حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه هیات دولت گفت: در شرایط جنگ سیاسی یا جمع کردن مُرید نیستیم، در برخی استان‌ها از پیک کرونا عبور کرده‌ایم.

*خواهش من این است که دستاوردهای بزرگ را در سایه این رنج و مشقت نادیده نگیریم. این بیماری برای مردم رنج‌آور بود. برای مردم مشکل آفرید. بسیاری عزیزانشان را از دست دادند. پزشکان و پرستاران ایام سختی را می‌گذرانند اما آثار خوبی وجود داشت که ما نباید اجازه دهیم این آثار خوب از بین رود مثلا از خلال این بیماری، وحدت و انسجامی به وجود آمد که نباید بگذاریم از بین رود. در این ایام دلها مهربان و متوجه خداوند و متوجه کمک به یکدیگر شد. ما امروز این سرمایه‌ اجتماعی را پیدا کردیم. این سرمایه به نفع همه است.

* وزیر بهداشت در گزارشی ایران را با کشورهای گرفتار کرونا مقایسه کرد که رتبه ایران در مسیر درمان رتبه قابل قبول است، آمار تعداد افرادی که مبتلا و درمان می‌شوند و بهبود یافته اند قابل قبول است. آمار توانمندی‌ها در بخش درمان، تخت‌های بیمارستانی و تجهیزات و همچنین کاهش تعداد فوتی‌ها و مرگ و میر، تسلط پزشکان و کادر درمانی بر کار خود و عدم اضطراب آنها، شرایط خوب بسیاری از استان که از نقطه اوج عبور کرده اند و وضع خوبی دارند و هم سایر استان هایی که هنوز به نقطه اوج بیماری نرسیده نشان می دهد که در مجموع آمار و رتبه کشور قابل قبول است.

اوضاع از هفته پیش بهتر است

*{با اشاره به جمع بندی گزارش آماری وزیر بهداشت در جلسه امروز هیات دولت}:  امروز صبح آقای دکتر نمکی وزیر بهداشت و درمان، ایران را با کشورهای دیگری که امروز گرفتار این بیماری هستند مقایسه کردند و رتبه ایران، رتبه قابل قبولی بود؛ هم در جهت درمان، یعنی تعداد افرادی که مبتلا می‌شوند و این تعداد درمان می‌شوند و بهبود یافته هستند؛ آمارش، آمار قابل قبول است و هم توانمندی ما؛ امروز که هم تخت‌های آی‌سی‌یو و تجهیزات وجود دارد، آمارش، آمار قابل قبول است و هم کاهش فوتی‌ها و مرگ و میرها قابل قبول است؛ هم تسلط کادر درمانی بر کارشان و عدم اضطراب‌شان که قابل قبول است.

*آقای نمکی یک کلمه‌ای در آخر گفت که ارزشمند بود؛ گفت در مجموع اوضاع این هفته بهتر از هفته پیش است و ما همین را می‌خواهیم؛ می‌خواهیم قدم به قدم به نقطه مطلوب برسیم و وقتی هم مقایسه می‌شود این آمار با آمار کشورهای دیگر، حتی کشورهای اروپایی و غربی، شرایط ما، شرایط خوبی است.

*وقتی آمار و گزارش‌ها را  با آمار کشورهای دیگر حتی کشورهای اروپایی و غربی مقایسه می کنیم شرایط ما شرایط خوبی است و امیدواریم در پایان این روند که پیش می رویم  رتبه مطلوبی به دست بیاوریم.

*پزشکان و مردم ایران همیشه افتخارآفریدند، در این مقطع هم به افتخار می رسیم، همه دنیا می دانند که  در شرایط عادی نیستیم. در شرایط تحریم هستیم اما در عین حال که در شرایط تحریم قرار داریم توانستیم به خوبی مقاومت کنیم و کشور را در حدی که در توان کشور بوده اداره کنیم.

*باید در نظر بگیریم زندگی با کرونای ضعیف‌تر و محدودتر در ماه‌های آینده و خود را به زندگی‌بدون کرونا آماده کنیم؛ که البته به این سادگی نیست که بگوییم ۱۰ روز یا ۲۰ روز دیگر یک ماه دیگر کرونا دیگر وجود ندارد، بلکه این ویروس وجود دارد، ممکن است عده ای مبتلا شوند عده‌ای به بیمارستان بروند، این روند نه فقط در ایران، بلکه در همه دنیا اینطور خواهد بود که باید با آن زندگی کنیم.

* در این شرایط باید برای پسا کرونا یعنی تا روزی که درمان این بیماری و واکسن آن پیدا شود و تامین همه نیازمندی‌های جامعه ما که امروز مورد توقع مردم است آماده باشیم.

