فرشته بهمنش از مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بابل و همکارانش دریافتند که نشانه های ابتلا به کرونا در زنان باردار تب، سرفه و درد عضلانی بوده است.

این روزها، بیماری کووید-۱۹ نقل هر محفلی است و همگان در تلاشند تا راهکارهایی نو را برای مقابله یا سازگاری با آن بیایند. در این میان، وضعیت برخی افراد نظیر زنان باردار بایستی مورد عنایت ویژه قرار گیرد. در این راستا، محققان ایرانی، پیامدهای بارداری و تظاهرات بالینی بیماری ناشی از کروناویروس جدید را در زنان باردار بررسی کرده‌اند.

به گزارش سلام نو، در اواخر دسامبر سال ۲۰۱۹، یک‌سری موارد غیرقابل توضیح در مورد پنومونی یا ذات‌الریه در ووهان چین گزارش شد و در ۲۱ ژانویه سال ۲۰۲۰ سازمان بهداشت جهانی، این ویروس را به‌عنوان کروناویروس نوین-۲۰۱۹ و سپس ۲-CoV-SARS نام‌گذاری کرد. سرعت انتشار ویروس به حدی بود که سازمان بهداشت جهانی آن را یک بیماری واگیر پاندمیک و عالم‌گیر معرفی کرد. در حال حاضر نیز، وضعیت همه‌گیری کووید-۱۹ در سرتاسر جهان شدید و نگران‌کننده است.

طبق گفته محققان، داده‌های علمی حاکی از یک دوره کمون ۲ تا ۱۴ روزه برای این بیماری است و یک‌سوم تا نیمی از بیماران بستری‌شده به دلیل این بیماری، دارای بیماری زمینه‌ای بوده‌اند. همچنین ابتلای کودکان به بیماری فوق، به‌ندرت گزارش شده است و مردان نیز موارد بیشتری از آن را نشان داده‌اند. اما یکی از نگران‌کننده‌ترین موضوعات در این خصوص، آن است که ابتلای مادران باردار به بیماری کووید-۱۹ نیز در حال افزایش است و پیشگیری و کنترل این بیماری در زنان باردار و خطر بالقوه انتقال آن به جنین، به یک نگرانی اساسی تبدیل شده است.

این موضوع، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی بابل را به انجام یک پژوهش مروری واداشته است. در این پژوهش، محققان با مرور آخرین پژوهش‌های انجام‌شده در این حوزه، پیامدهای بارداری و تظاهرات بالینی بیماری کووید-۱۹ را در زنان باردار مورد بررسی قرار داده‌اند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که معیارهای مربوط به علائم بالینی، نتایج آزمایشگاهی و تصویرهای رادیوگرافی در زنان باردار مبتلابه کووید-۱۹ مانند سایر بزرگسالان غیر باردار مبتلا است.

بر این اساس، فرشته بهمنش از مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت پژوهشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی بابل و همکارانش در این تحقیق می‌گویند: «تظاهرات شایع بیماری کووید- ۱۹ در زنان باردار شامل تب، سرفه و درد عضلانی بوده است. همچنین شایع‌ترین نتایج آزمایشگاهی، کاهش لنفوسیت خون و افزایش شاخص CRP خون است. این شاخص، مربوط به پروتئین واکنشی سی است که برای بررسی وجود عفونت مورد آزمایش قرار می‌گیرد».

بنا بر یافته‌های این مطالعه، در زنان باردار به‌طورکلی، به علت ضعف سیستم ایمنی بدن و تغییرات فیزیولوژیک سیستم تنفسی نظیر کاهش ارتفاع دیافراگم، افزایش مصرف اکسیژن و ادم مخاطی دستگاه تنفسی، تحمل آنان به هیپوکسی یا همان سطح اکسیژن پایین، کاهش می‌یابد. به همین دلیل، انتظار می‌رود در زنان باردار مبتلا به کووید ۱۹ مشکلات تنفسی افزایش یابد. اما عمده مطالعاتی که بالاخص توسط محققان چینی انجام شده است، نشان می‌دهد که علائم بالینی مبتلایان باردار با غیر باردار تفاوت خاصی در این مورد نداشته است.

بهمنش و همکارانش اظهار کرده‌اند: «علاوه بر این‌ها، عوارض بارداری و زایمان در زنان باردار شامل افزایش زایمان زودرس و افزایش میزان سزارین بوده است. البته بایستی به این نکته اشاره کرد که تعداد مطالعات انجام‌شده در این خصوص، محدود و عمدتاً از کشور چین بوده‌اند و لذا، بازهم نیاز به مطالعات بیشتر و از کشورهای مختلف جهان برای اظهار نظر قطعی حس می‌شود».

یافته‌های این مطالعه مروری در مجله علمی پژوهشی «طب نظامی» که پس از بروز کروناویروس جدید، به شکلی فعال به انتشار نتایج پژوهش‌های داخلی در این مورد پرداخته است، منتشر شده‌اند. این نشریه به‌صورت ماهنامه توسط دانشگاه و پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) انتشار می‌یابد.

/ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***