ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، از کاهش موارد ابتلا و فوتی کرونا در طی سه هفته اخیر خبر داد و گفت: ما ناچار به بازگشایی تدریجی مشاغل شدیم.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طی سه هفته اخیر به دلیل رعایت توصیه‌های فاصله‌گذاری و اصول بهداشتی توسط مردم، همچنین به دلیل خدمات مناسب درمانی و بیماریابی فعال، شاهد کاهش نسبی موارد فوت، ابتلا و بستری بودیم.

به گزارش سلام نو، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: طی سه هفته اخیر به دلیل رعایت توصیه‌های فاصله‌گذاری و اصول بهداشتی توسط مردم، همچنین به دلیل خدمات مناسب درمانی و بیماریابی فعال، شاهد کاهش نسبی موارد فوت، ابتلا و بستری بودیم. مانند تمام کشورهای جهان، ما نیز به ضرورت ملاحظات اقتصادی ناچار به بازگشایی تدریجی مشاغل شدیم. امیدواریم با رعایت فاصله گذاری و اهتمام بیش از پیش به آن و بیماریابی فعال شاهد تثبیت شرایط کاهشی باشیم. اما باید توجه شود که این موفقیت نسبی شکننده است و کوچکترین اشتباهی بحران را باز می‌گرداند.

وی در ادامه بیان کرد: 8.7 دهم از تولید ناخالص ملی، در حوزه بهداشت و درمان هزینه می شود. باید اعتبار بیشتری را به بخش سلامت تخصیص دهیم. سهم بازار سلامت سهم بزرگی است که در این شکنندگی اقتصادی، مانند دیگر اقتصادها آسیب می‌بیند. این حوزه متحمل هزینه‌های بالائی شده است که باید در سیاست‌گذاری‌های آتی در نظر گرفته شود.

حریرچی تصریح کرد: در ایران تبعیضی بین بیماران فقیر و غنی و ... وجود نداشت، درحالی که در کشورهایی مانند آمریکا دیدیم که سیاهان و فقرا بیش از دیگران آسیب می بینند. اما نمی توانیم کتمان کنیم که فقرا بیشتر از این شرایط لطمه می‌بینند.

ایرج حریرچی گفت: رعایت بهداشت توسط مردم ما در دنیا کم نظیر بود. شما دیدید در اروپای غربی و آمریکای شمالی، برای قرنطینه تظاهرات شد و شیشه مغازه ها را شکستند. یا اگر از قرنطینه بحث شد درگیری به وجود آمد، اما ما در کشورمان این موارد را نداشتیم. در بررسی اخیر ما 81 درصد کسبه نکات بهداشت را رعایت می کنند. تعدادی هم هستند که تخطی می کنند. آنها سلامت عمومی خود و دیگران را به خطر می اندازند. اما فعلا برای مردم جریمه ای مطرح نشده است. اما برای مشاغل جریمه و پلمپ در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه ما محدودیت های مردم را می دانیم. کسی که با یارانه زندگی می کند، همین ماسک سه چهار هزار تومانی هم برای او هزینه است. نباید یک جانبه به قضاوت و تحلیل مردم و جامعه برویم.

ایرج حریرچی، بیان کرد: وقتی در اروپا رسما اعلام می کنند که موارد ابتلا را به بیمارستان منحصر می کنیم، ناراحت کننده نیست و صلاح مربوط می شود. اما وقتی به ایران می رسد می شود جرم. این تعداد زیادی از افراد را دچار مشکل کرده است. ما کسانی که مشکوک به بیماری کرونا بودند و فوت کردند را مشکوک اعلام می کنیم تا با موازین مبتلایان کفن و دفن شوند. این به لحاظ احتیاط است. ما دلیلی نداریم در آمار دستکاری کنیم و غیرعادی اعلام کنیم.

وی در ادامه گفت: در رابطه با آزمون ها هم مهم ترین موضوع سلامت شرکت کنندگان است. این در رابطه با کنکور و دیگر آزمون ها است. اما تصمیم در این زمینه منوط به نظر ستاد مقابله با کرونا است. آنچه برای سلامت مردم و شرکت کنندگان لازم است انجام می دهیم. فاصله کنکور در حالت عادی هم فاصله استاندارد بود. تنها دغدغه ما عبور و مرور به جلسه است.

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: هیچ داروی جدید موثر برای کرونا در هیچ جای دنیا کشف نشده است. فرایند تولید دارو و آزمایش های آن مراحل خودش را دارد و زمان می برد. برای اماکن ورزشی، پروتکل های متفاوت ایجاد شده است. در رابطه با ورزش های انفرادی فعالیت راحت تر است. در رابطه با ورزشهای دست جمعی مشکل دوش ها و رختکن ها است. این فضاها پرتراکم است. عامل اصلی انتقال ویروس هم از طریق سطح تماس است. مثلا استخر به دلیل کلر در آب ویروس را می کشد. اما رختکن آن امکان سرایت ایجاد می کند.

/ایلنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید