به گزارش سلام نو، معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۸۰ هزار و ۸۵۶ پرستار و معادل ۶۵درصد پرستاران بخش دولتی در خط مقدم مراقبت از بیماران کرونا هستند.
مریم حضرتی روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: این تعداد پرستاران که در مراقبت از بیماران کرونا فعال هستند فقط شامل آمار بیمارستانهای دولتی است و آمار پرستاران بیمارستانهای نیروهای مسلح، خیریه، بانک ها و بخش خصوصی را شامل نمی شود.
وی گفت: در دو ماه گذشته چهار هزار و ۴۵۶ پرستار در بیمارستانهای دولتی جذب شدند و سه هزار و ۵۵ کادر پرستاری و مراقبتی نیز به صورت داوطلب در بیمارستانها برای مراقبت از بیماران کرونا به میدان آمدند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت در پاسخ به ایرنا درباره معوقات پرستاران گفت: معوقات پرستاران در دانشگاههای علوم پزشکی مختلف متفاوت است. در برخی دانشگاهها پرداخت کارانه و اضافه کار پرستاران به روز شده است اما در برخی دیگر معوقات بین ۴ تا ۱۲ ماه وجود دارد که پیگیر پرداخت آن هستیم.میدان آم
وی ادامه داد: در مورد پرداخت های تشویقی به پرستاران برخی دانشگاههای علوم پزشکی به تشخیص خودشان عمل کرده اند، در برخی جاها میزان تشویقی مناسب بوده و در جاهایی هم مناسب نبوده که در حال پیگیری آن هستیم.
حضرتی در پاسخ به پرسش دیگری درباره بکارگیری پرستاران مبتلا به کرونا در بیمارستانها گفت: به هیچ عنوان تایید نمی کنیم، هر پرستاری که از طریق تست یا آزمایش به طور قطعی به کرونا مبتلا شده باشد از چرخه خدمت خارج شده و بعد از منفی شدن تست به کار بازگشته است و پرستاران با توجه به آگاهی که از بیماری دارند خودشان اجازه چنین کاری را نمی دهند.
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره اجبار پرستاران برای حضور در محل کار گرفت: شاید یک درصد پرستاران ترک کار کرده باشند و ۹۹ درصد پرستاران استخدام شده طبق قانون سر کار ود حاضر بوده اند و هیچ تهدید و اجباری برای حضور پرستاران سر کار نبوده است ضمن اینکه پرستارانی که مشکل داشتند از جمله سابقه بیماری داشته یا پرمخاطره بودند یا بچه کوچک داشتند یا سیستم ایمنی پایین داشتند از سیستم مراقبت از بیماران کرونا خارج شدند.
معاون پرستاری افزود: ترک خدمت یک درصد نیروها از محل کار در بحران کرونا نیز مختص پرستاران نبوده و در گروههای دیگر هم بوده است که مطابق قانون رسیدگی می شود.
حضرتی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره فزایش خستگی و افسردگی در بین پرستاران گفت: در تحقیقی که معاونت فرهنگی وزارت بهداشت انجام داده، افزایش خستگی و افسردگی در بین پرستاران مشخص شده است اما مهمترین علت افزایش افسردگی در پرستاران، دوری از خانواده، مشقت کاری، ترس از کرونا یا سختی کار نبوده بلکه مهمترین علت مشاهده مرگ بیماران جلوی چشم آنها بوده است اما پرستاران پر تلاش و صبور هستند . البته در بیمارستانهای زیادی مراکز مشاوره برای این پرستاران ایچاد شده و مشاوره روانی با همکاری متخصصان روانشناسی و روانپزشکی برای این افراد انجام می شود.
/ایرنا