به گزارش سلام نو، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اولین مورد مثبت در استان قم گفت: پس از شناسایی اولین مورد در قم بود جلسه با استاندار قم برگزار شد و تصمیمات مهمی در همان شب گرفته شد. روز اول اسفند نیز در استان گیلان مواردی مشکوک گزارش شده بود که در همین راستا نیز جلساتی برگزار شد.
وی ادامه داد: ظرفیت بیمارستان ها را با توجه به اینکه احتمال می دادیم تعداد بیماران افزایش پیدا کند آماده کردیم و دو بیمارستان را در قم برای این منظور در نظر گرفتیم و در قم مشکلی برای بستری نداشتیم. در گیلان نیز بار بیماری بیشتر بود از همین رو تمهیدات بیشتری برای آنجا در نظر گرفتیم. همچنین درتهران و خراسان و همه استانهایی که احتمال ابتلا داشتند حضور پیدا کردیم و شرایط را مهیا کردیم.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از حدود دو هفته قبل از تشخیص کرونا در ایران احتمال اینکه کشور ما با فاصله زیاد از چین درگیر این بیماری شود خیلی کم بود اما ما دستورالعملهای لازم را ابلاغ کردیم و آمادگی ضمنی برای مدیران ما ایجاد شده بود.
جان بابایی تصریح کرد: با توجه به ظرفیتی که کشور در راستای طرح تحول سلامت ایجاد شده بود توانستیم در کمتر از 10 روز 40 هزار تخت برای بستری آماده کنیم. ما برخلاف خیلی از کشورهای دیگر که بیماران بد حال تر را انتخاب برای درمان انتخاب نمی کنند گزینشی در خصوص بیماران نداشتیم و همه بیماران را پذیرش می کردیم. همچنین بزرگترین بیمارستانهای کشور را به سمت بیماران کرونایی سوق دادیم مانند بیمارستات امام خمینی، بیمارستان امام حسین و به تبع آن در استانها نیز بزرگترین بیمارستانهای مراکز استانها زیر بار کرونا رفت چراکه بیمارستان بزرگ کادر درمانی ماهر تری دارد.
وی ادامه داد: ما اطلاعات زیادی از این بیماری نداشتیم و بسیاری از تجارب چین برای ما قابل استفاده نبود. تعطیلی مدارس و موسسات آموزش عالی کار مهمی بود که دولت تصمیم بر آن گرفت. همچنین مردم افراد سالمندان را در خانه نگه داشتند درحال حاضر شرایطمان باثابت شده است. استانهایی که درگیری بالا داشتند روند ثابتی دارند و استانهایی که حدس می زنیم که روند رو به رشدی داشته باشند الان ورودی سرپایی شان کمتر شده است
معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: حدس می زنیم آن پیکی که ممکن است بعد از این ایجاد شود ملایم باشد و باعث ناکارامدی در سیستم نشود و سیستم را فلج نکند. خوشبختانه با روند ملایمی به سمت کاهش می رویم اما ممکن است زمان ببرد. درصد بالایی از جامعه قرنطینه بودند، موسسات تعطیل بودند. نیروی کار ما تا قبل از عید سر کار بودند و درصدی به عنوان فاصله گذاری اجتماعی که اجرا شده است در خانه مانده اند و این موضوع موثر بوده است. اینکه دچار بحران شویم احتمال کمی دارد. امکان نوساناتی در برخی از استانها وجود دارد که این موضوع به رفتارهای اجتماعی مردم باز می گردد. مردم هر چه رعایت کنند این نوسانات کمتر خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که ظرفیت موجود برای مراجعه بستری و سرپایی چگونه است، گفت: ظرفیت برای بستری نیز وجود دارد در هفته های اول با توجه به اینکه نمی دانستیم در پیک بیماری با چه تعداد بیمار سرو کار داریم از همه ظرفیتهای کشور مانند نیروهای مسلح و بسیج کمک گرفتیم و نقاهتگاهها ایجاد کردیم. میزان مراجعات سرپایی ما به بیمارستانها کم شده است و این نتیجه غربالگری و همراهی مردم و در خانه ماندن است. ظرفتی 50 درصدی تخت های بیمارستانی در اکثر استانها برای بیماران کرونا است. امیدواریم هر چه می گذرد از این ظرفیت استفاده نکنیم و خدمات غیرکرونایی را سرعت بیشتری دهیم.
/ایلنا