به گزارش سلام نو، براساس اعلام وزارت بهداشت در چهل و نهمین روز پس از شیوع کرونا در کشور تاکنون ۶۲۵۸۹ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که از این تعداد ۳۸۷۲ نفر فوت شده و ۲۷۰۳۹ نفر بهبود یافتهاند.
کمیته اطلاعرسانی ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته در اطلاعیهای موارد مهمی از طرح فاصلهگذاری هوشمند که از تاریخ ۲۳ فرودین در استانهای کشور و از ۳۰ فروردین در تهران به اجرا درمیآید را برای اطلاع عموم مردم منتشر کرد. همچنین روزنامهها از ۲۳ فروردین ماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی وزارت بهداشت منتشر خواهند شد.
وزیر بهداشت هم اعلام کرد: در حال حاضر کشور در شرایط سنگین اقتصادی است، اما اگر بخواهیم برای رونق اقتصادی اولویت سلامت را فراموش کنیم، تاوانهای سنگینی میپردازیم. علیرضا زالی (فرمانده مقابله با کرونا) نیز با حضور در جلسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه افزایش حضور مردم و حجم استفاده از وسایل نقلیه عمومی در تهران نگرانکننده است، گفت: در تهران هنوز به پیک بیماری نرسیدهایم و این برای ما نگرانکننده است.
ناخدا رحیمی پور (رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح) با اشاره به اینکه ۵۴ سرباز تا به امروز به بیماری کرونا مبتلا شدهاند، اعلام کرد: در تمامی مراکز و پادگانها و اماکن نیروهای مسلح هیچ مورد فوتی نداشتهایم و از بین صدها هزار سرباز تنها تعداد ۵۴ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. این تعداد نیز اغلب در خارج از مراکز آموزشی و بیرون از محیط سربازی به این بیماری مبتلا شدهاند.
طرح فاصلهگذاری اجتماعی تا نزولی شدن نمودار ابتلا ادامه یابد
با کرونا مانند جنگ برخورد کنیم
مسعود رضایی (نماینده شیراز) در گفتگو با ایلنا، درخصوص اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی و لزوم همکاری و همراهی مردم، گفت: ما بدون حضور مردم تاکنون در هیچ امری موفق نبودهایم اما حضور و همراهی مردم با حاکمیت در هر امری مثمر ثمر و نتیجهبخش بوده است. در واقع بسیار مهم است که حضور مردم را در اجرای طرح پررنگ ببینیم، در حال حاضر در استان ما که از نزدیک مشاهده میکنم مردم خوب همکاری کردهاند که اگر مردم همکاری نکرده بودند، شاهد مشکلات و خطرات بیشتر از این بودیم. اما خوشبختانه مردم فهیم ما بدون اغراق از مسئولان جلوتر حرکت کردند.
وی افزود: مردم با استفاده از فضای مجازی پیش از اینکه مسئولان اقدام کنند قدمهای خوبی برداشته و بهطور جدی پیشتاز این مساله بودند که آثار این تلاشها در کنترل ویروس در بسیاری از شهرها مشهود بود. لذا وحدت و همکاری مردم این نیاز را ایجاد میکند که حاکمیت به صورت یکپارچه و تحت یک وحدت ملی در برابر این موضوع قرار بگیرد و فارغ از هرگونه حرکت سیاسی و جناحی این بیماری را کنترل کند.
نماینده مردم شیراز در ادامه با تاکید بر اهمیت شفافیت در اطلاعرسانی، تصریح کرد: در ابتدای کار کمی بیاعتمادی در میان مردم ایجاد شد و به ما که نماینده هستیم میگویند واقعیتها گفته نمیشود، در نتیجه رسانه ملی باید یک مقدار شفافتر و روشنتر در میدان کار باشد و روند اطلاع رسانی را منطبق با واقعیت قرار دهد.
وی در خصوص علت ایجاد بیاعتمادی میان مردم، اظهار داشت: مسئولان در بعضی موارد دیر تصمیم گرفتند و این تصمیمگیری با تاخیر برخی چیزها را به گونهای وانمود کرد که با مشاهدات مردم تفاوت داشت به همین جهت کمی بیاعتمادی شکل گرفت، اما باید به این نکته توجه کنیم که دولت اکنون از نظر اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و اگر هم در مواردی کمبودهایی دیده میشود بخش زیادی به دلیل نبود امکانات است.
