به گزارش سلام نو، وزیر بهداشت ترکیه درباره آخرین آمار مربوط به شیوع کرونا در کشور گفت که با فوت ۷۶ بیمار دیگر شمار قربانیان کرونا به ۷۲۵ نفر افزایش یافته است.
فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه شامگاه سه شنبه در نشست خبری روزانه خود درباره آمار مربوط به ویروس کووید۱۹ به خبرنگاران حاضر گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ابتلای ۳۸۹۲ نفر به کووید۱۹ قطعی شده و با فوت ۷۶ بیمار دیگر شمار قربانیان به ۷۲۵ نفر افزایش یافته است.
کوجا با اشاره به اینکه تاکنون ۱۵۸۲ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در ترکیه بهبود یافتهاند، تاکید کرد: افرادی که در قرنطینه اجباری هستند را در خانه هایشان با روش دیجیتالی پیگیری خواهیم کرد. تمام مقدمات این سیستم را آماده کرده و در صورت لزوم بلافاصله هشدار خواهیم داد. یک نرم افزار برای نظارت بر قرنطینه و تحرکات بیماران مبتلا به کرونا طراحی کرده ایم.
وزیر بهداشت ترکیه درباره مناطق آلوده به کرونا نیز تصریح کرد: بیشترین شیوع در شهرهای استانبول، آنکارا، ازمیر، کوجائلی، ساکاریا، زونگولداک مشاهده شده است. تاکنون ۲۲۸ هزار و ۸۶۸ تست کرونا در کشور انجام شده و شمار مبتلایان به این بیماری نیز به ۳۴ هزار ۱۰۹ تن رسیده است.
وی افزود: ابتدا تلاش کردیم تا کشورمان را در مقابل کشورهای خارجی از ویروس کرونا محافظت کرده و سفرها را محدود کنیم، اکنون باید سفرهای داخلی را نیز برای جلوگیری از شیوه این ویروس محدود کنیم. پس از اینکه ویروس کرونا در ۸۱ استان کشور مشاهده شد وارد مرحله جدیدی از مقابله با این پاندمی شدیم. اکنون ۸۳ میلیون شهروند در معرض تهدید مستقیم این ویروس قرار دارند و همگی باید مقررات را رعایت کنیم. در شهرهایی مانند استانبول، کوجائلی، ساکاریا، آنکارا، ازمیر که تردد در آن بیشتر است این ویروس بیشتر مشاهده شده است.
کوجا با اشاره به موفقیت برخی پزشکان ترک برای جداسازی ویروس کرونا، گفت: پروفسور آیکوت اوزدارندلی از دانشگاه ارجیس و پروفسور آیکون اوزکول از دانشگاه آنکارا موفق به جداسازی ویروس شده اند.
کوجا همچنین درباره ظرفیت تخت های مراقبت ویژه بیمارستان های ترکیه میز توضیح داد: در حال حاضر ظرفیت حدود ۶۲ تا ۶۳ درصد از بخش مراقبتهای ویژه در بیمارستانهای سراسر ترکیه پر شده است. دارای یکی از بهترین زیرساخت های بهداشتی در جهان هستیم. نسبت به کشورهای اروپایی دارای دو برابر بیشتر دستگاه های تنفس مصنوعی به ازای جمعیت هستیم. شاهد فوت جوانان بر اثر کرونا هستیم. سن ضامن رهایی از این بیماری نیست. میزان عفونت ریه بیماران را کاهش دادهایم. تشخیص و درمان سریع، موثر بوده است
وزیر بهداشت ترکیه در ادامه همچنین اضافه کرد: یک ستاد جدید به نام ستاد علوم اجتماعی تشکیل دادیم. این ستاد پیش بینی هایی را درباره روند موجود و همچنین پیشنهادات مرتبط با جامعه ارائه خواهد داد. با ویروسی روبرو هستیم که به هر فردی در هر سنی قابل سرایت است. نشانه های متفاوتی با توجه به قدرت سیستم دفاعی بدن اشخاص دارد. تنها راه مقابله با این تهدیدات فاصله گذاری اجتماعی است. این تنها روش زندگی سالم طی این دوره است. مسیر مهمی در تست از افراد مشکوک را طی کردیم. در نظر داریم شمار تست ها را در هفته های پیشرو به بیش از ۳۰ هزار در روز برسانیم. بدیهی است که با افزایش تعداد تستها نیز شمار مبتلایان افزایش می یابد. افراد در ارتباط با بیماران را نیز بررسی و رهگیری می کنیم.
/ایرنا