سلام نو - سرویس اجتماعی: از دی ماه 95 که فاجعه پلاسکو رخ داد وعده های زیادی برای بازسازی پلاسکو ظرف مدت زمان کوتاه داده شد اما هیچ کدام از آنها تحقق پیدا نکرد. در مسیر ساخت پلاسکو حرف و حدیث های زیادی بوده و حالا هم بحث تامین نکردن پارکینگ پلاسکوی جدید حواشی زیادی به همراه داشته است.
به گزارش سلام نو، تامین ناکافی پارکینگ برای پلاسکو را می توان از تصمیمات سوال برانگیز شورای عالی شهرسازی و معماری دانست. اغماضی که وزیر راه در این باره داشته فارغ از اینکه تعجب بسیاری را برانگیخته گلایه اعضای شورای شهر را نیز به همراه داشته است.
در نص صریح قانون و در بند ۶ طرح تفصیلی که به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری هم رسیده است تأمین پارکینگ در پروانههای ساختمانی هر یک از کاربریها، برای همه ساختمانها و در همه پهنهها الزامی است. ضمن اینکه براساس تبصره ۱۰ طرح تفصیلی، تمام بناهایی که مثل پلاسکو مراجعین زیادی دارند در زمان احداث و یا تجدید بنا و یا ساماندهی فضاهای خود لازم است هر طور شده به فکر تأمین پارکینگ باشند.
پلاسکوی جدید در حالی که حداقل به 709 پارکینگ نیاز دارد بدون اخذ پروانه ساختمانی و اتمام اسکلت ساختمان خیلی باشتاب در حال احداث است. زهرا صدراعظم نوری در این باره اظهار کرده است: تعداد پارکینگی که برای پلاسکو پیش بینی شده صرفا با بازسازی پارکینگ پروانه، آن هم با ۳۰۰ واحد پارکینگ کفاف مراجعین و کسبه را نخواهد داد، با وجود اینکه در مجاورت پاساژ پلاسکو قطعه زمینهای متعلق به مالک (بنیاد مستضعفان) وجود دارد. این قطعه زمینها متعلق به بنیاد است و میتواند با ساخت آنها پارکینگ مورد نیاز را تأمین کند.
تامین پارکینگ بنا همیشه یکی از مواردی بوده که شورای عالی و شهرسازی با نگاهی ریزبینانه به شدت روی آن سخت گیری کرده است. با این حال با توجه به این ارفاق سنگین وزارت راه و شهرسازی این سوال پیش می آید که اگر نهادی غیر از بنیاد مستضعفان پروژه مشابهی را کلید بزند می تواند بدون تامین پارکینگ بنایی همچون پلاسکو را بسازد یا خیر.
این تازه همه ماجرا نیست و گفته می شود ساختمان جدید پلاسکو اصلا پروانهای برای احداث ندارد. روز گذشته ناهید خداکرمی، عصو شورای شهر تهران در تذکری به شهردار تهران، در صحن شورای شهر روی این مساله تاکید کرده بود و خواسته بود تا زمانی که پروانه ساخت اخذ نشده ساخت و ساز پلاسکوی جدید متوقف شود.
آمدن اسم بازار پروانه به عنوان پارکینگ جدید پلاسکو هم موج دیگری از مخالفت ها را به وجود آورده است. بازار پروانه در واقع پارکینگی است که در حال حاضر عتیقه فروشان و لباس فروشان و فروشندگان کالاهای هنری را دور هم جمع کرده و حتی به نوعی به یکی از جاذبه های تهران تبدیل شده است. هر چند وقت یک بار خبرهای گوناگونی از سرنوشت بازار پروانه، بازاری که حالا هویت شهری به خود گرفته منتشر می شود. در حالی که بحث انتقال پاساژ پروانه به خیابان برازجان بسیار جدی است کسبه بازار پروانه بسیار از این اتفاق نگران هستند.
در این بین شهرداری تهران هم دغدغه ایمنی پارکینگ پروانه را مطرح کرده و گفته می شود اگر آتش سوزی در این مکان رخ بدهد باید منتظر پلاسکویی دیگر باشیم. به اعتقاد مدیران شهرداری مقاوم سازی و تغییر دادن مکان بازار پروانه و همچنین تامین کسری پارکینگ پلاسکو بهترین اتفاق برای پارکینگ پروانه است.
علی اعطا هفته گذشته در نشستی اتفاقات پیش آمده درباره پارکینگ پلاسکو را مصداق استاندارد دوگانه دانست و تاکید کرد با رعایت قانون باید حقوق عمومی مردم رعایت شود. محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران ضمن اعتراض به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور تاکید کرده به هیچ عنوان امکان استفاده از پارکینگ پروانه برای تامین پارکینگ پلاسکو وجود ندارد.
به گفته او شورای عالی شهرسازی و معماری کشور این حق را ندارد که بدون مجوز شورای شهر ، شهرداری را مکلف کند طی تفاهم با بنیاد ، پارکینگ متعلق به شهرداری تهران را به ساختمان پلاسکو اختصاص دهد.
نگاه بالا به پایین شورای عالی شهرسازی و بی توجهی به انتقادات اعضای شورای شهر ضمن اینکه گلایه زیاد اعضای شورا به وجود آورده سرنوشت پارکینگ پلاسکو و به تبع آن پارکینگ پروانه را مبهم کرده است. باید منتظر ماند و دید آیا شورای شهری ها با مخالفت های خود توان مخالفت با پروژه ای که بنیاد مستضعفان در حال ساخت آن است را دارد یا خیر.