اما روز چهارم مارس(۱۴ اسفند)، دولت محلی والنسیا خبر جان باختن یک مرد ۶۹ ساله بر اثر این ویروس را اعلام کرد. موضوعی که درباره این خبر نگران کننده به نظر می رسید، زمان جانباختن یعنی ۱۳ فوریه ( ۲۴ بهمن) بود و این پرسش مطرح شد که آیا پنهان کاری شده است؟
مسئولان اعلام کردند که دلیل مرگ بیمار ابتدا ذات الریه تشخیص داده شده، اما بعد از مرگ و به دلیل مشکوک بودن علائم، نمونه برداری و آزمایش های دیگری انجام شده تا اینکه نتایج، واقعیت را نشان داده اند.
نخستین مرگ، سرانجام باعث شد موضوع بیماری در اسپانیا جدی تر گرفته شود. از این به بعد و در چهار تا پنج روز، شیوع بیماری رشد بزرگی را آغاز کرده است.
مرکز بحران سلامت و بیماری های واگیردار به مدیریت دکتر فرناندو سیمون حالا هر روز با رسانه ها گفتو گو می کند تا آمارها به روز شوند.
برای درک بحرانی که ناگهان اسپانیا با آن مواجه شده کافی است این را در نظر بگیریم که نیم ساعت پس از نشست مطبوعاتی دو روز پیش فرناندو سیمون و اعلام عدد ۹۰۴، تارنمای وزارت بهداشت و سلامت اسپانیا عدد ۹۹۹ را به عنوان آخرین تعداد منتشر کرد ضمن آنکه تعداد مبتلایان به کرونا در استان مادرید در یک روز از ۲۰۲ به ۴۳۶ نفر افزایش یافت.
تا روز گذشته(دوشنبه) گزارش شده که یک هزار و ۲۰۴ نفر در اسپانیا به این ویروس مبتلا شده و ۲۸ نفر جان باختهاند که یکی از آمارهای بالا در اروپا محسوب می شود.
اگرچه از استان لاریوخا خبر می رسد که شهر کوچکی به نام آرو (Haro) با حدود ۱۲ هزار نفر جمعیت، قرنطینه شده است، اما اتفاق اصلی در شهرهای بزرگ در جریان است.
با وجود رصد موارد ابتلا در والنسیا، مراسم جشن "لاس فایاس" که یکی از سنتهای قدیمی این شهر است و ده ها هزار گردشگر از بخش های مختلف اسپانیا و دنیا برای شرکت در آن به این نقطه ار اسپانیا می روند، دو روز پیش برگزار شد.
از آن مهمتر برگزاری راهپیمایی بزرگ روز جهانی زن در هشت مارس(۱۸ اسفند) بود که در مادرید و بارسلونا و دیگر شهرهای اصلی اسپانیا برگزار شد. با اینکه میزان شیوع بیماری در مادرید نگرانکننده است، اما دولت اسپانیا که دفاع از حقوق زنان را به عنوان یکی از اصلی ترین شعارهایش انتخاب کرده، ترجیح داد این راهپیمایی با وجود خطرات فراوانش برگزار شود.
حدود یک ماه دیگر تا مراسم "سمانا سانتا" و تعطیلات آن باقی مانده است. در این یک هفته مراسم مفصلی در شهرهای جنوبی اسپانیا به ویژه در شهر سویل برگزار می شود. مراسمی مذهبی که از روز تصلیب مسیح تا روز عروج را شامل می شود و هر روز آیین های جمعی خاص خود را دارد.
کمبود کالاهای بهداشتی
با اینکه هنوز حساسیت لازم برای مقابله با شیوع بیماری در شهرهای مختلف اسپانیا ایجاد نشده است، اما مانند بسیاری از نقاط دیگر جهان، فروشگاه ها و داروخانه ها با کمبود اقلام بهداشتی مواجه شده اند.
در همه فروشگاه های بزرگ زنجیره ای اسپانیا همچون مرکادونا، دیا و کرفور، قفسه مربوط به ژلهای ضدعفونی کننده خالی است. فرقی نمی کند در چه ساعتی از روز به آنجا بروید.
روزنامه ال پاییس به تازگی خبر داد، پزشکی در بیمارستان علوم پزشکی دانشگاه مالاگا در جنوب اسپانیا در حال خارج کردن ۳۰۰ ماسک از بیمارستان دستگیر شده است. او در توجیه این اقدام گفته بود این ماسک ها را برای اهالی روستایشان می برده است.
کمبود اقلام بهداشتی باعث بالا رفتن قیمت ها شده است. یک شهروند ساکن مادرید می گوید، برای خرید ژل الکلی به همه فروشگاه های محله و داروخانه ها سر زده و در نهایت توانسته به صورت آلاین بسته سه تایی ژل را از یک فروشگاه مجازی به ۶ برابر قیمت معمول خریداری کند.
تاثیر کرونا بر اقتصاد اسپانیا
تاثیر ویروس کرونا که ابتدا بر اقلام خُرد بود، در این روزها بر اقتصاد کلان اسپانیا نیز تاثیر گذاشته است. در ابتدای هفته جدید اعلام شد شاخص اصلی سهام اسپانیا (Ibex ۳۵) هفت درصد سقوط کرده است. دلیل این سقوط کاهش ناگهانی قیمت نفت در بازار و نیز شیوع بیماری کرونا بوده است. این می تواند آغاز یک دوره رکود اقتصادی در اروپا و در اسپانیا باشد. کشوری که به تازگی ۶ سال است که توانسته از یک دوره بسیار دشوار رکود اقتصادی (۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳) خارج شود.
با این حال بخش گردشگری اسپانیا هنوز با عواقب شیوع کرونا دست به گریبان نشده است. همه جشن ها و فستیوال های بهاره تا دیروز(دوشنبه) بدون لغو به کار خود ادامه داده اند. چیزی که می تواند صنعت گردشگری اسپانیا را با شوک مواجه کند، افزایش بیماری به ویژه در استان هایی است که در حاشیه دریا قرار گرفتهاند. این مساله می تواند به لغو سفرهای تابستانه گردشگران و در نتیجه کاهش درآمد این کشور منجر شود.
سال گذشته تعداد سفرهای گردشگری به اسپانیا رکورد تازه ای به جا گذاشت و به ۸۳.۷ میلیون گردشگر در سال رسید. رقمی که می تواند با قرنطینه شدن شهرها و استان های مختلف به شدت کاهش یابد.
در همین حال رسانههای غربی دیروز به نقل از وزیر بهداشت اسپانیا اعلام کردند که فعالیت همه مدارس و دانشگاه ها در منطقه مادرید برای دو هفته به حالت تعلیق در می آید و مقامات سطح خطر کرونا را افزایش داده اند.
۲۰۲۳
/ایرنا
به گزارش سلام نو، رشد ناگهانی آمار مبتلایان به کرونا در اسپانیا مقامات این کشور را نگران کرده و گریبانگیر بخش های مهم اقتصادی این کشور نیز شده است.
تا کمتر از یک هفته پیش هیچ نگرانی ای درباره ویروس کرونا در اسپانیا وجود نداشت. آمارها روی عدد چهار مبتلا در این کشور باقی مانده بود و به نظر می رسید همه چیز در کنترل کامل است.