محمد محسن بیگی، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش وپرورش گفت: هیچ مدرسه‌ای اجازه ندارد حضور دانش‌آموزان را الزام کند و خانواده‌ها دانش‌آموزان را با ماسک و دستکش به مدرسه بفرستند.

به گزارش سلام نو، مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش وپرورش با اشاره به فعالیت یک ماهه مدارس، درباره معلمان و دانش‌آموزانی که امکان حضور در مدارس را ندارند، توضیحاتی داد.

محمد محسن بیگی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش وپرورش درباره پروتکلهای بهداشتی که نیاز است برای بازگشایی مدارس اجرایی شود، اظهار کرد: پروتکل بهداشتی مخصوص بازگشایی مدارس تدوین شده است و فردا از طریق وزارت بهداشت و آموزش و پرورش به استانها ابلاغ می شود و مدیران مدارس مکلف هستند براساس این پروتکل مدارس را بازکنند.

مدارسی که باز نمی‌شوند

وی افزود: مدارس به صورت محدود باگشایی می‌شوند؛ مثلا مدارس استثنایی، پیش دبستانی‌ها و مدارس شبانه‌روزی باز نمی‌شوند و سایر مدارس نیز به گونه‌ای دایر می‌شوند که دانش‌آموزان به صورت داوطلبانه برای رفع اشکال مراجعه کنند.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: با این روش تراکم کلاسهای درس به شدت پایین می‌آید؛ همچنین توصیه‌های بهداشتی و دستورالعمل‌ها توسط مدارس رعایت می‌شود و مدیران مدارس برای تهیه مواد ضدعفونی کننده و ضدعفونی کردن سطوح، کلاسها، فضاهای عمومی و سرویس بهداشتی مدارس اقدام می‌کنند.

خانواده‌ها دانش‌آموزان را با ماسک و دستکش به مدرسه بفرستند

محسن بیگی ادامه داد: توصیه شده است خانواده‌ها وقتی دانش‌آموزان را به مدرسه می‌فرستند وسایل بهداشت فردی مانند ماسک و دستکش را به آنها بدهند.

کدام گروه از معلمان و دانش‌آموزان نباید به مدارس بیایند؟

وی با اشاره به اینکه آموزشها و رعایت نکات بهداشتی توسط معلمان مورد تأکید قرار می‌گیرد، افزود: به تعدادی از معلمان و دانش آموزان تاکید کرده‌ایم که اصلا نباید در مدارس حاضر شوند؛ از جمله افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای تنفسی، قلبی وعروقی، پیوند اعضا، افرادی که شیمی درمانی می‌کنند، افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی و ضعف سیستم ایمنی بدن و زنان باردار. تا جایی که امکان داشته تلاش کرده‌ایم تا رفع دغدغه از خانواده‌ها و معلمان صورت بگیرد.

هیچ مدرسه‌ای اجازه ندارد حضور دانش‌آموزان را الزام کند

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش وپرورش در پاسخ به این پرسش، این نگرانی وجود دارد که برخی مدارس حضور دانش‌آموزان برای رفع اشکال را الزامی کنند، افزود: هیچ مدرسه‌ای حق الزام به حضور دانش‌آموزان را ندارد و این در دستورالعمل اعلام شده و مدارس فقط برای بحث رفع اشکال باز می‌شوند. آموزش از طریق فضای مجازی و صداوسیما ادامه دارد و اگر دانش‌آموزی برای فهم مطالب با مشکل مواجه بود و تمایل داشت می‌تواند برای رفع اشکال به مدرسه مراجعه کند اما هیچ مدرسه‌ای اجازه ندارد که حضور دانش‌آموزان را الزام کند.

دانش‌آموزان به صورت چرخشی یا یک روز درمیان به مدرسه بیایند

محسن بیگی در پاسخ به این پرسش که اگر قرار باشد دانش‌آموزان برای رفع اشکال به مدرسه مراجعه کنند، کلاسهای درس باید میزبان چه تعداد از دانش‌آموزان باشند تا مسائل بهداشتی و حفظ سلامت دانش‌آموزان رعایت شود؟ متذکر شد: این در دستورالعمل و پروتکلی ارسالی به مدارس تبیین شده است تا فاصله فیزیکی ۱.۵ تا ۲ متری رعایت شود و اگر در مدرسه‌ای متقاضی حضور زیاد باشد باید دانش‌آموزان را نوبت‌بندی کرده تا یک روز درمیان یا در شیفت چرخی صبح و عصر به مدرسه بیایند.

امکانات بهداشتی، ماسک و دستکش در اختیار مدارس قرار می‌گیرد

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای کادر مدرسه از جمله معلمان و مدیران امکانات مورد نیاز بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده در اختیار قرار می‌گیرد، بیان کرد: مواد ضدعفونی کننده و شوینده جزو الزاماتی است که توسط مدارس تأمین می‌شود و بودجه تهیه مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده از سوی وزارت آموزش و پرورش در اختیار مدارس قرار گرفته است که خود مدارس آن را خریداری می‌کنند همچنین توصیه شده است، کادر مدارس حتما ماسک و دستکش داشته باشند، بیشتر مدارس ممکن است شرایط تامین آن را داشته باشند اما در برخی موارد ممکن است نیاز باشد خود معلمان آن را تامین کنند.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت بهداشت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی نظارت خواهد کرد، چون ممکن است برخی مدارس رعایت موارد بهداشتی و ضدعفونی کردن سطوح را جدی بگیرند، گفت: حتما. مدارس تعهد به اجرای پروتکلها دارند و ناظران بهداشتی در سطح وزارت بهداشت، کارشناسان بهداشتی در سطح استانها و عواملی که در حوزه سلامت و تندرسی آموزش و پرورش هستند براین موضوع نظارت می‌کنند.

فعالیت مدارس از ۲۷ اردیبهشت تا ۲۷ خرداد

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که فعالیت مدارس تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، افزود: فعلا قرار است مدارس یک ماه فعالیت داشته باشند یعنی از ۲۷ اردیبهشت تا ۲۷ خرداد اما این بازهم بستگی به شرایط دارد و ممکن است در برخی مناطق تغییراتی در آن ایجاد شود اما به صورت کلی ستاد ملی کرونا، فعالیت مدارس را برای یک ماه مصوب کرده است.

محسن بیگی در ادامه درباره برگزاری امتحانات پایه دوازدهم عنوان کرد: این امتحانات به صورت حضوری برگزار می‌شود و مشکل خاصی در این زمینه نداریم چون تعداد دانش‌آموزان پایه دوازدهم محدود است و حوزه‌های امتحانی که درنظر گرفته می‌شود سالنهای بزرگ هستند و مدارسی انتخاب می شوند که بتوانند مسائل بهداشتی را رعایت کنند. رعایت مسائل بهداشتی از آن جهت که دانش‌آموزان پایه دوازدهم هستند کار آسانتری است به همین دلیل نگرانی خاصی وجود ندارد.

/خبرآنلاین

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***