سلام نو – سرویس بین الملل: تنها سه روز بعد از حملات تلافیجویانه آمریکا به مواضع نیروهای نظامی و شبه نظامی عراق در خاک این کشور بار دیگر اخباری از حمله نیروهای ناشناس عراقی به مواضع آمریکا در این کشور به گوش میرسد.
منابع خبری می گویند مواضع نظامیان آمریکایی در پایگاه التاجی هدف 24 فروند موشک کاتیوشا قرار گرفته است. هرچند تا کنون خبر مجروحیت شدید دو نیروی ضدهوایی عراق به گوش رسیده اما حتی منابع نظامی عراقی هم خبری از تلفات احتمالی نیروهای خارجی این پایگاه ندارند.
با این حال اخبار منابع میدانی حاکی از آن است که یک هواپیمای ترابری C-130 اورژانس نیروی هوایی آمریکا وارد میدان هوایی کویت شده است، هواپیمایی که به گفته ناظران برای جا به جایی مجروحان به جا مانده از حملات التاجی به پرواز در آمده.
پایگاه نظامی التاجی در شمال بغداد محل استقرار نیروهای نظامی آمریکا است و حدود شش هزار نیروی آمریکایی در این پایگاه مستقر هستند که وظیفه رسمی آنها کمک به دولت عراق برای مبارزه با داعش است.
آتش تخاصم بین آمریکا و نیروهای عراقی از آن جایی دوباره اوج گرفت که آمریکا به تلافی حملهای که چهارشنبه پیش به التاجی شد به مواضع الحشد الشعبی حمله کرد، در حالی که حملات چهارشنبه گذشته توسط گروهی ناشناس رخ داده و مسئولیتش توسط الحشد الشعبی یا هیچ نیروی دیگری پذیرفته نشده.
با این حال العربیه به نقل از یک مقام آگاه نزدیک به آمریکاییها تایید کرد آمریکاییها با حمله به مواضع الحشد الشعبی درصدد ارسال یک پیام بودند و آن هم اینکه هیچ قصدی برای خروج از عراق ندارند. آمریکاییها چنین عقیده دارند که نباید پس از آن همه خسارتها و هزینهها، عراق را ترک کرد و آن را به دشمن درجه یک خود یعنی ایران تحویل دهند.
به گفته این منبع آگاه رئیسجمهور آمریکا دستور حمله به پنج انبار سلاح وابسته به گردانهای حزبالله را صادر کرد تا قدرت این مجموعه برای انجام حملات در آینده به شکل قابل توجهی کاهش یابد.
حمله به مقرهای نظامی نیروهای عراقی از سوی آمریکا با واکنش و محکومیت شدید دولت و پارلمان عراق مواجه شد و دفتر رئیس جمهور عراق این کار را مصداق نقض آشکار حاکمیت ملی عراق دانست.
در بیانیه رئیس جمهور عراق آمده است که "ما حمله آمریکا به پایگاههای در خاک عراق از جمله فرودگاه درحال تأسیس کربلا را که به کشته و زخمی شدن تعدادی از نیروهای امنیتی عراق و غیرنظامیان منجر شد محکوم کرده و نقض حاکمیت ملی عراق میدانیم. ما باید مانع تبدیل عراق به میدان جنگ برای دیگران شویم و بر تکمیل پیروزی علیه تروریسم متمرکز باشیم. من از جامعه جهانی میخواهم از عراق در این راستا حمایت کرده و به حاکمیت آن احترام بگذارند."
مقامات آمریکا در حالی حملات به التاجی را با ادبیات خاص خود به "نیروهای وابسته به ایران" منتسب میکنند که این حملات تاکنون توسط هیچ جریانی به عهده گرفته نشده است ولی بهانه خوبی برای تجاوز به دست آمریکا داده. همین حملات بود که یکی از بهانههای ترور سردار سلیمانی و ابومهندس مهدی قرار گرفت و حالا هم بهانه آمریکا برای حمله به مواضع نیروهای عراقی شده در حالی که این نیروها دخالت در این حملات را رد کردهاند.
این تنشها به ویژه پس از آن اوج گرفت که پارلمان عراق خواستار اخراج آمریکاییها از عراق شد و آمریکا حاضر به پذیرش آن نشد و ترامپ گفت که شرط خروج احتمالی از عراق پرداخت هزینه نیروهای آمریکایی است.
عمار حکیم، رهبر جریان حکمت اسلامی عراق و از سیاستمداران متنفذ شیعه در واکنش به رخدادهای اخیر با محکوم کردن حمله آمریکا به مقر نیروهای الحشد الشعبی در پیامی توئیتری نوشت: تکرار اختلالات امنیتی و آخرین مورد آن حمله هواپیماهای ناشناس به مقر نیروهای الحشد الشعبی در مرز سوریه و همچنین حمله موشکی به پایگاه نظامی التاجی نشاندهنده شکنندگی وضعیت امنیتی است و تصویری منفی و نامتناسب از عراق و توانایی دولتش در کنترل فضای امنیتی در برابر افکار عمومی جهان ایجاد میکند و عراق را در برابر تعهدات بینالمللی و امنیتیاش به تنگنا میاندازد.
در واقع او با موضعی هوشمندانه هم آمریکا را سرزنش کرد هم خط نیروهای شیعه را از آتش افروزان راکت انداز جدا کرد. حال باید دید مواضعی این چنین در کنار وضعیت خاص دنیا در برابر کرونا باعث فروکش کردن تنشها و برداشت سیاسی عراقیها برای اخراج آمریکا از عراق میشود یا آمریکا میتواند با توسل به زور حرف خود را به کرسی بنشاند.