سلام نو – سرویس اقتصادی: مدیرعامل تلگرام پس از مدتها وعده و وعید برای تلگرام بدون فیلتر و عرضه ارز دیجیتال از لغو این پروژه ها تحت تاثیر فشار مقامات آمریکایی خبر داد.
به گزارش سلام نو، قرار بود شبکه باز تلگرام بستری برای کاربران تلگرام ایجاد کند که بر اساس آن به کاربران این امکان داده شود تا بدون هیچ گونه ارتباطی با سرورهای خود فعال بمانند. این خلف وعده برای اپلیکیشن تلگرام که این روزها به رکورد 400 میلیون کاربر فعال دست پیدا کرده اتفاق خوشایندی نیست.
کمیته امنیت مبادلات ایالات متحده آمریکا تلگرام را به تسلیم خود درآورده و پاول دورف، مدیرعامل روسی این اپ به صورت رسمی اعلام کرده که پروژه پلتفرم بلاک چین و رمز ارز اختصاصی به نام گرام دیگر توسط تیم تخصصی تلگرام پیگیری نخواهد شد. گرام بعد از اینکه با دادگاههای آمریکا به دلیل مشکلات قانونی و صدور حکم کمیسیون بورس آمریکا جر و بحث زیادی پیدا کرد سرانجام نتوانست مقاومت کند.
بر همین اساس پاول دورف از سیاستها و دخالتهای آمریکا انتقاد زیادی کرده و از وابستگی شمار زیادی از کشورها در حوزه فناوری و موضوعات مالی و بانکی به ایالات متحده آمریکا گله کرده است. با این همه دورف پس از سه سال تبلیغات مستمر شکست سنگینی خورد. او ابراز امیواری کرده تا روزی زیرساختی غیرمتمرکز ایجاد شود تا چرخه معیوب جهان متمرکز در آینده با استفاده از ظرفیت نسلهای آینده توسعه دهندگان و استفاده از تجربه اشتباهات تغییر کند.
نخستین بار سال 2017 بود که ایده رمز ارز توسط تلگرام و همچنین توسعه پلتفرم بلاکچین که از آن با نام اختصاری TON یاد می شود، ارائه شد. تلگرام قصد داشت مشابه پروژه لیبرا که توسط فیس بوک در حال انجام است را پیاده سازی کند. این ایده نگاه بسیاری از سرمایه گذاران را به خود جلب کرد. با این وجود چشم انداز ترسیم شده برای سرمایه گذاران احتمالی پس از تصمیم غیرمنتظره پاول دورف تیره و تار شده است.
تلگرام در واقع قصد داشت با ایجاد یک کوین درون برنامه ای و تعبیه سیستم پرداخت، اپلیکیشن تلگرام را از هر گونه دولت و یا بانکی بی نیاز کند. تلگرام با پتانسیلی که از خود در این سالها نشان داده بسیاری از کارشناسان را منتظر نگه داشته بود تا عملیاتی شدن این ایده را با چشمان خود ببینند. در صورتی که این طرح تحقق پیدا می کرد کاربران می توانستند هرگونه هزینه، ارسال پول به خارج از مرزها را دور زده و ضمن حفظ کامل فضای شخصی با کمترین مبلغ کارمزد آن را انتقال دهند.
بنیانگذار و مدیرعامل تلگرام در کانال شخصی خود این طور نوشته است: احتمالا در آینده استفاده از نام من، تلگرام یا TON را برای تبلیغ پروژههایی ببینید که نباید به آنها اعتماد کنید و پول و دادههای خود را در اختیار این افراد قرار ندهید.
دورف در حالی خبر از لغو پروژه داده که تا همین یک ماه پیش وعده راه اندازی TON در آوریل سال آینده میلادی را داده بود. او حتی به بسیاری از سرمایه گذاران پیشنهاد داده بود تا 1.2 میلیارد دلار از سرمایه گذاری انجام شده خود را پس گرفته و یا اینکه یک سال پس از آغاز به کار پروژه 110 درصد از سرمایه اولیه آنها را پرداخت کند.
شبکه TON در صورت عملیاتی شدن، ویژگی های جالب توجهی داشت. طراحی معماری چند بلاکچینی، ارائه شبکه همتا به همتا به صورت کامل، ذخیره سازی توزیع شده لایه های سرویس دهی طرف سوم، ارائه پلتفرم ریز پرداختی، ارائه پروکسی های مربوط به شبکه DHT و DNS ، طراحی یک شبکه کاملا مقیاس پذیر و سریع، ایجاد نوع جدیدی از ارزهای رمزنگاری شده، ارائه بستر برای اپلیکیشن های غیر متمرکز و ... از جمله این موارد بود.