بر اساس روزنگار اپیدمیولوژی کووید-۱۹ که وزارت بهداشت اعلام می کند، موارد قطعی آزمایشگاهی کووید_۱۹ را گروه سنی ۵۰ تا ۵۹ سال تشکیل می‌دهند.

برخالف پنومونی‌های رد شده از لحاظ کووید-۱۹، توزیع فراوانی موارد قطعی کروناویروس جدید به نظر غیرقرینه بوده و فراوانی بیشتری در گروه‌های سنی بالاتر دارد...

به گزارش ایسنا و بر اساس روزنگار اپیدمیولوژی کووید-۱۹ (۲۶ اسفندماه) که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده، در گروه‌های سنی کمتر از ۴۰ سال، فراوانی موارد پنومونیِ رد شده از لحاظ کووید-۱۹، بیشتر از موارد قطعی آزمایشگاهی کووید-۱۹ است؛ اما به تدریج و با افزایش سن، این روند معکوس می‌شود؛ به نحوی که فراوانی نسبی موارد کووید-۱۹ در گروه‌های سنی بالاتر، بیشتر از موارد منفی آزمایشگاهی می‌شود.

یکی از دلایل این یافته، می‌تواند عدم امکان تهیه نمونه صحیح از کودکان باشد و ممکن است بخشی از موارد منفی در گروه سنی پایین، از نوع منفی کاذب باشد. پایین بودن فراوانی کووید-۱۹ در کودکان، یافته‌ای است که تاکنون در سایر کشورها نیز به آن اشاره شده است و علل زمینه‌ساز آن، نیازمند بررسی‌های بیشتر است. از طرف دیگر، شیوع پنومونی و بروشیولیت در کودکان در فصل زمستان دور از ذهن نبوده و نیاز به بستری به دنبال پنومونی، در این گروه‌های سنی محتمل است.

بر طبق نمودار ذیل بیشترین فراوانی سنی بیماران بستری تایید شده در موارد قطعی آزمایشگاهی کووید_۱۹ را گروه سنی ۵۰ تا ۵۹ سال تشکیل می‌دهند.

بیماری زمینه‌ای و کروناویروس

این در حالی است که فراوانی بیماری‌های زمینه‌ای در موارد قطعی آزمایشگاهی کووید_۱۹ نشان می‌دهد، وجود حداقل یک بیماری زمینه‌ای از بین موارد بیماری‌های قلبی، خونی، کبدی، کلیوی، اعصاب، نقص ایمنی، آسم، انسداد مزمن ریوی و سایر بیماری‌های مزمن بوده است. نتایج نشان می‌دهد که فراوانی بیماری زمینه‌ای با شدت بیماری و پیامد فوت رابطه دارد.

روند ابتلا به کروناویروس و فوت ناشی از آن در کشور

از سوی دیگر با بررسی‌های انجام شده بر روی روند موارد بیماری با تایید قطعی آزمایشگاهی، از روز ۳۰ بهمن و همزمان با آغاز شیوع بیماری در کشور تا روز ۲۵ اسفند ماه، ‌ به ترتیب در روزهای ۲۳ و ۱۶ اسفند بالاترین روند ابتلا به بیماری کووید_۱۹ گزارش شده است. این درحالی است که در همین مدت زمان یاد شده بیشترین موارد فوتی ناشی از ابتلای قطعی به کروناویروس مربوط به تاریخ ۲۵ اسفند ماه است و بررسی‌های اپیدمیولوژی حکایت از آن دارد که متاسفانه روند موارد فوتی در بین بیماران قطعی، روندی افزایشی است.

