به گزارش سلام نو، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران گفت: پس از زلزله بامداد امروز (۱۹ اردیبهشت) استانهای معین تهران در حالت آماده باش هستند که اگر اتفاقی رخ دهد؛ به کمک تهران بیایند.
رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درباره زلزله بامداد جمعه ۱۹ اردیبهشت ماه گفت: استان اصفهان استان جانشین و استانهای مرکزی؛ قم؛ سمنان؛ مازندران و قزوین استانهای معین تهران هستند که با نامه نگاریهای انجام شده از آنها خواسته شده تا در حالت آماده باش باشند. همچنین از سوی شهرداری تهران برای نمایندگان این استانها قرارگاهی تعیین شده که هماهنگیهای لازم را انجام دهند. خوشبختانه این زلزله خسارتی نداشت اما با توجه به شرایط لرزه خیزی که تهران دارد و گسلهای بسیار قوی مثل گسل «مشا» که در اطراف تهران است باید پیش بینیهای شرایط بدتر را داشت.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره اینکه آیا میتوان این زلزله را مقدمه زلزلهای بزرگتر دانست گفت: قطعی نمیتوان در این زمینه حرف زد اما باید بدترین سناریو را در نظر گرفت و برای آن برنامه ریزی کرد حرکتهای زمین توسط کارشناسان در حال رصد و بررسی است و قطعی نمیتوان در این باره نظری داد.
کرمی درباره پس لرزههای این زلزله هم گفت: عمده این پس لرزهها خیلی کم بود و فقط یکی حس شده است اما میتوان گفت این زلزله حرکت جدیدی در آن ناحیه بود و پیش از این زلزلههایی به این صورت پشت سر هم نداشتیم. در جلسه سحرگاه امروز ستاد مدیریت بحران شهرداری تهران نمایندگانی از سازمانهای ذیربط مثل هلال احمر و آتش نشانی حضور داشتند و هماهنگیهای لازم برای فعالیت در شرایط بحرانی انجام شد از جمله اینکه سازمان آب و فاضلاب موظف شد ذخایر آب کافی برای تهران تدارک ببیند و همین طور نامههایی به نهادهای ذیربط فرستاده شد تا در صورت نیاز استانهای معین استان تهران معرفی شوند.
سولههای بحران شهرداری آماده هستند
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درباره وضعیت سولههای بحران شهرداری نیز گفت: سولههای بحران برای امدادرسانی است نه اسکان و شهرداری با همه سازمانهای امدادرسان درباره آن هماهنگ است که در شرایط بحران از آنها استفاده شود در حال حاضر مردم باید به مراکز امن اضطراری مراجعه کنند که در همه محلات و مناطق تهران وجود دارد و اطلاع رسانی درباره آنها در سایت شهرداری و همین طور اپلیکیشن شهر که به تازگی آماده شده موجود است.
او افزود: حین زلزله مردم باید به نزدیک ترین نقطه امن بروند و حرکتها را محدود کنند. با خودرو به خیابان آمدن و خروج از شهر کار درستی نیست چون در شرایط بحرانی راهها بسته میشود
کرمی درباره آموزش به مردم برای تصمیم درست در شرایط بحرانی مثل زلزله گفت: درباره آموزشها موشن گرافیهایی تهیه شده و در اختیار صداوسیما قرار گرفته تا از آنها استفاده کنند؛ آموزشهایی هم برای مقابله با انواع بحرانها در اپلیکیشن شهر موجود است که مردم میتوانند از آنها استفاده کنند. واقعیت این است که در ۷۲ ساعت اول زلزله این مردم هستند که امنیت خود را حفظ کنند و تا رسیدن گروه های امدادی که ۷۲ ساعت ممکن است طول بکشد باید در وهله اول خونسردی خود را حفظ کنند و بعد خود را به نقطه امن برسانند. سوار بر خودرو شدن و دنبال بنزین گشتن و ازدحام در مسیرها که ممکن است محل عبور نیروهای امدادی باشند کار درستی نیست.
/مهر