وزیر بهداشت:
باید برای روزهای خیلی سخت آماده باشیم/ تولید واکسن کرونا حداقل ۲ سال طول میکشد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: جدیت همکاران ما در بیمه سلامت، سبب شد که در پرداخت معوقات بسیار موفق کنیم.
به گزارَ سلام نو، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در اولین نشست سراسری مدیران سازمان بیمه سلامت ایران که از طریق ویدئو کنفرانس تشکیل شد، گفت: سال گذشته سال سختی برای همه اصحاب نظام سلامت کشور بود. در ابتدا سیلاب و پس از آن مشکلات ناشی از بیماری کووید 19 که نیاز به همکاری و همت سازمانهای بیمهای و بیمه سلامت بود که اقدامات مجدانهای داشتند.
نمکی بیان کرد: جدیت همکاران ما در بیمه سلامت، سبب شد که در پرداخت معوقات بسیار موفق کنیم. طبق آماری که بنده دارم، مطالبات تا سال 97 به صفر رسیده است. سال سختی بود ولی توانستیم به خوبی منابع را مدیریت کنیم که کسری قابل توجهی نداشته باشیم. سالی بود که اعتبار دولتی بسیار محدود بود. اما ما کسری سالهای گذشته را نداشتیم. آنچه که در این ایام کمک موثری بود، بیمه کردن بیماران کووید 19 روی تخت بیمارستان بود.
وزیر بهداشت بیان کرد: انتظار داریم که در سال 99، بتوانیم نسخه نویسی الکترونیک را به سرانجام برسانیم. باید بتوانیم گایدلاینها را برای کاهش هزینه مدیریت کنیم. باید سرانجام پزشک خانواده تشکیل شود که با شیوع بیماری کووید 19 کمی به تعویق افتاد. بیمه سلامت مقتدر زمانی خواهیم داشت که پرونده الکترونیک در همه جا باشد، ما در پایان بهار توانستیم این ریلگذاری مطلوب را انجام دهیم. امروز اگر میبینید ما میتوانیم کووید 19 را با بسیج ملی مدیریت کنیم، بدلیل همان بحث پرونده الکترونیکی بود که پیشتر ایجاد کردیم.
نمکی در ادامه گفت: اولین دغدغه ما در بیمه سلامت، ساختار اقتصادی و هزینهکرد منابع بود. بیمه ای پایدار میماند که در زمان عادی دارائی بگیرد و خرج زمان بحران بکند. متاسفانه پیشتر خیلی از افراد که استحقاق نداشتند بیمه شده بودند. هماکنون از این ولنگاری به سمت هزینه کرد منطقی رفتهایم. چند اتفاق مهم اینجا شکل میگیرد. یکی بحث الکترونیکی کردن خدمات است. دلیلی ندارد ما بیمار دیابتی را که نیاز به کنترل مرتب دارد، مدام به مراکز بکشیم. بحث دیگری که هست، پرستار خانگی است. اینکه بیمار بیدلیل در تخت آیسییو ماهها بماند منطقی نبود. الان این بیماران بعد از بررسیهای لازم، ظرف چند روز آینده به خانه میروند و هزینه آن بسیار برای جامعه کمتر است.
وزیر بهداشت افزود: بحث سوم این است که بیمههای موفق دنیا، برای خدمات پیشگیری، هزینه جدی میکنند. بیمههای ما باید مسائل پیشگیری را جدیتر بگیرند. در این زمینه بهداشت دهان و دندان باید به جد دنبال شود. همچنین، بحث قبول خدمات توانبخشی بیماران است. اینکه بیمار جراحی تاندون به خود رها شود، رفتار نامناسب آن با جراحی میتواند او را به بیمارستان بازگرداند. نکته بسیار مهم دیگر کرونا است.
نمکی بیان کرد: ما مدبرانه توانستیم کرونا را مدیریت کنیم. آنچه جان ملت را از کرونا نجات داشت، تخت بیمارستان نبود. میزان تخت در فرانسه به ازای هزار نفر شش دهم است، اما برای نهایتا 1 ممیز 2 دهم است. ما توانستیم با بسیج ملی بار بیمارستانها را کم کنیم. وگرنه بیمارستانهای ما زیر بار له میشوند. تا امروز و به کمک خدا، کرونا خوب مدیریت شده است. اما متاسفانه کرونا تمام نمیشود. ما هنوز این ویروس را نمیشناسیم. نه ما و نه هیچ کس در دنیا نمیتواند پیشبینی کند. این ویروس از نظر ماهیت با ویروسهای دیگر کرونا فرق دارد. نمیدانیم با گرما ویروس آرام میشود یا خیر؟
وی افزود: امیدوارم با برنامه ریزی ما بعد از اردیبهشت نفس راحت تری بکشیم. اما اینکه بازگشائی ها و احتمال جهش ویرس ما را غافلگیر میکند را نمیدانیم. بنابراین همه باید بدانند که برای برخورد با کرونا جدیت داشته باشند. باید خودمان را برای روزهای خیلی سخت آماده کنیم. اما اگر اتفاق دیگری افتاد خداروشکر میکنیم ولی باید آمادگی را داشته باشیم.
وزیر بهداشت بیان کرد: بیمه سلامت باید به بنده مدلی ارائه دهد تا اگر کرونا استمرار پیدا کرد و کیسهای الکتیو افزایش پیدا کردند، برای شرایط مزمن چگونه اقدام کنیم. واکسن کرونا حداقل 2 سال طول میکشد. این بیماری مزمن میشود و در کنار یک آنفولانزا وجود خواهد داشت. امیدواریم که با رفتار نرمتری مواجه شویم، اما ممکن است پیکهای زیادی هم داشته باشیم. بنابراین برای پاییز سال آینده آماده باشیم. احتمالا از نظر اقتصادی سال آتی از امسال مشکل تر خواهد بود، بنابراین ما نمیتوانیم با نگاه خوشباورانه به مسائل نگاه کنیم.
ادامه دارد...
/ایلنا