رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه گفت‌وگوی ایران با طالبان در راستای حفظ ثبات در افغانستان است، گفت: هر مذاکره ای که انجام می شود به معنای دوستی نیست.

به گزارش سلام نو، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه  درباره مذاکرات ایران با طالبان با بیان اینکه باید بپذیرم مذاکره به معنای دوست شدن نیست، گفت: عالم سیاست اینگونه است کشوری که به مذاکره «نه» بگوید عرصه‌ای از عرصه‌های سیاست را از دست می‌دهد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای تاکید کرد: مذاکره به معنای به رسمیت شناختن و دوست شدن نیست. ممکن است منتهی به رفع اختلاف شود.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با طالبان اختلافات و تنش‌هایی جدی داشته است که به دلایل تاریخی از بین رفته است.

نماینده مردم اسلام آباد غرب با اشاره به شهادت دیپلمات‌ها و خبرنگار ایرانی در افغانستان گفت: مانند موضوع شهادت دیپلمات و خبرنگار ایرانی که با کشته شدن عاملان این جنایت این پرونده حداقل در این زمینه از بین رفت ولی بحث‌های حقوقی‌اش بین ایران و طالبان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه واقعیتی که وجود دارد این است که در حال حاضر طالبان به یک قدرت در افغانستان تبدیل شده است، عنوان کرد: جمهوری ایران موارد و خطرات از طالبان بدتر را در افغانستان می‌بیند، سیاستی که آمریکایی‌ها در پیش گرفته‌اند و انتقال سران داعش به این کشور و تلاش برای ایجاد یک شرایط جدید در منطقه مساله‌ای است که ما می‌بینیم.

فلاحت پیشه افزود: در یک چنین شرایطی طبیعتا معتقدیم باید علیه موجودیت جدید داعش که در حال شکل‌گیری است با طالبان همکاری داشته باشیم به همین دلیل ایران رسما این مذاکره را اعلام و از آن دفاع کرد.

وی تاکید کرد: حضور ایران در کل منطقه مبتنی بر پایمردی و مساعی جملیه بوده و باید گفت این حضور باثبات است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: گفت‌وگوی ایران با طالبان در راستای حفظ ثبات در افغانستان و توطئه بانیان داعش در این کشور صورت گرفته است.

وی در پاسخ به این سوال که ایران باید چگونه توازن را بین دولت رسمی و طالبان برقرار کند،‌ اظهار داشت: همان‌طور مشاهده کردید ایران رسما اعلام کرد که در هماهنگی کامل با دولت افغانستان این مذاکره را انجام داده است و معتقدیم در شرایط کنونی برای مقابله با تهدیدهای خارج از  منطقه باید به این کشور نزدیک شویم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بحث مهم این است مسائل افغانستان، غیرافغانستانی شود. مانند مسائل کشورهای عراق ، سوریه و یمن که یک تجربه بد را به همراه داشت.

وی ادامه داد: مشاهده کردید از ۸۳ کشور دنیا تروریست‌ها در سوریه آمدند و عملا اوضاع از دست این کشور خارج شد طوری که حتی سوری‌ها هم جمع شدند اما مشکل حل نشد.

فلاحت‌پیشه گفت: در یمن، یمنی‌ها حاضر شدند که پای میز مذاکره بنشینند اما عربستانی‌ها و اماراتی‌ها نیامدند. به هرحال یک تهدیدی شکل گرفته است که دولت افغانستان و طالبان به هم نزدیک شده‌اند تا از غیرافغانی شدن مسائل جلوگیری کنند. ایران هم در مقابله با این تهدید طالبان هم نظر است./ایلنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***