سلام نو – سرویس اقتصادی: به نظر می رسد از خرداد ماه باید انتظار عادی شدن نسبی شرایط را داشته باشیم. شواهد و قرائن حاکی از این است که بسیاری از کسب وکارها در نقاط زیادی از کشور به تدریج کار خود را آغاز خواهند کرد. با این حال همچنان نگرانیها از عدم رعایت تمهیدات بهداشتی پابرجا است.
به گزارش سلام نو، از ابتدای اردیبهشت محدودیت تردد بین استانی برداشته شد. با این وجود تاکید ستاد ملی مبارزه با کرونا همواره این بوده که مردم از هرگونه افزایش تردد جلوگیری کنند. با توجه به متضرر شدن صنعت گردشگری کشور از کرونا وزارت میراث فرهنگی برای احیای دوباره این صنعت طرحی تحت عنوان سفر منفرد و هوشمند پیشنهاد داده که باید منتظر ماند و دید آیا مورد قبول ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار می گیرد یا خیر.
هنوز در بسیاری از استان ها هتل ها و مراکز تفریحی بسته هستند و بوم گردی ها چند ماهی است بی رونق هستند. با این وجود بر اساس آمارها از ابتدای ماه جاری ترددها افزایش داشته و به گواه آمارهای مرکز مدیریت راه های کشور این افزایش تردد در برخی بخش ها حتی به ترافیک سنگین منجر شده است.
اگرچه چندین شهر از چند استان کشور در حال حاضر وضعیت سفیدی دارند اما هنوز بسیاری از نقاط کشور امکان پذیرش مسافر را ندارند و نادیده گرفتن هشدارهای بهداشتی می تواند از خروج هرچه زودتر ویروس کرونا از کشور جلوگیری کند.
در شرایطی که به نظر می رسد خیلی از افراد از قرنطینه خانگی خسته شده اند و دلشان برای سفر تنگ شده، متاسفانه از غربالگری به شیوه تعطیلات نوروز در برخی عوارضیها و ورودی شهرها نیز خبری نیست. تصاویر منتشره در شبکه های اجتماعی نشان از آن دارد که بسیاری از مردم حساسیتشان به کرونا در قیاس با روزهای ابتدایی به طرز چشمگیری کاهش یافته است. این در حالی است که ویروس کرونا همچنان در حال تاختن است و هنوز به صورت دقیق مشخص نیست چه زمانی را باید به عنوان پایان این ویروس مهلک جشن گرفت.
در حال حاضر بحث سفر هوشمند در بین فعالان گردشگری داغ شده و بعید نیست به زودی شاهد اجرایی شدن این طرح باشیم. ولی تیموری، معاون گردشگری با اشاره به طرح پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی این طور اظهار کرده است: مغفول ماندن آثار و تبعات اقتصادی کرونا در شرایط خاص کشور، صدمات و لطمات به مراتب بیشتری از تبعات بهداشتی میتواند به دنبال داشته باشد و به هر حال فردی که برای گذران امور شخصی یا شغلی ناگزیر به سفر است، باید خدمات استاندارد و تحت نظارتی را دریافت کند.
صنعت گردشگری ایران فقط در دو ماه اسفند و فروردین، ۵۳۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده است. خسارتی بی سابقه برای صنعتی که می تواند درآمدزایی خوبی برای کشور داشته باشد و به زعم بسیاری آینده اقتصاد بدون نفت ایران را تضمین کند. با این وجود همه می دانند که برای برقراری سفرهای تفریحی، سیاحتی و زیارتی هنوز خیلی زود است.
تیموری اگر چه به این امر اذعان دارد می گوید باید با مشورت فعالان گردشگری پروتکلهای بازگشایی برای تاسیسات گردشگری و سایتهای تاریخی و موزهها تنظیم شود. او می گوید در شرایط فعلی صرفا تاکید وزارت میراث بر سفرهای ضروری و کاری است چرا که به اعتقاد او این سفرها اجتناب ناپذیر است و به تعویق انداختن آنها می تواند خسارات اقتصادی بیشتری در پی داشته باشد. به گفته تیموری الگوی سفر هوشمند به سازمان جهانی جهانگردی هم پیشنهاد شده و در آنجا با استقبال همراه بوده است.
در حال حاضر شماری از کسب و کارهای مرتبط با سفر در حال بازگشایی تدریجی است. باید منتظر ماند و دید طرح سفر منفرد و هوشمند که وزارت میراث فرهنگی روی آن تاکید دارد به کجا می رسد و آیا این امر می تواند به نحوی مدیریت شود که تنها سفرهای ضروری انجام شود یا خیر.