه زیست فناوری، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صندوق نوآوری و شکوفایی، انستیتو پاستور، پارک فناوری پردیس و دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی و ساخته شده است.
دکتر رامین فاضل، مدیر عامل این شرکت و مجری طرح در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه دو دسته کیت برای تشخیص ویروس کووید-19 عرضه شده است، گفت: یک دسته از این محصول، کیتهایی هستند که بر اساس حضور ویروس در بردن فرد پاسخ میدهد و از این طریق تعیین میکند که فرد مبتلا به این بیماری شده است یا خیر.
وی با بیان اینکه این کیتها بر اساس نمونههایی که از حلق و مخاط بینی گرفته میشود، میتواند حضور ویروس را در بدن فرد تشخیص دهد، یادآور شد: این کیتها با عنوان کیتهای PCR شناخته میشوند.
فاضل دسته دوم کیتها را کیتهای سرولوژیک دانست و اظهار کرد: این کیتها بر اساس واکنش بدن به ویروس عمل میکند. دقت تشخیصی این کیت پایین است و از این رو کاربرد تشخیصی ندارد؛ چرا که دادههای درستی ارائه نمیدهد.
این محقق با بیان اینکه کیتهای سرولوژیک صرفا نشان میدهد که در مجاورت ویروس قرار داشته است یا خیر، گفت: این کیتها حتی نمیتواند نشان دهدکه فرد بهبود یافته است و یا اینکه این ویروس در بدن فرد وجود دارد یا خیر.
وی تولید کیت را از زمینههای فعالیت این شرکت ذکر کرد و یادآور شد: علاوه بر تولید این نوع کیتها آزمونهای مختلفی برای ویروسزدایی و تعیین تیتر (مقدار ویروسها) ویروس ارائه میدهیم.
فاضل اضافه کرد: با شیوع کرونا ویروس از طریق یکی از شتابدهندهها قراردادی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گامهایی برای تولید محصولات پزشکی مورد نیاز این حوزه برداشتیم.
مجری طرح با اشاره به تولید کیتهای تشخیص کووید-19 خاطر نشان کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید هزار کیت 100 آزمونی (انجام 100 هزار آزمون) را در یک هفته را داریم .
انتهای پیام