دکتر علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت:  حدود ۴۰ درصد مردم تهران اعتقاد دارند که ماندن در خانه کاری بیهوده است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ضمن گلایه از عدم توجه کافی مردم نسبت به خطر ویروس کرونا و توصیه های ارایه شده در این زمینه، درباره تامین داروهای ضد کرونا، گفت: موضوع کمبود دارو در سراسر جهان وجود دارد و شاید لازم باشد برخی پروتکل‌های روزهای آغازین شیوع کرونا در حوزه دارو اکنون بازنگری شود.

به گزارش سلام نو، دکتر علیرضا زالی، گفت: همانطور که از گذشته پیش‌بینی می‌کردیم روند حال حاضر در تهران حاکی از رشد بروز بیماری است؛ به شکلی که تعداد مبتلایان، بستری شدگان و... با روندی تصاعدی رو به افزایش گذاشته است. استان تهران نسبت به سایر استان‌ها بیشترین ابتلا و بستری را نسبت به کل کشور به خود اختصاص داده است که دلیل این موضوع گستردگی قابل توجه جمعیت در این استان است.

وی در ادامه با تشکر از کادر درمانی کشور که فراهم کننده ظرفیت درمانی مناسب برای مقابله با کروناویروس جدید بوده‌اند، اظهار کرد: البته نگرانی‌هایی نیز برای این قشر وجود دارد که مهم‌ترین آن این است که در صورتی که مردم همکاری مناسبی با کادر درمانی نداشته باشند ممکن است با روند فرسایشی میان این عزیزان روبرو شویم.

وی با گله از عدم توجه برخی افراد به توصیه‌های بهداشتی و الزام به حضور در منزل، تصریح کرد: به نظر می‌رسد کرونا ویروس آنچنان که باید در نظر آحاد جامعه و برخی مسئولین جدی به نظر نمی‌رسد. متاسفانه زمان قابل توجهی را با تعارفات معمول مدیریت مداخله‌ای سپری کردیم به شکلی که به نظر می‌رسید هیچ وحدت رویه‌ راهبردی برای استفاده از تجارب دیگر کشورهایی که به مقابله با کرونا پرداختند، وجود نداشت و این موضوع سبب شد تا برخی اقدامات مقابله‌ای با بیماری را با تاخیر انجام دهیم. البته؛ همچنان در چمبره‌ای از تعارفات با مردم روبرو هستیم و حضور متراکم آحاد جامعه شهروندی در سطح شهر تهران و عدم تغییر ریتم زندگی حکایت از عدم انتقال درست سیاست‌ها به مردم است.

زالی در ادامه با اشاره به اینکه برخی افراد با برخوردهای تفریطی مقابل این ویروس قرار گرفته‌اند، افزود: در نظر سنجی انجام شده در سطح تهران دریافتیم ۶۲ درصد مردم تصور می‌کنند هرگز به کروناویروس مبتلا نشده و حدود ۴۰ درصد اعتقاد داشتند ماندن در خانه کاری بیهوده است. از سوی دیگر بنده سطح اقدامات صورت گرفته برای ماندن شهروندان در منازل را متوسط ارزیابی می‌کنم. اگر بخواهیم بر مشکلات فائق آییم باید عرصه مداخلات شهری را در تمام استان‌ها افزایش دهیم.

وی گفت: پیشنهاد اول بنده این است که به مردم بگوییم کووید ۱۹ الزاما مشابه یک سرماخوردگی ساده نیست و باید بدون اضطراب آن را جدی بگیرند. تحقیقات میدانی ما از سطح شهر تهران حاکی از آن است که همچنان برخی حضور گسترده و متراکم در سطح شهر دارند. البته؛ جدا از بحث آگاه سازی مردم، باید مداخلات تشویقی، تسهیلی و تحکیمی از سوی دولت بهبود پیدا کند تا گروه‌های آسیب پذیر به علت دغدغه معیشت مجبور به حضور در سطح شهر نباشند. وقتی یک دستفروش تمام درآمدش از راه کاری است که انجام می‌دهد چگونه باید او را متقاعد کنیم بدون فکر به درآمد در منزل بماند؟ با فکر به بسته‌های حمایتی و معیشتی می‌توانیم توقع حضور او در منزل را داشته باشیم.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در خصوص تامین داروهای ضد کرونا، بیان کرد: موضوع کمبود دارو در سراسر جهان وجود دارد و شاید لازم باشد برخی پروتکل‌های روزهای آغازین شیوع کرونا در حوزه دارو اکنون بازنگری کنیم. باید بیشترین تمرکز ما بر تهیه دارو برای بخش سرپایی باشد. متاسفانه در سطح شهر این تصور میان عده‌ای به وجو آمده که با مصرف داروهای ضد کرونا می‌توان از ابتلا به بیماری پیشگیری کرد؛ در حالی که به هیچ عنوان اینگونه نیست. با بازنگری‌پروتکل‌های دارویی بویژه در سطح سرپایی نیاز القایی را کاهش خواهیم داد.

وی که در یک برنامه خبری صحبت می کرد، با تاکید بر اینکه در تهران به هیچ عنوان با کمبود تخت برای بستری بیماران مواجه نیستیم، ادامه داد: بیمارستان‌های دولتی دانشگاهی با تمام ظرفیت در کنار ما هستند و بیمارستان‌های خصوصی نیز در حال پیوستن به ما برای مقابله با کرونا هستند. اکنون سیاست ما تقویت بیمارستان‌های دولتی جنرال و بخش خصوصی است‌.

زالی با بیان اینکه یک مبتلا به کووید ۱۹ حتی پس از بهبود علائم می‌تواند تا ۱۴ روز ناقل بیماری باشد، اظهار کرد: از این رو فضایی تحت عنوان نقاهتگاه در نظر گرفته شده تا در این مدت، فرد بهبود یافته تحت مراقبت قرار گیرد و خدایی ناکرده بیماری را به شخص دیگری انتقال ندهد.

/ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***