سهم بالاتر مردان در ابتلا و فوت بر اثر کرونا

بر اساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شده است در میان مبتلایان با تایید قطعی آزمایشگاهی، مردان ۵۷ درصد و زنان ۴۳ درصد سهم دارند. همچنین توزیع جنسی موارد فوت شده ناشی از کرونا حاکی از آن است که مردان بیش از زنان بر اثر ابتلا به کروناویروس جان خود را از دست داده‌اند به شکلی که ۵۹ درصد جانباختگان را مردان و ۴۱ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

آمار مبتلایان به کروناویروس در ایران و جهان

بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت تا روز ۲۶ اسفندماه ۱۴ هزار و ۹۹۱ نفر در کشورمان به بیماری کووید_۱۹ مبتلا شدند که از این میان ۴هزار و ۹۹۶ نفر بهبود یافته و ۸۵۳ نفر جان خود را از دست دادند. همچنین با اعلام سازمان بهداشت جهانی کل موارد ابتلا در جهان ۱۶۴ هزار و ۸۷۳ نفر است که در این میان ۸۳هزار و ۷۶۰ نفر از موارد ابتلا خارج از چین بوده‌اند. از تعداد یاد شده در سطح جهان ۶هزار و ۴۷۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

مدیر کل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که در حال حاضر اروپا با بیشترین تعداد گزارش و مرگ نسبت به سایر نقاط جهان به جز کشور چین، به کانون این بیماری تبدیل شده است. دکتر تدروس تأکید کرده است  که تجربه چین، کره جنوبی، سنگاپور و دیگران به روشنی نشان می‌دهد که شناسایی فعال و پیگیری تماس‌های آنها، همراه با اقدامات اجتماعی انجام شده و بسیج جامعه می‌تواند از گسترش بیماری پیشگیری کرده و جان افراد را نجات دهد.

گزارش اپیدمی کووید_۱۹ در کشتی کروز

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی کووید_۱۹ وزارت بهداشت،  با شروع اپیدمی کووید-۱۹، این بیماری در کشتی مسافربری کروز Princess Diamond نیز با ۳هزار و ۷۱۱ مسافر به صورت اپیدمی اتفاق افتاد. شروع این اپیدمی از مسافری بود که در تاریخ ۲۰ ژانویه در یوکوهاما ژاپن سوار کشتی شد و در ۲۵ ژانویه در هنگ‌کنگ کشتی را ترک کرد. این مسافر قبل از سوار شدن به کشتی علائم سرفه داشت و پس از سفر در تاریخ اول  فوریه در هنگ‌کنگ بیماری وی تشخیص داده شد.

۱۰ مورد بعدی بیماری در تاریخ ۴ فوریه پس از ورود کشتی به بندر یوکوهاما تشخیص داده شد و قرنطینه کشتی با مسافرانش برای ۱۴ روز در ساحل ژاپن آغاز شد. طی مدت قرنطینه، موارد بیماری به سرعت افزایش یافت. تراکم بالای جمعیت در فضای نسبتا محدود کشتی شرایط مهار بیماری را مشکل‌تر می‌کرد. نهایتا از میان مسافران کشتی ۶۹۶ مورد قطعی ابتلا و ۷ مورد مرگ در بین موارد قطعی گزارش شد. مسافران بیمار کشتی از ۲۸ کشور با بیشترین موارد حدود ۹۵ درصد از کشور ژاپن، آمریکا ۱۳.۹ درصد، چین ۹.۱ درصد، فیلیپین ۸.۵ درصد، کانادا ۸درصد، استرالیا ۷.۷ درصد و هنگ کنگ ۴.۷ درصد بودند.

با توجه به محدود و در دسترس بودن بیماران، محاسبات آماری زیادی روی این افراد انجام شد.  پیش‌بینی‌ها نشان داد در صورت عدم مداخله‌ای خاص، مجموع موارد ابتلا طی ۱۰ روز به ۱۵۱۴ نفر می‌رسد، اما با توجه به مداخالت بهداشتی و کنترلی توسط خدمه کشتی، میزان انتقال بیماری را حدود ۵۰درصد کم کرد، موارد ابتلا نیز پس از ۱۰ روز، ۷۵۸ نفر محاسبه شد. در این کشتی، نسبت افراد بدون علامت ۱۷.۹ درصد افراد آلوده برآورد شد.

انتهای پیام

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***