رئیس اتاق ایران و آذربایجان از افزایش 65 درصدی صادرات ایران به آذربایجان خبر داد و گفت: اگر مشکلات تبادل بانکی و نقل وانتقال ارز و پیمان‌سپاری ارزی حل شود این رقم خیلی بیشتر خواهد شد.

به گزارش سلام نو، رئیس اتاق ایران و آذربایجان  در خصوص آخرین وضعیت احداث خط ریل بین دو کشور گفت: در سفری که ما به باکو داشتیم سه جلسه با مسئولین راه آهن آذربایجان برگزار کردیم و مطالعات اولیه برای احداث خط آهن پارس آباد (وتکه) به استان اردبیل ایران انجام شده و آنها اعلام آمادگی کردند که ظرف مدت دو ماه این کار را انجام دهند. در ایران نیز ما (اتاق بازرگانی اردبیل) با استانداری و راه آهن جلساتی برگزار کردیم و طرح مطالعاتی آغاز شده و تا دو ماه آینده پیش بینی می‌کنیم که قسمت ایران نیز عملیاتی شود با توجه به اراده سیاسی و اقتصادی مقامات دو کشور به نظر می‌رسد ظرف ماه‌های آینده این طرح عملیاتی شود.

پورسلیمان ادامه داد: با توجه به تحولات ارزی صادرات ما در سال جاری تا به امروز 65 درصد افزایش داشته است و پیش بینی می‌کنیم این رقم باز هم افزایش پیدا کند اگر مشکلات تبادل بانکی و نقل وانتقال ارز و پیمان‌سپاری ارزی حل شود این رقم خیلی بیشتر خواهد شد.

وی در خصوص مشکلاتی که برای بازرگانان ایرانی در آذربایجان به وجود آمده گفت: بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا مشکلاتی برای فعالین اقتصادی ایرانی جهت افتتاح حساب و کارهای بانکی در آذربایجان به وجود آ‌مد اما خوشبختانه هیچ حساب بانکی مسدود نشد اما امروز اگر کسی بخواهد در این کشور حسابی باز کند به سختی این کار انجام می‌شود به طور کلی بانک های آذربایجان به بهانه پولشویی شرایط بسیار سختی برای تاجران ایران به وجود آورده‌اند. بانک ملی ایران در باکو نیز زیر نظر بانک مرکزی آذربایجان فعالیت می‌کند و امکانات خاصی را برای تاجران ایرانی ندارد.

وی ادامه داد: برخی بانک‌های خصوصی آذربایجان، تعامل خوبی با تاجران ایرانی دارند و اگر فردی از سوی یک تاجر معتبر به این بانک معرفی شود می‌تواند حساب جاری افتتاح کند.

وی در خصوص توریسم درمانی گفت: با توجه به کاهش ارزش پول ملی ما نسبت به سایر ارزها بخصوص منات در چند ماه اخیر شاهد حضور گسترده آذربایجانی‌ها در تبریز برای انجام امور درمانی هستیم که این ظرفیت خوبی را برای کشور و توریسم ما به وجود آورده است در حال حاضر عمده صادرات ما به آذربایجان، مصنوعات پلاستیکی، سیب‌زمینی، سنگ‌های ساختمانی و شیرآلات بهداشتی است و واردات ما بیشتر فرآورده‌های دامی است./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***