*به همکاری و همراهی مردم امیدوار هستیم و مطمین هستیم که با ما همکاری می کنند، هم به پزشکان خود بیش از گذشته امیدوار هستیم و می‌دانیم امروز از همیشه مسلط تر هستند و همچنین به واحدهای تولیدی و خدماتی کشور امیدواریم و اطمینان داریم، البته می دانیم برخی واحدهای تولیدی و خدماتی در سختی قرار گرفتند و در حد توان‌مان آنها را یاری و کمک خواهیم کرد.

رئیس جمهور گفت: در کنار این همه سختی و رنج یک وحدت و انسجام ایجاد شد و نباید بگذاریم این همدلی و وحدت از بین برود. ما امروز یک سرمایه اجتماعی پیدا کردیم و این سرمایه اجتماعی به نفع همه است و باید همه تلاش کنیم این سرمایه اجتماعی حفظ شود.

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه هیات دولت گفت: در این فرصت از مردم که در این ایام تحمل کردند و دستوراتی که مسوولین بهداشتی دادند و توصیه هایی که کردند توجه کردند و گروهی که برای زندگی مردم و تامین مایحتاج عمومی مردم همه توان خود را به کار بردند سپاسگزاری می‌کنم.

وی با تاکید بر این که اصل اول در کشور ما سلامت مردم است، گفت: از تلاش‌های بهداشت و درمان و همه سربازان مقدم این خط یعنی پزشکان و پرستاران و کادر درمانی را هم باید تقدیر و تشکر کنیم و هم باید حمایت کنیم. دولت با همه توان حامی آنها خواهد بود. نیازمندی هاو تجهیزات آنها چه در داخل و یا خارج تامین شود بنابراین ما این حمایت صددرصد را در بخش درمان داریم.

اهم صحبت های رئیس جمهور از این قرار است:

* از طریق ویدئوکنفرانس با حدود سی نفر از متخصصین و پزشکان عالی رتبه در بخش های مختلف عفونی کشور و دیگر بخش‌های پزشکی که با این بیماری جدید و ویروس مرتبط می شود جلسه‌ای داشتیم که نظرات بسیار به هم نزدیک بود و یک طور دارد فکر می شود.

*سوالاتی که از آنها داشتم همه آنها قبول داشتند که این موضوع یک موضوع غافلگیر کننده ای برای جهان است یعنی هیچ کس در دنیا و مرجع علمی و پزشکی در سالهای گذشته پیش بینی نمی کردند که ما در این روزها با یک بیماری مسری و مهاجم این چنینی مواجه شویم که بتواند در یک زمان کوتاهی همه جهان را شامل شود و همه را مبتلا کند.

* این متخصصان می گفتند شبیه این ویروس و بیماری ۱۴۰ سال پیش بوده است اما از آن زمان تاکنون یک چنین بیماری مسری که به این صورت عالم‌گیر باشد و در این حد قدرت سرایت داشته باشد و همه ارکان جامعه را تحت تاثیر قرار بدهد، نداشتیم.

*از همه متخصصان پرسیدیم که در ماجرای کرونا در ایران در کجای داستان هستیم؟ آیا ما از نقطه پیک عبور کردیم؟ در نقطه ای هستیم که به سمت شرایط بهتر حرکت می کنیم؟ پاسخ آنها این بود که در بعضی از استانها ما از پیک عبور کردیم و در شیب پایین قرار گرفتیم اما در بعضی از استانها هنوز نمی توانیم با اطمینان صحبت کنیم. بعضی از متخصصان می گفتند باید منتظر  پایان تعطیلات عید نوروز باشیم که بتوانیم قضاوت کنیم که در چه وضعی هستیم.

*ماجرای کرونا این نیست که یک هفته دیگر یا ۱۰ روز دیگه به زمانی برسیم که دیگر ویروس کرونایی در عالم یا ایران نباشد. این ویروسی است که آمده و وارد جامعه شده و هست. ممکن است یکسال یا دوسال باشد اما باید شرایط جامعه را برای نوعی مواجهه شدن با این ویروس آماده کنیم.

*مثالی که این متخصصان می زدند این بود که این ویروس کرونا هم مانند آنفولانزایی است که هست می رود، می آید، اوج می گیرد، دوباره می رود و می آید بنابراین ما باید خودمان را برای زندگی با چنین ویروسی تا زمانی که معالجه قطعی و یا واکسن قطعی پیدا شود که هیچ کدام اینها تا امروز نشده است، آماده کنیم. بنابراین تلاش ها این باشد که نگذاریم در یک استان یا یک شهر یا یک جامعه این ویروس اوج بگیرد یا پیک پیش روی ما قرار بگیرد و دستگاه درمان ما را با اضطراب و مشکل مواجه کند.

*باید شرایط را به گونه ای مدیریت کنیم که متولی درمان بتواند آنها را درمان کند و بتدریج از این مساله عبور کنیم. البته شاید بسیاری از متخصصان تاکید کردند که این شرایط سختگیرانه ای که شروع شده است یک هفته دیگر ادامه پیدا کند چرا که ما مطمئن تر هستیم برای این که فعالیت ها به خوبی شروع و آغاز شود.

