علی رغم جنگ روانی که آمریکا و متحدانش در منطقه علیه ایران به راه انداخته اند در روزهای گذشته هند نفت ایران را خریداری کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا این رسانه روسی در تحلیلی نوشت، در فوریه سال گذشته حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به هند سفر کرد و دو کشور 9 توافق دوجانبه برای تقویت روابط به امضاء رساندند. نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز با استقبال از گسترش روابط با ایران گفت، برای هند ورود رئیس جمهور ایران بعد از 10 سال بسیار مهم و قابل تقدیر است.

با گسترش روابط میان ایران و هند بعد از سفر روحانی، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل طی سخنانی خشم آمریکا از نزدیکی این دو کشور را عنوان کرد و از دولت دهلی خواست تا در مورد روابط خود با تهران تجدید نظر کند.

آمریکا حتی تنها به تذکر بسنده نکرد و دونالد ترامپ برای تخریب روابط میان ایران و هند در سال گذشته از برنامه اقدام جامعه مشترک موسوم به برجام خارج شد. در زمان توافق برنامه هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهان، هند در سال 2016 این توافق را بسیار مهم برشمرد و عنوان کرد با این توافق؛ صادرات نفتی ایران به هند می‌تواند تا 110 درصد افزایش یابد.

با اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران بعد از خروج دونالد ترامپ از برنامه هسته‌ای، دولت هند همچنان به موضع پیشین خود در حمایت از واردات نفت از ایران ادامه داد و حتی سخنگوی وزارت خارجه هند در خطاب به نیکی هیلی گفت، هند در راستای حفظ منافع انرژی و امنیتی خود همچنان در برابر متحدان دیرینه خود متعهد است.

آمریکا به‌خوبی به این نکته پی برده که دیگر سیاست خارجه قلدرمآبانه در جهان جواب نداده و اعطای معافیت به هشت کشور جهان از جمله هند برای ادامه واردات نفت از ایران به مدت شش ماه بیانگر شکست سیاست خارجه آمریکا است.

خبرگزاری رویترز همچنین در گزارشی بعد از اعطای معافیت به هند برای ادامه واردات نفت از ایران نوشت، دو کشور ایران و هند بر توافق یک کمیسیون پرداخت در ازای خرید نفت خام در قالب واحد پولی روپیه به توافق رسیده‌اند. بر اساس این گزارش، این اقدام نیز شکستی مجدد برای آمریکا که خواهان محدود کردن روابط میان هند و ایران بود به‌حساب می‌آید.

از طرف دیگر با توجه به آنکه بسیاری از شرکت‌های بیمه از ادامه همکاری با ایران به دلیل ترس از تحریم‌های امریکا خودداری می‌کنند، شرکت‌های کشتیرانی چین و روسیه طی اقدامی توانسته مبادلات تجاری میان ایران و هند را تسهیل بخشند و شرکت‌های بیمه را به همکاری مجدد با ایران تشویق کنند.

راشیا تودی در ادامه گزارش تصریح می کند، آمریکا باید با این حقیقت روبرو شود که ایران برخلاف آمریکا توانایی در اختیار گذاشتن فرصت‌های تجاری دارد که آمریکا از برقراری آنان ناتوان است. ایران و هند هر دو در مقابله با گروه‌های افراطی سنی در مرزهای افغانستان و پاکستان دارای منافع مشترک هستند.

دولت هند حتی برای تسهیل روابط تجاری میان دهلی نو و تهران قوانین را تغییر و پول خرید نفت ایران را از مالیات سنگین معاف کرد.

وزارت دارایی هند پرداخت به روپیه که برای واردات نفت ایران انجام می‌شود را از مالیات سنگین معاف کرد.

به گزارش رویترز، این معافیت در 28 دسامبر در سال گذشته به اجرا گذاشته شد و به پالایشگاه‌های هندی اجازه می‌دهد حدود 1.5 میلیارد دلار بدهی معوق به شرکت ملی نفت ایران را تسویه کنند.

دو کشور هند و ایران همچنین توافق دوجانبه‌ای را برای تسویه پول نفت از طریق بانک دولتی UCO و به روپیه هند امضا کردند.

بر اساس این گزارش، هند که بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران پس از چین است به دنبال بسته شدن کانال‌های بانکی به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران، به پرداخت پول نفت ایران با استفاده از روپیه متوسل شده است./ایرنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***