طبق تحقیقات جدید ویروس کرونا تا مسافت ۴ متری در هوا معلق میماند و با این حساب  فاصله گذاری 2متری کارایی نخواهد داشت. 

به گزلرش سلام نو، محققان چینی در مطالعات جدید خود که در وب سایت CDC منتشر شده، ذرات حاوی ویروس کرونا را در فاصله ۴ متری بیماران یک بیمارستان با گردش هوای کنترل شده، شناسایی کردند. آنها دریافتند که ویروس کرونا مسافت قابل توجهی را در هوا طی کرده و روی سطوح مختلف فرود می آید. به همین دلیل رعایت فاصله گیری اجتماعی، شستن دست ها و ضدعفونی کردن سطوح می توانند از انتقال این ویروس جلوگیری کنند.

پژوهشگران تحقیقات خود را در بیمارستان، یعنی جایی که اصول بهداشتی و جریان هوا به دقت کنترل و حفظ می شود، انجام دادند. این تحقیق نشان داد که احتمال ابتلای افراد به ویروس کرونا در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان ها (ICU) بیشتر است، چون بیماران کرونایی معمولاً در این بخش ها نگهداری می شوند.

محققان ویروس کرونا را روی زمین و زیر کفش پزشکان و کادر درمان پیدا کردند. آن ها همچنین آثاری از ویروس را در کف داروخانه بیمارستان، یعنی جایی که بیمار کرونایی وجود نداشت، یافتند. آن ها آثار ویروس را روی تمام سطوح و اجسامی که بیماران و کادر درمان به طور مرتب با آن ها در تماس هستند، شناسایی کردند.

محققان دریافتند آلوده ترین اجسام، ماوس کامپیوتر، سطل زباله، تخت بیمارستان و دستگیره درها هستند. آن ها همچنین ویروس کرونا را به شکل پراکنده روی سرآستین و دستکش کادر درمان شناسایی کردند.

پژوهشگران میزان پخش شدن ذرات معلق حاوی ویروس کرونا را در محیط اندازه گیری کردند و متوجه شدند آن ها حداکثر تا فاصله ۴ متری پخش می شوند. مطالعات قبلی نشان می دهند قطرات کوچکتر برخلاف قطرات بزرگ تر و سنگین تر که توسط نیروی گرانش به سمت زمین کشیده می شوند، مدت زمان بیشتری در هوا باقی می مانند و باز کردن پنجره می تواند به پراکنده کردن آنها منجر شود.

محققان هشدار می دهند که تحقیقات آنها دو محدودیت دارد؛ نخست اینکه مشخص نیست ویروس کرونای یافت شده زیر کفش یا روی سطوح قدرت بیمار کردن را دارد یا خیر. آنها در آزمایشات اسید نوکلئیک را پیدا کردند ولی این مورد به تنهایی نمی تواند قدرت بیمار کردن ویروس را ثابت کند. همچنین مسافت انتقال دوز عفونت زا قابل شناسایی نبود.

این تحقیق نشان می دهد استفاده از لوازم محافظتی در بخش های نگهداری از بیماران کرونایی بیمارستان ها، خصوصاً بخش ICU، حیاتی است. محققان همچنین به خطرات نگهداری از بیمار کرونایی در منزل اشاره کرده و می گویند علاوه بر جدا کردن کامل بیمار از دیگر افراد خانواده، باید تمام سطوح و اجسامی که او با آنها تماس دارد را آلوده پنداشته و ضدعفونی کرد.

علاوه بر این بیمار باید اغلب اوقات ماسک به صورت داشته و آن را به طور مرتب تعویض کند. کسی که از بیمار نگهداری می کند نیز باید از ماسک و محافظ صورت استفاده کرده و دستان خود را به طور مرتب بشوید.

/دیجیاتو

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***