*شاید این بیماری در بعضی از زمینه ها فرصتی بوجود بیاورد که بخشی از زندگی را الکترونیکی کرده و شرایط را تغییر دهیم که این به نفع کشور است. ارتباط مردم با ادارات و خدمات جامعه حتی با مراکز توزیعی که مواد لازم را در اختیار ما قرار می دهد ممکن است تغییراتی در آن ایجاد شود، بنابراین تغییراتی در سبک زندگی ما ایجاد شده و این تغییرات احتمالا برای مدتی باقی بماند.

*از متخصصان سوال کردم کاری که تا امروز برای مقابله با ویروس کرونا انجام دادیم مورد قبول است یا نقصی دارد؟ که همه آنها کار انجام شده را قابل قبول و درست عنوان کردند. البته توصیه هایی داشتند که برای درمان و تولید واکنس این بیماری سرمایه گذاری ویژه ای انجام دهیم یا بعضی از متخصصان عنوان می کردند که در بعضی از رشته های پزشکی باید تغییراتی ایجاد شود. بعضی از رشته های پزشکی را در حوزه عفونی باید بیشتر سرمایه گذاری کنیم.   این توصیه های خوبی بود که همه آنها مورد قبول است حتما وزارت بهداشت و درمان به آن توصیه ها عمل می کند و ما هم حمایت و کمک می کنیم که همه کارها به خوبی انجام بگیرد.

*تا امروز هیچ تصمیمی در ستاد ملی مبارزه با کرونا بدون بحث و بررسی در کمیته های تخصصی اتخاذ نشده است؛ و متخصصان ما هر راه حلی را بهترین مسیر در آن مقطع تشخیص دادند بجز آن ما هیچ تصمیم دیگری اتخاذ نکردیم.

*اگر مدارس را تعطیل کردیم در مجموع نظر متخصصان این بوده است که مدارس در این مقطع زمانی تعطیل و در زمان دیگری بازگشایی شود ما قبول کردیم و انجام دادیم.

*اگر کارشناسان و متخصصان به ما گفتند که باید اماکن مقدس برای شب عید تعطیل شود و نمازهای جمعه تعطیل شود و یا اینکه اجتماعات برای شادی و غم برگزار نشود و مردم دور هم جمع نشوند و حتی در اثر کرونا فوت کند آداب کفن و دفن آن چگونه باشد ما نظرات متخصصان را گوش کردیم و تصمیمات آنها را حمایت کردیم و انجام دادیم.

*در کنار سلامت که اصل امروز کشور است، تولید هم برای ما یک اصل اساسی است، نمی توانیم تولید و توزیع مواد غذایی و بهداشتی را در کشور تعطیل کنیم یا فروشکاه های آن را تعطیل کنیم نمی توانیم سیستم حمل و نقل و تولید نیازمندی های مردم مانند آب و برق و گاز را تعطیل کنیم، این کار امکان پذیر نیست. مدیریت جامعه بر این مبنا است که سلامت و تولید و امینت جامعه برای ما اصل است.

*تصمیمات ما با اتفاق آراء اتخاذ شده است. همیشه تلاش کردیم به نظر واحدی برسیم. مردم عزیز ما باید بدانند که همانطور که سلامت برای ما یک اصل است، تولید هم برای ما مهم است. ما نمی‌توانیم تولید را در کشور تعطیل کنیم. ما نمی‌توانیم تولید مواد غذایی و بهداشتی و یا توزیع آنها را تعطیل کنیم. تعطیلی این بخش‌ها امکان‌پذیر نیست. مدیریت جامعه برای ما این است که سلامت، تولید و امنیت جامعه برای ما اصل است.

*ضمن تشکر از نیروهای مختلف امنیتی در مبارزه با کرونا؛ همه نیروهای انتظامی، مرزداران و سپاهیان در صحنه هستند. ما اصول متعددی را کنار خودمان داریم باید این اصول را مد نظر قرار دهیم. ما همه آنها را در کنار هم قرار می‌دهیم و بعد تصمیم‌گیری می‌کنیم.

* از همه آنهایی که بیرون صحنه تصمیم‌گیری هستند که البته ممکن است مقامی داشته باشند یا دو سه ماه آینده مقامی پیدا کنند خواهش می‌کنم که کمک کنند. شرایط ما شرایط مرید جمع‌کردن نیست. شرایط ما شرایط جنگ سیاسی نیست. ما بحث حزبی، قومیتی و حتی ملیتی نداریم. کرونا، مسئله گسترده جهانی است ما می‌خواهیم از این مسئله عبور کنیم. لذا محدودیت‌هایی که وضع می‌کنیم محدودیت‌های نمی‌تواند آنقدر حداکثری باشد که قابل اجرا نباشد و در عین حال نمی‌تواند آنقدر حداقلی باشد که تأثیر لازم را نگذارد. باید بین حداقل‌ها و حدااکثرها راه میانه را برگزینیم و بر آن مبنا عمل کنیم.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***