در این بین با تجربه این چند ماه سوال اینجا است که وزارت آموزش و پرورش چه تمهیداتی برای ادامه دادن آموزش از راه دور دارد. آموزش از راه دوری که به باور بسیاری پروژه موفقیت آمیزی حداقل در بخش های قابل توجهی از کشور نبوده است.

سلام نو – سرویس اجتماعی: به نظر می رسد در روز 27 اردیبهشت با حفظ پروتکل های بهداشتی دربرخی مناطق سفید به لحاظ پراکندگی کرونا مدارس آغاز به کار کنند. با این حال نگرانی درباره تمهیدات بهداشتی در بسیاری از خانواده ها وجود دارد.

به گزارش سلام نو، در حالی حسن روحانی خبر از احتمال بازگشایی مدارس از روز 27 اردیبهشت به مدت یک ماه داده که هنوز اطلاع دقیقی از زمان پایان کرونا وجود ندارد. با این حساب احتمالا اواخر خرداد شاهد امتحانات سال تحصیلی باشیم.

پژوهشگران سنگاپوری اخیرا در تحقیق جدید خود پایان ویروس کرونا در جهان و برخی کشورها را پیش بینی کرده اند. به گفته این محققان تا پایان اردیبهشت ماه تا نزدیک به 99 درصد ویروس کرونا از ایران خارج شده و زندگی عادی برای خیلی از مردم دوباره به جریان خواهد افتاد. این تحقیق پایان 100 درصدی کرونا را ابتدای آّبان می داند.

این در حالی است که وزیر بهداشت اخیرا اظهار کرده هیچ کدام از این گمانه زنی ها دقیق نیست و اتفاقا گمانه زنی ها حکایت از آن دارد که پاییز سال جاری شاهد پیک دوباره کرونا و فراگیری آنفولانزا در کنار کووید – 19 باشیم.

در این بین با تجربه این چند ماه سوال اینجا است که وزارت آموزش و پرورش چه تمهیداتی برای ادامه دادن آموزش از راه دور دارد. آموزش از راه دوری که به باور بسیاری پروژه موفقیت آمیزی حداقل در بخش های قابل توجهی از کشور نبوده است.

در پایتخت و دیگر کلانشهرها کسر زیادی از دانش آموزان توانسته اند با نرم افزاها و بسترهای آموزشی آنلاین از آموزش و تحصیل عقب نمانند. هرچند در همین شهرها هم هزینه بالای اینترنت و نبود تدبیر برای حل این مشکل برای بسیاری از خانواده ها گران تمام شد. آموزش آنلاین به خودی خود امر مبارکی است. در این چند ماه هم اتفاقات مثبتی در این حوزه افتاده است اما آنچه بیشتر از همه در چشم بوده عدم دسترسی سی درصد از مردم به زیرساخت های آموزش آنلاین بوده است. امری که تبعیض در آموزش را به وضوح نشان می دهد.

شبکه اجتماعی شاد هم که به منظور ساماندهی آموزش آنلاین ایجاد شده به جز ایرادات نرم افزاری زیاد و هزینه اینترنتی که به والدین دانش آموز تحمیل کرده نفوذ بالایی در بین دانش آموزان ندارد. حتی اگر وزیر آموزش و پرورش از حضور 90 درصدی دانش آموزان در این شبکه اجتماعی بگوید باید اذعان کرد که ضریب نفوذ شاد در پایتخت هم به زور به 50 درصد می رسد چه برسد به شهرستان های محروم.

رضوان حکیم زاده، معاون ابتدایی آموزش و پرورش با بیان اینکه هیچ گاه آموزش از سوی این وزارت خانه تعطیل نخواهد شد با اشاره به نامشخص بودن سناریوهای آموزش و پرورش برای تعطیل شدن احتمالی مدارس اظهار کرده قطعا تجربه‌هایی که در این شرایط به دست آورده‌ایم، به ما در شرایط دیگر هم کمک می‌کند. آموزش و پرورش برنامه بلندمدت دارد و به طور کلی آمادگی لازم برای تداوم آموزش در شرایطی که به هر دلیلی امکان حضور دانش‌آموزان در مدرسه وجود نداشته باشد، را داریم.

آن چه مشخص است آموزش و پرورش هنوز به یک سناریوی واحد برای ادامه دادن آموزش از راه دور نرسیده است. حکیم زاده البته گفته درباره این سناریوها حرف زده شده و در حال تدوین برنامه بلندمدت برای آموزش از راه دور برای ایام تعطیل چه کرونا، چه آلودگی و برودت هوا هستند. سناریوهایی که به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش در زمان مشخص خود از آن رونمایی می شود.

با این حال به طور حتم گام اول در این راستا باید با همکاری وزارت ارتباطات و در دسترس قرار دادن اینترنت در بسیاری از نقاط محروم کشور اتفاق بیفتد. دومین مساله مهم دیگر هم اندیشیدن تدابیری برای هزینه بالای اینترنت است. اگر چه برای خیلی از مدارس این روزها به خاطر نبود هزینه آموزش حضوری زیان مالی خاصی اتفاق نیفتاد اما بسیاری از دانش آموزان با هزینه ای که برای بسته های اینترنت کردند درگیر دشواری زیادی شدند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***