وی افزود: اگر به دلایلی برگزاری آموزش حضوری محقق نشد گزینههای دیگری مطرحشده است مثلاً برگزاری آزمون الکترونیکی ، حتی این اختیار به اساتید دادهشده که در طول برگزاری کلاسها آزمونهایی را برگزار کنند و نتیجه همه این آزمونها را مبنا قرار دهند. / خبرآنلاین
به گزارش سلام نو، چندی پیش در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی اخباری مبنی بر جعلی بودن مدرک تحصیلی سینا کمالخانی منتخب مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس یازدهم شورای اسلامی منتشر شد، حالا علی خاکی صدیق امروز (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ) با حضور در برنامه صبحگاهی شبکه دو «در انتهای الوند» درباره جعلی بودن مدارک نماینده منتخب مجلس یازدهم گفت: اسناد ارائهشده این نماینده در دفتری در معاونت آموزشی که مسئولیت بررسی مدارک دانشگاههای غیرانتفاعی را بر عهده دارد، بررسی و تا امروز صحت آن تأیید نشده است.
وی افزود: درباره اینکه چه اتفاقی برای این نماینده رخ میدهد، تصمیم با شورای نگهبان است و اگر ابهاماتی وجود داشته باشد دوباره به ما ارجاع خواهد شد، بههرحال مدرکی که ارائهشده بود، تأیید نشده ، مگر اینکه مدرک جدیدی ارائه و دوباره بررسی شود.
علی خاکی صدیق معاون آموزشی با اشاره به استفاده از آموزشهای الکترونیکی در شرایط موجود نیز گفت: تجربه ما در برگزاری دورههای الکترونیکی به حدود دو دهه میرسد، اما پیش از اسفند ۹۸ اقبال چندانی به شیوههای نوین آموزشی که بخشی از آن آموزش الکترونیکی است در دانشگاهها وجود نداشت.
وی افزود: بیماری کوید ۱۹ علیرغم مشکلاتی که با خود به همراه داشت، فرصتی را فراهم کرد تا آموزش الکترونیکی که بحثی جهانی است در کشور ما هم موردتوجه قرار گیرد، شیوهای که در تمام دنیا باب شده و بر اساس آمار دیروز سازمان یونسکو آموزش حضوری در بیش از ۱۸۶ کشور تعطیلشده و همه به شیوههای نوین آموزشی و آموزش آنلاین روی آوردهاند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در ایران آموزش مجازی شامل درسهای نظری میشود و هنوز ورود به آموزشهای آنلاین کارگاهی که فرآیند پیچیدهتری دارد آمادگی لازم را نداریم.
خاکی صدیق گفت: نوروز امسال بیسابقهترین نوروز برای همکاران ما در دانشگاه بود، چراکه تعداد کمی از دانشگاهها از زیرساخت لازم برای آموزش مجازی برخوردار بودند و لازم بود همگی خودشان را برای آموزش مجازی اما ده کنند، اتفاق دشواری که با تلاش همکاران ما افتاد.
وی افزود: بر اساس آماری که در اختیار ما قرار گرفت، در دانشگاههای دولتی متمرکز حدود ۷/۸۳ و در دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی حدود ۴/۷۴ درصد از دانشجویان تحت پوشش آموزش الکترونیکی قرار گرفتند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری درباره شرایط حضور دانشجویان دکتری در دانشگاه از اول اردیبهشت نیز گفت: معاونت آموزشی وزارت علوم پیرو تصمیمات جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا بخشنامهای به روسای دانشگاهها و موسسات آمورش عالی ابلاغ کرد، براساس این بخشنامه، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مجاز هستند از آغاز اردیبهشتماه ۹۹ امکان حضور دانشجویانی دکتری که برای پیشبرد و انجام رساله خود نیاز به حضور و فعالیت در آزمایشگاه و کارگاه دارند را فراهم کنند و دانشجویان میتوانند با رعایت ضوابط بهداشتی و حتیالامکان بهصورت تک نفره از فضای آزمایشگاهها یا کارگاه استفاده کنند.
وی افزود: اولویت ما در وزارت علوم این است که کلاسهای درسی ترجیحاً بهصورت الکترونیکی برگزار شود، در این بخشنامه بحث حضور دانشجویانی که به نیاز به خوابگاه دارند مطرح نیست و اگر شرایط لازم فراهم نشود، حضور دانشجویان اجبار نخواهد بود.
خاکی صدیق درباره برگزاری امتحانات دانشگاهها نیز گفت: ترجیح ما این است که امتحانات بهصورت حضوری برگزاری شود اما تصمیم نهایی در این مورد با نظر ستاد مدیریت کروناست، ما به دانشگاهها اختیار دادیم که این ترم را سه تا چهار هفته تمدید کنند و پسازآن اگر شرایط حضور فیزیکی دانشجویان فراهم نبود، برای شیوه برگزاری امتحان تصمیم بگیرند.