به گزارش سلام نو، مجتبی خالدی اظهار کرد: حوادث چهارشنبه سوری از یکم اسفندماه سال جاری تا ٢٧ اسفند ماه یک هزار و ۴۰۳ مصدوم داشت که ۱۶۶ نفر دچار قطع عضو شدند و ۳ نفر نیز فوت کردند.
وی ادامه داد: هر ۳ فوتی امسال در استان تهران بودند. ۲۲۹ نفر نیز همچنان در مراکز درمانی بستری هستند و ۴۴ درصد افراد عابران پیاده را تشکیل میدهند.
وی با تاکید بر اینکه ۴۱ درصد مصدومان این حوادث در فاصله سنی ۶ تا ۱۸ سال قرار دارند، گفت: اینها افرادی هستند که هیجانات بالایی دارند و در این مرحله نقش والدین بسیار موثر است. همچنین ۸۰ درصد مصدومان را در این حوادث مردان تشکیل داده بودند.
خالدی از کاهش ٣٧ درصدی مصدومان چهارشنبه سوری سال جاری خبر داد و گفت: این بسیار ارزشمند است و شاید استانهای تهران، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، بیشترین تعداد مراجعان کنندگان درخصوص چهارشنبه سوری را داشته و استان چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان کمترین مصدوم را به خود اختصاص دادند.
وی افزود: همانند سالهای قبل، بازدید قائم مقام سازمان اورژانس کشور به جای رییس سازمان اورژانس کشور، از مراکز درمانی هم انجام شد تا روند ارائه خدمت توسط اورژانس پیش بیمارستانی و ارائه خدمت به مصدومان در مراکز درمانی به خصوص در بیمارستان فارابی و شهید مطهری تهران بررسی شود. نکته دیگر این بود که اگر شیب تندی در ورودی و افزایش مصدومان حوادث تجربه کردیم، بلافاصله بتوانیم اطلاع رسانی گسترده را انجام بدهیم تا این اتفاق کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه سازمان اورژانس کشور از سه ماه گذشته برنامه ویژهای برای چهارشنبه آخر سال آغاز کرده بود و بستههای خدمتی و آموزشهای لازم و تجهیز آمبولانسها را در دستور کار قرار داد، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا، حجم زیادی از مراجعه به بیمارستانها اتفاق افتاد. در نتیجه تمام توان اورژانس پیش بیمارستانی معطوف به انجام عملیات ویژه برای انتقال بیماران مبتلا به کرونا شد. اول باید بیماران مبتلا به کرونا را از بیمارستانهایی که امکانات کمتر دارند به بیمارستانهای مجهز منتقل میکردیم. همچنین اگر نیاز بود بیماری برای اقدامات کلینیکی از بیمارستان همجوار استفاده کند، این انتقال باید توسط اورژانس انجام میشد و این موارد باعث شد که حجم کاری اورژانس افزایش پیدا کند.
خالدی در پایان گفت: در چهارشنبه سوری دو مورد وجود داشت. کسانی بودند که مصدوم میشدند و باید خدمات را دریافت میکردند و مسئله بعدی این بود که افرادی که به خاطر مصدومیت به بیمارستان مراجعه میکردند، امکان داشت در معرض ابتلا به کرونا قرار بگیرند. در نتیجه اطلاع رسانی گسترده در زمینه سطح توانمندی اورژانس در شرایط شیوع کرونا انجام شد.
/ایسنا