به گزارش سلام نو خبرگزاری کیودو ژاپن در این مصاحبه که امروز (چهارشنبه) منتشر شد ، نوشت؛ جهانگیری «هویت مشتریان جدید» نفتی ایران را فاش نکرد اما گفت برای مثال به دنبال رایزنی برای خرید بیشتر نفت ایران توسط چین، روسیه و سایر کشورهای آسیایی هستیم.
معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران در عین حال در این مصاحبه تهدید کشورهای مختلف توسط آمریکا برای به صفر رساندن فروش نفت ایران را «بسیار خطرناک» اما در عین حال «غیر ممکن» خواند.
وی تصریح کرد: «به جهان اطمینان می دهم اگر ایران از منبع اصلی درآمد خود محروم شود، سکوت نخواهیم کرد و در زمان خود تدابیر مناسب بکار خواهیم گرفت».
جهانگیری تاکید کرد؛ ایران به رغم تحریم های آمریکا می تواند صادرات نفت خود را به سطح قبل از 4 نوامبر یعنی زمان آغاز تحریم های آمریکا علیه ایران بازگرداند.
** آماده کاهش نگرانی ژاپنی ها برای ادامه کار هستیم
جهانگیری تاکید کرد به رغم فشار آمریکا بر متحدانش برای جلوگیری از خرید نفت ایران، تهران آماده است نگرانی شرکت های ژاپنی که تمایل به ادامه کار با ایران دارند را کاهش دهد.
او خاطر نشان کرد 'ما آماده مذاکره با شرکت های ژاپنی علاقه مند به ادامه کار در ایران، برای دستیابی به راه حل های جدید به منظور کاهش نگرانی های آنها هستیم'.
او گفت: 'دولت و شرکت های ژاپنی همواره راه های خود را برای عبور از فشارهای ایالات متحده داشته اند و ما امیدواریم آنها دوباره از ابداعات خود استفاده کنند تا به عنوان وارد کننده عمده نفت ایران همچنان باقی بمانند.
ژاپن جزو هشت کشوری است که از تاریخ 4 نوامبر برابر با 13 آبان معافیت شش ماهه از ایالات متحده در خصوص واردات نفت ایران کسب کرده است.
** ایران آماده استقبال از نخست وزیر ژاپن
جهانگیری گفت: اگر چه روابط اقتصادی ایران و ژاپن در حال حاضر تحت فشارهای ایالات متحده قرار دارد، اما دو کشور همیشه روابط خوب و طولانی داشته اند و ایران نیز به دنبال سفر رسمی «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن به تهران است و در این زمینه هیچ مانعی وجود ندارد.
معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران افزود: هر زمان که 'آبه' تمایل به سفر به ایران داشته باشد تهران آماده است تا از او پذیرایی و میزبانی کند.'
** ژاپن در برابر یکجانبه گرایی آمریکا بایستد
جهانگیری از موضع ژاپن در حمایت از صلح جهانی پس از جنگ جهانی دوم قدردانی کرد، اما خواستار استفاده توکیو از «قدرت و نفوذ» خود برای پایان دادن به 'یکجانبه گرایی آمریکا' در جهان شد.
وی تصریح کرد: ژاپن باید در برابر یکجانبه گرایی ایالات متحده که تهدیدی برای کشورهای مستقل و حتی فراتر از موضوع هسته ای ایران است ایستادگی کند چون مسائل دیگری را در سراسر جهان بر می گیرد.
کیودو در ادامه آورده است بر اساس توافق سال 2015 بین ایران و شش قدرت عمده جهان شامل بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و ایالات متحده، تهران موافقت کرد که فعالیت های هسته ای خود را در برابر لغو تحریم های اقتصادی متوقف کند.
در روز 8 ماه مه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از توافق هسته ای موسوم به برجام که در دوران ریات جمهوری «باراک اوباما» امضا شده بود خارج شد و ایران را به اعمال 'بالاترین تحریم های اقتصادی' تهدید کرد./ایرنا