«کریم المحمداوی»، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق پیشتر در گفت و گویی ضمن بیان این که خروج نیروهای الحشد الشعبی از مناطق آزاد شده باعث به وجود آمدن خلل امنیتی در آنمناطق شده است، تاکید کرد: کسانی که خواستار اخراج الحشدالشعبی از شهرهای آزاد شده (از اشغال داعش) هستند وطن پرست نیستند.
در همین حال، «فاضل جابر» از نمایندگان ائتلاف الفتح در پارلمان عراق درباره تلاش برخی گروه ها برای تخریب سازمان الحشدالشعبی در استان الانبار هشدار داد.
جابر گفت که تلاش برای هدف قرار دادن الحشدالشعبی بویژه از سوی برخی گروه های اهل سنت موضوع تازه ای نیست و کماکان ادامه دارد.
وی گفت که درخواست ساکنان منطقه «الکرابله» برای اخراج نیروهای الحشد الشعبی از القائم به بهانه این که زمینهای استقرار الحشد الشعبی زمین خصوصی است، بهانهای غیرقابل توجیه بوده چرا که این سرزمین خالی از سکنه است و هیچ امکاناتی در آنجا وجود ندارد.
این نماینده پارلمان عراق یاد آور شد که حضور نیروهای الحشدالشعبی در این مناطق رسمی بوده و چارچوب طرحهای نظامی دولت فدرال است.
جابر اهداف پشت پرده مخالفت با حضور الحشد الشعبی را نخست مربوط به اجرای برنامه نیروهای آمریکایی دانست که از الحشد الشعبی واهمه دارند و دوم اینکه الکرابله می کوشد که امتیازهای سرمایهگذاری در غرب استان الانبار را صاحب شود و تجارت گذرگاههای مرزی را به دست گیرد.
در روزهای گذشته جریان «خمیس الخنجر» شخصیت سیاسی که به تازگی از جریان پارلمانی اهل سنت «اتحاد نیروهای عراقی» به رهبری «محمد الحلبوسی» جدا گشته خواستار عقب نشینی نیروهای الحشدالشعبی از غرب استان الأنبار و منطقه القائم شده است.
/ایرنا
به گزارش سلام نو، الاعسم گفت که درخواستها برای عقبنشینی الحشدالشعبی از غرب عراق با هدف ایجاد شکاف مذهبی میان نیروهای الحشد صورت میگیرد، زیرا بیش از ۱۶ هنگ اهل سنت در این سازمان حضور دارند و در این مناطق مستقرند.
وی در گفت و گو با المعلومه افزود که طرح سیاسی موجود، با هدف استقرار دوباره نیروهای آمریکایی در «القائم» و مناطق اطراف آن به بهانه وجود شکافهای امنیتی و وقوع حملات داعش، پس از عقبنشینی نیروهای الحشد است.
الاعسم توضیح داد: مخالفت برخی نیروهای سیاسی با عقب نشینی نیروهای آمریکایی، به جای پارلمان به خیابان ها و بخش های امنیتی کشیده شده است که این امر می تواند عواقب شدیدی برای امنیت، آینده و وحدت عراق ایجاد کند.