درآمد چند میلیاردی حاصل از صادرات احتمالی بنزین اگرچه از آثار تحمیل شده کرونا و به نوعی توفیق اجباری است اما در برابر تاثیرات زیان آور این ویروس بر کشور و اقتصاد خیلی قابل محاسبه نیست. در حال حاضر امید می رود مشتریان نفتی خوبی در بازار کساد فعلی برای ایران پیدا شود تا با ایجاد درآمد مرهمی هرچند اندک برای حل بحران های پیش رو پیدا شود.

سلام نو – سرویس اقتصادی: این روزها در حالی که اقتصاد ایران راکدترین روزهای خود را سپری می کند بخش هایی هم وجود دارند که امکان تبدیل تهدید به فرصت برایشان وجود دارد. یکی از این بخش ها مربوط به بنزین و صادرات آن است.

به گزارش سلام نو، آن طور که فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش و فرآورده های نفتی گفته میانگین توزیع روزانه بنزین در ۱۵ روز اول فروردین ماه سال ۹۹، ۴۴ میلیون لیتر بوده است. این عدد در قیاس با سال گذشته ۵۰ میلیون لیتر کاهش داشته است.کم شدن ترددها و سفرهای برون شهری و درون شهری به خاطر مقابله با کرونا از مهم ترین دلایل این مساله بوده است.

برخی از کارشناسان معتقدند در شرایط کنونی با توجه به مازاد بنزینی که در کشور شاهد هستیم صادرات آن می تواند سودآوری قابل توجهی برای کشور داشته باشد. هدایت الله خادمی،عضو کمیسیون انرژی در این باره معتقد است اگر این بنزین مازاد صادر نشود چرخه تولید یا "کاهش تکلیفی" پیدا کرده یا باید ذخیره شود. به گفته او بهتر است از میزان تولید کاسته نشود بلکه باید بتوان با تدبیر از فرصت پیش آمده برای صادرات و ارزآوری بیشتر استفاده کرد.

درآمد چند میلیاردی حاصل از صادرات احتمالی بنزین اگرچه از آثار تحمیل شده کرونا و به نوعی توفیق اجباری است اما در برابر تاثیرات زیان آور این ویروس بر کشور و اقتصاد خیلی قابل محاسبه نیست. دیگر اتفاق مرتبط با کاهش مصرف بنزین را باید آسیب کمتر محیط زیست دانست.

اگرچه تردد کمتر به معنی کاهش بیشتر مصرف سوخت است اما باید به این نکته توجه داشت که کاهش مصرف بنزین لزوما به معنای افزایش حجم صادرات آن نیست. مرتضی بهروزی فر با بیان اینکه مساله صادرات به این سادگی ها امکان پذیر نیست به تعادل گفته درست است که کاهش مصرف سوخت در کشور، به همان میزان موقعیت صادرات آن را فراهم می‌کند، اما باید در نظر داشت که اگر کاهش مصرف سوخت ناشی از بهبود بهره‌وری و استفاده از تکنولوژی‌های روز بود، می‌شد گفت که به نفع اقتصاد کشور تمام خواهد شد، ولی حالا که کاهش مصرف سوخت صرفا به دلیل افت فعالیت اقتصادی در ایران است، نمی‌توان نتیجه گرفت که این کاهش مصرف به نفع اقتصاد کشور یا به نفع دولت است.

به جز بنزین، مصرف سی ان جی هم به خاطر شیوع ویروس کرونا با کاهش 50 درصدی همراه بوده است. دامنه وسیع‌تر کاهش مصرف سی‌ان‌جی به نسبت بنزین به واسطه کاهش سوختگیری توسط تاکسی‌ها و سایر وسایل حمل‌ونقل عمومی است که این روزها با کسادی کسب و کارشان روبرو هستند.

با افتتاح فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در روزهای پایانی سال 97 ایران به یکی از اهداف مهم خود که آن خودکفایی در تولید بود دست یافت. در حال حاضر وضعیت ما در تولید بنزین قابل قبول است تاجایی که در تابستان سال گذشته بالاترین رقم تاریخی تولید بنزین در ایران ثبت شده است.

در حال حاضر دست ایران در صادرات نفت با توجه به تحریم ها و موانع موجود خیلی باز نیست اما با این وجود شرایط صادرات بنزین در قیاس با نفت خام برای ما سهل تر است. در حال حاضر امید می رود مشتریان نفتی خوبی در بازار کساد فعلی برای ایران پیدا شود تا با ایجاد درآمد مرهمی هرچند اندک برای حل بحران های پیش رو پیدا شود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***