رضایی با بیان اینکه در امر پیشگیری ضعیف عمل کردیم، تصریح کرد: متاسفانه در امر پیشگری در همه کارها مقداری ضعیف هستیم و به خوبی چارهاندیشی و آیندهنگری نمیکنیم، در سیاست و تدبیرهای اقتصادی هم همینطور هستیم و علت مشکلاتی که در کشور به وجود آمده این است که ما برای پیشگیری تلاش نمیکنیم و تلاش و انرژی خود را در بخش درمان صرف میکنیم که نتیجه خیلی مطلوب نظر آحاد مردم قرار نمیگیرد. ما باید به موقع تصمیم بگیریم و امکانات و کمبودها را صادقانه با مردم در میان بگذاریم. اگر دولت مشکلی دارد و خواستهای از مردم دارد باید شفاف با آنها در میان بگذارد و برای کمبودهایی که وجود دارد، از ملت هم عذرخواهی کند.
وی ادامه داد: اگر مردم را در امور سهیم کنیم راحتتر میتوانیم تصمیم بگیریم و بازخورد بهتری داشته باشیم.
نماینده شیراز در خصوص لزوم تداوم اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، بیان داشت: یک مشکلی که با آن مواجه هستیم این است که نمیدانیم این ویروس چه اندازه در میان آحاد ملت شیوع پیدا کرده است لذا به عقیده من طرح فاصلهگذاری اجتماعی باید تا زمانی که شیوع این ویروس سیر صعودی نداشته باشد و نمودار آن در یک خط مسطح قرار بگیرد یا نزولی باشد، ادامه پیدا کند.
نماینده مردم شیراز در خصوص لزوم همکاری همه نهادها در خصوص کنترل بیماری کرونا، اظهار داشت: ما در مواجهه با کرونا باید تفکر ملی داشته باشیم و فارغ از هرگونه اندیشه و اختلافنظر با همدیگر همکاری کنیم، همه قوا باید به عرصه بیایند و با کرونا مانند جنگ برخورد کنیم اگر هم اختلافنظری داریم اکنون باید آن را کنار بگذاریم و غلبه بر این ویروس را در اولویت قرار دهیم.
وی در ادامه افزود: باید اساس کار را تفکر علمی و بهداشتی قرار دهیم و مدیریت کار نیز به صورت متمرکز و واحد توسط وزارت بهداشت انجام شود، چراکه اگر هر نهاد یا گروهی بخواهد جداگانه عمل کرده و تفکر خود را نیز اجرا کند و صرفا خود را در خط مقدم مقابله با ویروس معرفی کند، تفرقهای آسیبزننده ایجاد خواهد شد. همه نهادها و سازمانها فارغ از هرگونه جایگاه نظامی، غیرنظامی، ملی و غیرملی که دارند باید همکاری کنند و حتی معتقدم برای مخالفان نظام هم باید به نوعی شرایطی ایجاد کنیم که احساس مشارکت و سهیم بودن در این فرآیند داشته باشند.
رضایی در ادامه این گفتوگو در خصوص بهرهگیری از تجربیات سایر کشورها، بیان داشت: ما نباید برای علم مرز قائل شویم، علم و دانش هم در آموزههای دینی ما با ارزش و مقدس است هم از منظر فرهنگی و ملی در کشور ما از اهمیت والایی برخوردار است. بنابراین نباید مسائل علمی را با اختلافهای سیاسی مواجه کنیم، در نتیجه باید هر جای دنیا الگوی موفقی در مبارزه با کرونا از هر سمتی از عالم یعنی شرق یا غرب وجود دارد را کمک بگیریم، مقابله با کرونا جنگ با یک دشمن پنهان است و در این زمینه بهتر است از همه تجربیات استفاده کنیم.
وی ادامه داد: هیچکسی نمیداند چه کسی در مصونیت است و چه کسی مبتلا میشود لذا باید یکپارچه از هر جایی که میتوانیم الگو، خط فکری و خط علمی بگیریم تا موفق باشیم.
نماینده شیراز در مجلس درخصوص نقش قوه قضاییه در برخورد با ناقضان طرح فاصلهگذاری اجتماعی، گفت: نیروهای اجرایی در برخی موارد به حکم قضایی نیاز دارند تا بتوانند قانون را به درستی اعمال کنند و با توجه به اینکه قوه قضاییه جایگاه و صلاحیت مشخصی دارد میتواند به کمک عوامل اجرایی بیاید.
