1. زمینه های چالش خود را مشخص کنید
اگر حس می کنید چیزی مانع رسیدن تان به آرامش می شود، می تواند ایده خوبی باشد تا آن موانع آرامش تان را پیدا کنید. به این ترتیب برای غلبه بر این موانع و رسیدن به آرامش خاطر برنامه ریزی کنید. برای مثال لیستی از چیزهایی که در زندگی تان از آن ها ناراضی هستید، تهیه کنید. نوشتن چیزهایی که برای شما رضایت بخش نیستند، روش مناسبی برای آرام کردن مغز آشفته شماست.
2. با گذشته تان خداحافظی کنید
آیا رویدادی در گذشته شما وجود دارد که هنوز شما را اذیت می کند؟ شاید شما به اشتباه مرتکب خطایی شده اید و با آن کار اشتباه سال ها فکر خود را مشغول کرده اید. سعی کنید با گذشته خود رابطه دوستی برقرار کنید تا آن افکار قدیمی را که هنوز ممکن است شما را آزار دهند از ذهن تان پاک شوند.
3. در صورت لزوم خود را ببخشید
احتمالاً شما اطلاعاتی که حالا در مورد رفتار و اعمال خود دارید قبلا نداشته اید، پس همیشه خود را به خاطر کارهای گذشته تان سرزنش نکنید. خشم درونی تان را روی کاغذ بنویسید. با نوشتن دیگر نیازی به عقب برگشتن یا سانسور کردن نیست زیرا هیچ کس این افکار را نخواهد فهمید.
4. آنچه اتفاق افتاده را بپذیرید
با مرور کردن حوادث در ذهنتان بارها به احساسات خود صدمه می زنید و خود را عصبانی می کنید. پذیرش اتفاقات و حرکت به جلو به آغاز روند بهبودی ذهن تان کمک می کند تا بتوانید روی آینده خود متمرکز شوید.
5. روی روابط خود کار کنید
اگر روابط شما با والدین یا عزیزان تان متشنج است، این روابط را اصلاح کنید تا بتوانید خود و زندگی تان را قبول کنید. گاهی اوقات بهترین راه برای ایجاد آرامش، حذف مسائل تکراری است که این کار را دشوار می کند. روابط نزدیک با خانواده یکی از مهمترین منابع خوشبختی و آرامش خاطر است، بنابراین ارزش آن را دارد که این روش را هم امتحان کنید. اگر به کسی صدمه زدید، حتما مسئولیت اقدامات خود را بپذیرید.
انزوای اجتماعی منبع بزرگی از نارضایتی در زندگی است پس از گوشه گیری و جدایی خودداری کنید تا بتوانید از روابط اجتماعی لازم برای رسیدن به آرامش واقعی برخوردار شوید. شرکت در یک فعالیت مشترک راهی عالی برای ارتباط با دیگران است. برای مثال به یک مجمع کتاب خوانی بپیوندید.
6. دیگران را ببخشید
تحمل کینه ها آسان است، اما بخشش افرادی که ما را آزار داده اند، برای سلامت روان و روابط بهتر بسیار سخت و مهم است. اگر می خواهید آرامش داشته باشید، باید هرگونه تلخی که نسبت به گذشته خود دارید نسبت به مردم از بین ببرید. حتی اگر نیازی به آشتی با این افراد ندارید.
بخشش چیزی است که در درون شما اتفاق می افتد و نه بین شما و شخص دیگری. وقتی فردی را می بخشید، حس عجیبی به شما دست می دهد، گویا همه ی دنیا را به شما داده اند. توجه به کینه ها و مرور کردنشان در ذهن روی اخلاق شما تاثیر منفی می گذارد و حتی گاهی منجر به افسردگی و اضطراب می شود.
7. در صورت لزوم تغییراتی ایجاد کنید
برای اینکه احساس آرامش کنید ممکن است شما نیاز به ایجاد تغییرات اساسی در زندگی خود داشته باشید. به عنوان مثال، زندگی در یک محله پر سر و صدا می تواند بر ذهن شما تأثیر منفی بگذارد و باعث ایجاد مواردی مانند افسردگی شود. اگر واقعاً تحت تأثیر شرایط زندگی مانند شغل فعلی خود یا جایی که در آن زندگی می کنید احساس استرس دارید، توصیه می شود برای تغییر محل زندگی تان اقدام کنید.