سلام نو - سرویس اجتماعی: پیروز حناچی، شهردار تهران در دومین سه شنبه بدون خودروی خود، باز هم سوژه رسانه ها شد. او این بار با دوچرخه سواری از منزل تا محل کار عکس العمل های زیادی را به سوی خود جلب کرد.
به گزارش سلام نو، واکنش ها نسبت به این کار بسیار زیاد بود و بسیاری آن را نمایش و شوآف خواندند و شمار زیادی نیز این اقدام شهردار تهران را کاری مثبت در راستای فرهنگسازی ارزیابی کردند.
مواضع اینستاگرامی بیشتر دیده شده
در این بین دو اظهار نظر اینستاگرامی یکی از شهردار اسبق و باسابقه تهران و یکی هم از دیپلمات اسبق و پرحاشیه بیش از همه به چشم آمد. غلامحسین کرباسچی در اینستاگرام خود در انتقاد از دوچرخه سواری شهردار تهران نوشته است: ای کاش آقای حناچی به جای دوچرخه صبح زود بدون ترافیک با ماشین می رفت در دفتر کارش و پیگیری و تلاش می کرد که زودتر صدها واگن معطل مانده مترو به خطوط مترو ملحق شوند که صدها هزار مسافر مترو سریع تر و راحت تر برسند و ده ها هزار اتومبیل کمتر از خانه بیرون بیایند.
بیشتر کاربران نسبت به این موضع گیری از سوی کرباسچی که کارنامه قابل قبولی در حوزه شهری دارد، انتقاد کرده بودند و گفته بودند از کجا معلوم که حناچی برای واگن های معطل مانده خطوط مترو فکری نکرده است. استفاده کمتر از خودرو در روزهایی که آلودگی هوا دوباره به اوج رسیده و تلاش برای فرهنگسازی از دیگر مواضعی بود که کاربران در نقد انتقاد کرباسچی مطرح کردند.
صادق خرازی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان برخلاف کرباسچی که یک نقد محترمانه کرده بود، حناچی را به عوام فریبی های هیجانی متهم کرده است. سفیر سابق ایران در فرانسه که به پست های اینستاگرامی نامتعارف برای یک فعال سیاسی معروف است در صفحه اینستاگرام خود با قرار دادن عکس دوچرخه سواری حناچی نوشته است: "خدا کند روزی عوام فریبی های هیجانی پایان بگیرد. روزی نخست وزیر یک کشور اروپایی دیر به پارلمان رسید و به نمایندگان گفت: نخست وزیر شما مشغول واکس زدن کفش هایش بود به این نخست وزیر باید افتخار کنید. رندی از نمایندگان گفت: خاک بر سر کشور و نخست وزیرش که کشورمان را علاف دو لیر پول و پرداخت آن کرده است. مرد حسابی پول واکس کفش تو را می دهیم کشور را در زمان جنگ است درست اداره کن ! جناب شهردار لطفا به داد شهر و حرمان هایش، به داد مردم و گرفتاری های ایشان برسید. به دنبال این عوام ... ها نباشید."
خرازی از آن جایی است که چند وقتی است با بستن کامنت های خود ترجیح داده نظر مردم را نداند طبعا در اینستاگرام امکانی برای شنیدن موضع مخاطبان نداشته است. اما واکنش های منفی به موضع اخیر خرازی در توییتر و تلگرام زیاد بود. کاربری با انتقاد از اینکه خرازی سالی به ماهی هم گذرش به مرکز شهر نمی افتد و با راننده شخصی در شهر رفت و آمد می کند از او انتقاد کرده بود. کاربر دیگری گفته خرازی متوجه نیست این کار نمادین و برای فرهنگسازی است و از او پرسیده چرا صادق خرازی ۱۲ سال بر عملکرد قالیباف (به قول خودش باقر) چشم بست و دم برنیاورد و حالا در شروع کار به حناچی گیر سه پیچ داده است؟
مرغ همسایه غاز است؟
اگرچه عده ای این اقدام شهردار تهران را کار درستی در راستای فرهنگسازی خواندند اما برخی نیزبه طعنه خطاب به حناچی گفتند کسی در این هوای آلوده دوچرخه سواری نمی کند. برخی هم کار او را شوآف خواندند و در مقابل عده ای اظهار کردند اگر شوآف هم باشد برآیند کار مثبت است. ای کاش مدیران دیگر هم مثل حناچی شوآف کنند.
محمد درویش، فعال محیط زیست و از کسانی که برای ترویج پویش سه شنبه های بدون خودرو تلاش زیادی کرده است، ابراز خرسندی کرده است که تهران صاحب شهرداری شد که شبیه حرف های زیبایش زندگی میکند، بدون شعار. او گفته است خبر رسیده که شهرداری تهران برای کارمندانی که با دوچرخه در محل کار خود تردد کنند، هرماه پاداشی معادل ۴۰هزار تومان درنظر گرفته است. او می گوید یادم هست که چقدر از قالیباف خواهش کردیم تا برای یک بار هم شده با دوچرخه تردد کند. اما او که ادعا می کرد حامی منافع ۹۶درصد است، هرگز حاضر نشد خودرو دولتی خود را کنار نهد و حمایت از ساده زیستی، اقتصاد مقاومتی و آسمان آبی را عملاً به مردم تهران و کارمندان تحت امرش نشان دهد.
به نظر می آید مرغ همسایه غاز است. با وجود اینکه بیشتر اظهارنظرها در قبال این اقدام حناچی مثبت است برخی مواضع انتقادی در صورتی گرفته می شود که دوچرخه سواری شهرداران شهرهای بزگ دنیا یک کار روتین و مرسوم است. در همه جای دنیا هم مردم از این کار استقبال می کنند کسی هم آنها را به پوپولیست بودن متهم نمی کند. اگر این اقدام حناچی بتواند تغییر ایجاد کند و عملکردهای بعدی او در حوزه محیط زیست نیز تناقضی با رفتار کنونی او نداشته باشد نه تنها اعتراضی به پیروز حناچی وارد نیست، بلکه باید از او تشکر هم کرد. هرچند قضاوت درباره عملکرد او را باید به ماه های آتی موکول کرد.