سلام نو – سرویس اجتماعی: به اعتقاد بسیاری از پزشکان و صاحب نظران پیک دوم کرونا به خاطر بازگشایی ادارات و ... در راه است. در این بین به نظر می رسد اقدامی نظیر لغو طرح ترافیک هم تنها 9 درصد مسافران مترو و اتوبوس را کم کرده و عملا تاثیرگذاری خاصی نداشته است.
به گزارش سلام نو، ابتدای هفته بحث لغو یا اجرای مجدد طرح ترافیک سر و صدای زیادی به پا کرد. عکس هایی از متروی پایتخت منتشر شد که نگرانی زیادی بین مردم ایجاد کرد. درست در روزی که دولت از آغاز اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند می گفت این تصاویر اعتراضاتی که پیش تر برخی از اعضای شورای شهر درباره لزوم لغو طرح ترافیک عنوان کرده بود را شدت بخشید و دست آخر طرح ترافیک تا اطلاع ثانوی لغو شد.
با این وجود به نظر می رسد این کار با وجود اینکه انجامش واجب به نظر می رسید نتوانسته تاثیر مورد انتظار را داشته باشد. سرپرست معاونت حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران از کاهش 9 درصدی مسافران ناوگان حمل ونقل عمومی در پی توقف طرح های ترافیکی خبر داده است.
به گفته یوسف حجت سرپرست حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران با توجه به اینکه لغو طرح ترافیک انتظارات را برآورده نکرده اظهار کرده شاید باید برای کاهش سهم حمل ونقل عمومی در شیوع این ویروس چاره ای دیگر اندیشید. مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه گفته متروی تهران به منظور رعایت فاصله اجتماعی صد درصد نشانه گذاری شد.
فرنوش نوبخت در این باره گفته است: با توجه به شرایط ویژه ای که به دلیل شیوع ویروس کرونا به وجود آمده مجبور هستیم درچند نوبت قطارها را ضد عفونی کنیم و به همین دلیل مدل جداسازی را تغییر داده ایم تا همکاران در هنگام ضد عفونی به راحتی برای ضدعفونی کردن قطارها اقدام کنند و امیدواریم که آقایان با رعایت این حریم، از ورود به دو واگن ابتدایی و انتهایی قطار که برای بانوان در نظر گرفته شده است، اجتناب کنند.
با این وجود در شرایطی طرح فاصله گذاری اجتماعی قابل اجرا است که تعداد مسافران مترو و اتوبوس بسیار کمتر از این باشد. پیش از این غلامحسین محمدی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری در توییتر شخصی اش واقعیت تلخی را مطرح کرده بود و تاکید کرده بود اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی در شرایطی امکان پذیر است که ناوگان موجود با افزایش سه و نیم برابری همراه شود. اتفاقی که در شرایط موجود به نظر نشدنی می آید.
زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم انجام فعالیتها به صورت دورکاری تا حد امکان، اظهار کرده با توجه به اینکه ظرفیت دورکاری در ادارات قلیل است چالش های زیادی برای جامعه به وجود آمده است. اگر زیرساخت های الکترونیک ما فعال تر بود و این ظرفیت در شمار بیشتری از مشاغل وجود داشت امروز مخاطرات کرونا به حداقل می رسید.
در شرایط فعلی اگر چه 9 درصد از مسافران مترو کم شده اما در وضعیت اتوبوس ها تغییری ایجاد نشده است. در وضعیتی که از هر سه کارمند دولتی در تهران دو نفر در شهر تردد می کنند و ادارات خصوصی زیادی هم باز شده اند افزایش مسافران اتوبوس گریزناپذیر است.
محمود ترفع، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران هم اظهار کرده با اینکه پروتکل های بهداشتی در تمامی اتوبوسها رعایت می شود؛ اما از شهروندان درخواست می شود در صورتی که اتوبوس شلوغ بود، منتظر اتوبوس بمانند و ضمن رعایت فاصله ایمن، هنگام استفاده از اتوبوس حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنند.