به گزارش سلام نو، رییس جمهوری فرانسه محدودیتهای آمدوشد و تعطیلی در این کشور را برای مقابله با کرونا چهار هفته دیگر تمدید کرد.
«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه دوشنبهشب در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که محدودیتهای آمدوشد و تعطیلی در این کشور تا ۱۱ ماه مه (۲۲ اردیبهشت ماه) ادامه خواهد داشت، اما امکان ملاقات منظم با پزشک برای افرادی که دارای بیماریهای مزمن هستند، فراهم میشود.
مکرون از بیمارستانها و خانههای سالمندان خواست تا امکان ملاقات با بستگان را برای کسانی که احتمال مرگشان میرود، مهیا کنند تا این افراد بتوانند خانواده خود را برای آخرین بار ببینند.
وی همچنین به خانوادههای نیازمند و کارگران و کارآفرینان اطمینان داد که با توجه به تعطیلی گسترده کشور، از آنها حمایت کافی خواهد شد.
رییس جمهوری فرانسه گفت که از ۱۱ ماه مه به بعد، خانههای سالمندان، مدرسهها، کالجها و دبیرستانها به تدریج بازگشایی میشوند، اما مراکز آموزش عالی تا تابستان امسال کلاس حضور نخواهند داشت.
مکرون در عین حال اذعان داشت که مشخص نیست این شرایط غیرعادی تا چه زمانی ادامه یابد، اما فرانسه به شدت به دنبال تولید واکسن و دارو برای درمان کرونا است.
مردم فرانسه از ۱۷ مارس/۲۷ اسفند ۹۸ تاکنون در قرنطنیه به سر میبرند که با تمدید مجدد دولت، موعد آن تا دو روز دیگر به اتمام میرسد. با آغاز قرنطنیه عمومی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا موظفند با ارایه گواهی و مستندات لازم دلیل خروج خود از خانه را برای پلیس توجیه کنند.
دولت با افزودن دو مورد جدید، مجموعا هفت گزینه برای خروج قانونی از خانه تعیین کرده و رعایت نکردن آنها موجب جریمه نقدی و در مواردی حتی منجر به اعمال مجازات زندان میشود.
این موارد شامل دارندگان مشاغلی که قابلیت دورکاری ندارند، خرید اقلام ضروری از فروشگاههای مجاز، مراجعه ضروری به پزشک، انجام فعالیت روزانه ورزشی در شعاع یک کیلومتری خانه و به مدت یک ساعت، احضار قضائی یا اداری، مراقبت از سالمندان و کودکان و شرکت در ماموریتهای عام المنفعه بنا به درخواست مراجع رسمی است.
با این حال دولت فرانسه در تدارک راهکاری است که به موجب آن بتواند افراد آلوده به ویروس کرونا و ارتباطات روزانه آنها را ردیابی کند.
آخرین آمارها حاکی است تاکنون ۱۳۶ هزار و ۷۷۹ نفر در فرانسه به کرونا مبتلا شدهاند و از این تعداد، ۱۴ هزار و ۹۶۷ تن جان باخته و تنها ۲۷ هزار و ۷۱۸ نفر بهبود یافتهاند.
/ایرنا