محققان دانشگاه کالیفرنیا سن فرانسیسکو موفق به توسعه آزمایشی به نام" SARS-CoV۲ DETECTR" شدهاند که میتواند بیماری کووید-۱۹ را در کمتر از یک ساعت تشخیص دهد.
به گزارش سلام نو، و به نقل از مدگجت، با شیوع بیماری کووید -۱۹ در جهان تاکنون روشهای جدیدی برای تشخیص سریع عفونت توسعه یافتهاند حال محققان امریکایی دانشگاه کالیفرنیا ، سانفرانسیسکو در مقالهای که اخیرا در مجله Nature منتشر کردند از توسعه یک آزمایش جدید مبتنی بر کریسپر برای تشخیص عفونت ناشی از بیماری کووید-۱۹ خبر دادند.
این آزمایش حضور دو نشانه خاص در ویروس کرونا را بررسی میکند. یکی از ان نشانهها در تمام کروناویروسها مانند سارس یافت میشود اما دیگری تنها مختص بیماری کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که باعث بیماری کووید-۱۹ میشود، است. این آزمایش به تمایز عفونت های بیماری کووید-۱۹ از عفونتهای مشابه ناشی از سایر کروناویروسها کمک میکند. این آزمایش در حال حاضر در آزمایشگاه میکروبیولوژی (CLIA) مورد ازمایش قرار گرفته و طبق دستورالعملهای سازمان غدا و دارو مورد تایید است.
آزمایش مذکور یکی از نخستین آزمایشاتی است که در ان از فناوری کریسپر برای شناسایی یروس کرونا استفاده میکنند. این فناوری مزایای بسیاری نسبت به آزمایش "واکنش زنجیرهای پلیمراز رونویسی معکوس" ( qRT-PCR) فعلی دارد.
واکنش زنجیرهای پلیمراز رونویسی معکوس (Reverse transcription polymerase chain reaction) که مخفف آن (R-PCR) است، یک روش آزمایشگاهی زیستشناسی مولکولی برپایهٔ رونوشت معکوس آرانای به دیانای مکمل و تکثیر دیانای هدف توسط واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) است. از این روش در درجه اول برای اندازهگیری مقدار آرانای خاصی استفاده میشود. این روش با نظارت بر واکنش تکثیر با استفاده از فلورسانس در واکنش زنجیرهای پلیمراز کمی به دست میآید. ترکیب واکنش زنجیرهای پلیمراز رونویسی معکوس و بیدرنگ بهطور معمول برای تجزیه و تحلیل بیان ژن و تعیین مقدار آرانای ویروسی در محیطهای تحقیقاتی و بالینی مورد استفاده قرار میگیرند.
آزمایش PCR (واکنش زنجیره ای پلیمراز) یک روش تخصصی و گران است که فقط در آزمایشگاههای مجهز قابل انجام است اما آزمایش DETECTR میتواند در هر آزمایشگاهی به راحتی انجام شود و مقرون به صرفهتر است.
یکی دیگر از مزیتهای مهم آزمایش DETECTR زمان نتیجه آزمایش است که در این روش نتیجه ابتلا به بیماری در کمتر از یک ساعت مشخص میشود در صورتیکه در آزمایشهای مبتنی بر PCR تا چهار ساعت طول میکشد. حساسیت تست مذکور نسبت به تست های PCR کمی پایین تر است با این حال این یک مشکل بزرگ محسوب نمیشود.
/ایسنا