هزینه اخراج چین ازمناطق مختلف جهان آن چنان باالا است که مشخص نیست کشورهای توسعه یافته با توجه به شرایط پساکرونا حاضر به پرداخت آن هستند یا نه؟

سلام نو – سرویس بین الملل: حالا که مدتی از شیوع کرونا می‌گذرد نگاه‌ها به دلیل شروع کرونا، شیوه شیوع آن و عواقب اقتصادی فاجعه بار آن دقیق‌تر از قبل شده. به خصوص نگاه کشورهای غربی به چین بیش از پیش جدی شده و نوک پیکان انتقادات بیش از قبل به سوی چینی‌ها نشانه رفته و غربی‌ها دنبال آن هستند که چین تاوان بحرانی که ساخته را بدهد.

تحلیل‌گر نشنال اینترست معتقد است که سطح تنش دنیا با چین به خاطر کشیدن ماشه وضعیت پاندمیک به مرحله تازه‌ای رفته است و حزب کمونیست چین با رد کردن خطوط قرمز هیچ انتخابی برای دیگر کشورها نگذاشته است.

نشنال اینترست هرچند تایید می‌کند که نمی‌شود تجارت با چین را متوقف کرد اما معتقد است جهان آینده به سه جبهه تبدیل می‌شود. نخست جهان آزاد که با رهبری آمریکا و همراهی متحدانش در برابر چین می‌ایستد. دوم بالانسرها یا کشورهایی که با وجود پایبندی به دمکراسی و اتحاد با جهان آزاد توان مقابله با چین را ندارند مثل پاکستان و سنگاپور. سوم هم مناطق رقابت دو طرف مثل آفریقا و آمریکای لاتین که دو طرف تلاش می‌کنند بر آن مسلط شوند.

به تازگی دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا هم هشدار داده که پس از خاتمه بحران کرونا، روابط بریتانیا و چین نمی‌تواند به روال سابق بازگردد. وی گفت بریتانیا خواهان «تحقیقات عمیق» در مورد عوامل اپیدمی و دلیل عدم اقدام برای متوقف کردن آن در آغاز مرحله شیوع است.

آن طور که بی بی سی گزارش داده این اظهارات پس از آن عنوان شد که اعضای حزب محافظه کار خواستار تجدیدنظر در روابط میان بریتانیا و چین شدند. ویلیام هیگ، رهبر اسبق حزب محافظه کار گفته است بریتانیا باید برخوردی «سختگیرانه تر» در قبال مسائلی از جمله شرکت دادن موسسه چینی هواوی در تعبیه شبکه «جی پنج» داشته تا از اتکای استراتژیک به یک کشور کمونیستی اجتناب کند.

پیش از این نیز برخی گروه‌های سیاسی بریتانیا گفته بودند که این کشور باید با شکایت از چین درخواست غرامتی بیش پانصد میلیارد پوندی از این کشور داشته باشد.

وزیر خارجه بریتانیا هم از جمله کسانی بود که گفت ویروس کرونا احتمالا از یک آزمایشگاه در چین آغاز شده است. این ادعا پس از آن مطرح شد که برخی رسانه‌ها از جمله فاکس نیوز خبر دادند که آزمایشگاه ملی ایمنی ووهان از سوی بریتانیا و آمریکا- متهم است که عامدانه یا غیرعامدانه منجر به نشر ویروس کووید 19 شده است.

هر چند مدیر  این آزمایشگاه در مصاحبه با شبکه جهانی تلویزیون چین این ادعاها را بی اساس دانسته است، اما آمریکا و متحدانش به این مسئله باور دارند و معتقدند نیاز به تحقیقات بیشتر است.

اوضاع برای چین از وقتی وخیم شد که نرخ مرگ و میر عموم کشورها با نرخ مرگ و میر اعلامی چین متفاوت بود و کرونا هم در سرعت انتقال و هم در کشندگی از چیزی که چین گفته بود سریع‌تر و قوی‌تر بود. ارسال محموله‌های بهداشتی غیراستاندارد به برخی کشورهای اروپایی نیز به تشدید فشار به چین کمک کرد. این مسائل باعث شد تا پکن به پنهان‌کاری و دروغ‌گویی متهم شود.

اما آیا دنیا می‌تواند چین را طلاق دهد و همه چیز به همین سادگی است که دومینک راب گفته؟ چین قطعا روزهای دشواری را در پیش دارد اما جدا شدن دنیا از چین امری هزینه ساز و شاید غیرممکن باشد. از اسرائیل تا عراق و حتی انگلیس حضور اقتصادی چینی‌ها دیده می‌شود، حضور که نا‌محسوس و بی‌سر و صدا اما عمیق و گسترده است.

هزینه اخراج چین از این مناطق آن چنان باالا است که مشخص نیست کشورهای توسعه یافته با توجه به شرایط پساکرونا حاضر به پرداخت آن هستند یا نه؟

با این همه قابل انکار نیست که بعد از کرونا مقاومت در برابر چین افزایش یافته و آمریکا متحدان بیشتری در جنگ اقتصادی با چین خواهد یافت، امتیازی که به سادگی حاضر به از دست دادن آن نیست و از آن نهایت استفاده را می‌کند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***