در چنین شرایطی احتمال دارد ترامپ به گزینه از پیش باخته جمهوری خواهان تبدیل شود. اما اگر چنین شود جمهوری خواهان فرصت جبران دارند؟ بله به شرطی که ترامپ مثل لیندون جانسون به شکل داوطلبانه از حضور در انتخابات کناره‌گیری کند.

سلام نو - سرویس بین الملل: چندی پیش توماس رایت، تحلیلگر اندیشکده بروکینگز در پیش‌بینی‌ای جسورانه این گونه عنوان کرد که با شیوع کرونا ویروس در آمریکا دونالد ترامپ حتی تا انتخابات ریاست جمهوری هم دوام نمی‌آورد و دور بعد ریاست جمهوری او محقق نمی‌شود. آن زمان این پیش بینی یک رویا تصور می‌شد، ولی حالا با شیوع کرونا در آمریکا به نظر می‌رسد که کناره‌گیری ترامپ از شرکت در انتخابات گزینه دور از ذهنی نباشد و بتوان روی آن فکر کرد.

پیتر هریس در ادامه در نشنال اینترست می‌نویسد: همه چیز به چند هفته آینده و شیب گسترش بیماری بستگی دارد. آیا دولت می‌تواند ویروس را مهار کند یا بیمارستان‌ها از بیمار اشباع می‌شوند؟ آیا دولت ترامپ از یک رکود بزرگ اقتصادی جلوگیری می‌کند یا آمریکایی‌ها باید خود را برای خسارات شغلی گسترده، تعطیل کردن مشاغل و از بین رفتن سرمایه گذاری‌ها مهیا کنند؟ ترامپ هرچند شانس عبور از این بحران را دارد ولی چشم اندازهای  پیش روی او ناامید کننده و تاریک است.

طراحان قانون اساسی آمریکا هرچند نمی‌خواستند قوه مجریه‌ای با اختیارات غیرقابل توصیف بسازند، اما سیستم را به گونه‌ای طراحی کردند که رئیس جمهور در هنگام بحران اختیارات و قدرت ویژه‌ای داشته باشد تا بتواند دولت فدرال را راهبری، بحران را مدیریت، نقشه راه بهبود را ترسیم و مردم را آرام کند. در این مواقع ریاست جمهوری چیزی فراسوی سیاست است.

تحلیلگر نشنال اینترست در ادامه با ناموفق ارزیابی کردن اقدامات ترامپ در مقابله با کرونا و تعلل بسیار او در این باره می‌نویسد: مبارزه با کرونا برای هر رئیس جمهوری دشوار است، اما همه رهبران دنیا درباره کمبود کیت تست کرونا دروغ نگفتند، شدت بیماری را کمتر از آن چه بود جلوه ندادند، از تریبون‌های رسمی به مردم توصیه‌های گمراه کننده بهداشتی نکردند و تنها ساعتی پیش از سخنرانی وحدت بخش خود درباره ضرورت اتحاد در برابر کرونا به رقبای سیاسی خود در توییتر حمله نکردند.

جیم آنت درست می‌گوید؛ اشتباهات ترامپ در این ماجرا می‌تواند به قیمت شکستش در انتخابات ماه نوامبر دچار شود. هرچند حامیان ترامپ در میان دلیگیت‌ها رای خود را از او پس نگرفته‌اند ولی رخ دادن یک فاجعه ملی می‌تواند همه چیز را تغییر دهد و شانس ترامپ برای انتخاب مجدد را به شدت کاهش دهد.

این رخ‌داد هرچند دشوار است، اما غیر ممکن نیست. همین حالا ده‌ها نفر جان خود را از دست داده‌اند، بازارهای مالی آمریکا آشوب‌زده‌اند، کارگرها بیکار شده‌اند، مسابقات ورزشی لغو و مداراس بسیاری تعطیل شده‌اند. در کنار این‌ها روال زندگی، هرچند به شکل موقت، مختل شده و ترس این وجود دارد که سیستم درمانی آمریکا توان مقابله با حجم گسترده بیمارانی که راهی بیمارستان‌ها می‌شوند را نداشته باشد.

این تازه حال و روز امروز آمریکا است. اگر اوضاع وخیم‌تر شود و آمریکا مثل ایتالیا یا چین مجبور به برقراری قرنطینه شود بخشی از جمهوری خواهان نیز شروع به انتقاد از رئیس جمهور می‌کنند و تلاش ترامپ برای مسئولیت پذیری نیز تاثیری در این روند ندارد و کاهش حمایت جمهوری‌خواهان از ترامپ گریز ناپذیر خواهد بود.

در چنین شرایطی احتمال دارد ترامپ به گزینه از پیش باخته جمهوری خواهان تبدیل شود. اما اگر چنین شود جمهوری خواهان فرصت جبران دارند؟ بله، اما به شرطی که ترامپ مثل لیندون جانسون، رئیس جمهور دمکرات، به شکل داوطلبانه از حضور در انتخابات کناره‌گیری کند.

اما آن چه که هریس از وضعیت ترامپ پیش بینی می‌کند بسیار دور از دسترس است و بعید است که با وجود شخصیت خاص ترامپ او حاضر به کنار رفتن از انتخابات شود. ترامپ همین حالا از تمام قدرتش برای مهار بحران اقتصادی استفاده می‌کند و حتی با توسل به بخش‌هایی از قانون که کمتر مورد توجه قرار گرفته بود فدرال رزرو را هم تا حد زیادی از اقدامات و سیاست خود متاثر کرده، نهادی که استقلال قابل توجهی از دولت داشت.

با این همه اگر کرونا در آمریکا از کنترل خارج شود، تعداد زیادی را آلوده و سیستم درمانی را مختل کند شانس شکست ترامپ به طور قطع افزایش می‌یابد ولی این که انتظار داشته باشیم او شبیه جانسون از انتخابات کنار بکشد چیزی شبیه رویا است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***