لزوم مشارکت تشکلهای غیردولتی برای مقابله با کرونا
اطلاعرسانی مسئولان باید با صدای واحد به جامعه برسد
اشرف بروجردی (رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی) در گفتگو با ایلنا، در خصوص نامگذاری امسال به نام جهش تولید، اظهار کرد: درحال حاضر که ما در شرایط تحریم به سر میبریم و این شعار نمیتواند صد درصد عملیاتی شود مگر اینکه یک عزم و اراده ملی و یک نوع همصدایی بین مدیران اقتصادی جامعه شکل بگیرد و بخش خصوصی به مدد بیاید.
وی عنوان «جهش تولید» را عنوانی مناسب دانست و گفت: ما باید تولید داشته باشیم یا کارخانههای ما باید فعالیت داشته باشند تا بتوانیم جهشی در آنها ایجاد کنیم؛ امروز بسیاری از کارخانههای ما فعالیتی ندارند یا سطح عملکردشان کمتر از سطح استاندارد است در نتیجه برای تحقق این شعار باید همه ارکانها همکاری لازم را داشته باشند؛ یعنی هم اعتبار تخصیص داده شود و هم هماهنگی وجود داشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: چون سیاستهای اقتصادی ما، سیاستهای ثابتی نیست و دستگاههای تصمیمگیرنده دستگاه واحدی نیستند و هر یک از آنها جداگانه تصمیمگیری میکنند، باید بین دستگاههای اجرایی و مقننه و قضائیه رویه واحدی در نظر گرفته شود.
بروجردی در خصوص راهکار مقابله با کرونا نیز بیان کرد: در موضوع کرونا به نظر میرسد مردم دچار نوعی سردرگمی شدهاند، تصمیماتی که اتخاذ شد در ابتدا بیشتر جنبه توصیه و رهنمود داشت و سختگیرانه نبود و همین باعث شد که این باور در مردم شکل نگیرد که باید از خودشان محافظت کنند.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ادامه داد: در حال حاضر دولت باید از مردم کمک بگیرد و آنها را در تصمیمگیری شریک کند و به گونهای نباشد که مردم احساس کنند که بدون همراهی دولت این راه را طی میکنند و دولت هم تصمیماتی میگیرد که یا به آنها عمل میشود و یا عمل نمیشود. اگر مردم در قالب تشکلهای غیردولتی مشارکت داده شوند و از آنها دعوت شود و اعضای خود را مجبور به اجرای تصمیمات دولت کنند، شاید بهتر از شرایط فعلی بتوانیم پیش برویم.
وی افزود: باید اطلاعرسانی قاطع به مردم داده شود و این اطلاعرسانی اگر با یک صدای واحد به مردم برسد و تصمیمهای سختگیرانهای اتخاذ شود، شاید مردم هم همکاری بیشتری با مسئولان داشته باشند.
انسداد تمام مسیرهای ورودی به مسجد جمکران
«حجتالاسلام یاسین حسینآبادی» معاون فرهنگی مسجد جمکران در گفتگو با ایلنا، درباره عدم حضور مردم در سالروز ولادت امام زمان (عج) در مسجد مقدس جمکران گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ضرورت قطع زنجیره انتقال تمام اجتماعات و برنامههای مسجد مقدس جمکران از نوروز کنسل شده است.
وی ادامه داد: ما امسال در مراسم نیمهشعبان پذیرای زائران نخواهیم بود و دربهای مسجد جمکران بسته است.
معاون فرهنگی مسجد جمکران تصریح کرد: از مردم درخواست میکنیم، همانطور که تاکنون در خانه ماندهاند تا پایان شکست کرونا نیز در خانه بمانند.
حجتالاسلام حسینآبادی خاطرنشان کرد: ما جشنهای شب نیمه شعبان را نیز که شامل جشن شب نیمه، استغاثه به امام زمان(عج) و هم احیای شب نیمه شعبان است را از قاب تلویزیون مهمان خانههای مردم خواهیم بود. مردم از طریق رسانه ملی میتوانند از ساعت ۱۸ روز ۱۴ شعبان یا ۲۰ فروردین ماه تا ساعت ۷ صبح روز نیمه شعبان برنامه های مسجد جمکران را ملاحظه کنند.
وی یادآور شد: برنامههای ما در این مدت شامل جشن، احیای شب نیمه شعبان و برنامه استغاثه به امام زمان (عج) است که از ساعت ۲۰:۴۵ دقیقه شب تا ساعت ۲۱ از شبکه های ملی پخش خواهد شد.
معاون فرهنگی مسجد جمکران درباره مسیرهای منتهی به مسجد جمکران گفت: تمامی خیابانهای ورودی به مسجد جمکران و مسیرهای اطراف مسدود است و از ورود خودروها به این محدوده ممانعت خواهد شد.
تامین ماسک و دستکش برای تاکسیرانان از توان شهرداری خارج است
معرفی ۸۰ هزار راننده برای دریافت کارت خرید دولتی
«علیرضا قنادان» مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران در گفتگو با ایلنا، در خصوص گلهمندی رانندگان تاکسی از کمبود دستکش و ماسک با توجه به اینکه بیشترین آمار مبتلایان به کرونا نیز در حوزه حمل ونقل عمومی است، گفت: در این زمینه تمام اقلام و تجهیزات از سمت شهرداری باید تامین شود و در اختیار ما قرار گیرد. به علاوه باید این مساله را درنظر بگیرید که در تهران ۸۰ هزار تاکسیران داریم و تامین روزانه ماسک و دستکش که وسایل یکبار مصرف هستند، دشوار است و ظرفیت اجرای این کار از ظرفیت کل آنچه که وزارت بهداشت در نظر گرفته است، حتی برای کادر درمان خیلی بیشتر است.
او در خصوص اینکه چرا شهرداری خود دست به کار نمی شود و مانند اقدامی که در گرمخانهها رخ داد، خط تولید ماسک راهاندازی نمیکند، گفت: ظرفیت درخواست این اقلام خیلی بالا است و حتی شاید کشورهای بزرگ دنیا هم امکان تامین نداشته باشند، بنابراین این چالش سادهای نیست که بگوییم به سادگی قابل تامین است و از توان شهرداری تهران هم خارج است و هیچ کاری در این زمینه نمیشود کرد. یکی از دلایلی که کاور محافظ برای بخش راننده را در نظر گرفتیم این بود که بتوانیم نیاز به ماسک را کاهش دهیم و یا رانندگانی که ماسک ندارند، در معرض ریسک کمتری قرار گیرند.
قنادان ادامه داد: شهرداری تهران خودش ظرفیت تولید و تامین ماسک و تجهیزات را ندارد، چرا که وزارت بهداشت متولی است. ما چندین مرتبه مکاتبه داشتیم که ادامه دارد و تامین و توزیع اقلام را با توجه به اولویتها و در بین کسانی که با ریسک بالاتری مواجه هستند در دستور کار قرار دادیم. البته تعدادی از تاکسیرانها نیز خودشان دستکش و ماسک را تامین میکنند.
او در خصوص معرفی تاکسیرانها برای دریافت کارت خرید یک تا دو میلیون تومانی دولت گفت: لیست همه تاکسیرانهایی که اطلاعات آنها در سامانه ما موجود بوده است را به دستگاه مربوطه ارسال کردهایم، چرا که همه تاکسیرانها شامل میشوند و قیدی برای اینکه چه تعداد تاکسیران معرفی شوند، درنظر گرفته نشده است و اطلاعات تمامی ۸۰ هزار نفر تاکسیران تهرانی برای دریافت کارت خرید دولتی معرفی شده است.
او درباره طرح پارتیشنبندی که قرار است برای جداسازی محل استقرار راننده از مسافران در تاکسیها انجام شود، گفت: این مرحله تازه شروع شده است و برنامهریزی برای اجرا از امروز انجام و به مرور زمان توسعه مییابد، با توجه به اینکه تولید تجهیزات زمانبر است و با توجه به تعطیلی بسیاری از اصناف برای اجرایی شدن سراسری این طرح با چالش مواجه هستیم، اما در حال تلاش برای ارتقای ظرفیت هستیم. این اقدام ابتدا برای تاکسیها در خطوط پرتراکم و پرتقاضا اجرا میشود و سپس به سایر خطها توسعه مییابد.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران ادامه داد: در مرحله اول در ۳ هزار تاکسی این طرح اجرایی و در مراحل بعدی در سایر تاکسیها اجرا خواهد شد.
/ایلنا