به گزارش سلام نو، استاندار قم گفت: در جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، سختگیریها در مبادی ورودی و خروجی شهر قم، تشدید میشود.
بهرام سرمست امروز در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در سالن کرامت استانداری قم عنوان کرد: در مواجهه با بیماری کرونا، استان قم از همان ابتدا با سرعت عمل وارد میدان شد و در اطلاع رسانی نیز بدون هیچ ملاحظات سیاسی اقدامات لازم انجام گرفت.
استاندار قم بیان کرد: از زائرین و مسافرین نیز تقاضا داریم قم را برای سفر یا توقف انتخاب نکنید و شرایط فعلی این شهر را در نظر بگیرند البته در جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، سختگیریها در مبادی ورودی و خروجی شهر قم، تشدید میشود.
وی اظهار کرد: در جهت جلوگیری از انجام سفرهای نوروزی باید اطلاعرسانی دقیق صورت پذیرد و هتلداران و مسافرخانههای قم نیز همکاری لازم را در عدم پذیرش مسافر اتخاذ کنند.
سرمست خاطرنشان کرد: بستن جاده به روی مسافران اقدامی صحیح نیست اما باید به طور جدی به مردم هشدارهای لازم ارائه شود تا در جهت حفظ سلامت خود و خانوادههایشان قرنطینه خانگی را جدی بگیرند.
وی گفت: در استان قم، اولین مورد کشف ویروس اتفاق افتاد و این به معنای شیوع ویروس در قم نبود چرا که ویروس 14 روز دوره نهفتگی دارد، پس از کشف ویروس در این شهر، استانهای دیگر پس از آن در آمادگی کاملی به سر میبردند که در کاهش شیوع بیماری اثرگذار بود.
استاندار قم در تامین اقلام بهداشتی نیز تصریح کرد: کمبودها به دولت و دستگاه های اجرایی ارجاع داده شده است، البته بخش خصوصی در تولید اقلام و حضور خیرین در توزیع آن نقش مهمی در رفع کمبودها داردف ضمن اینکه باید از ظرفیت مردمی نیز در رفع مشکلات استفاده کرد.
وی افزود: همگرایی و همراهی مردم و دستگاه های اجرایی، نقش مهمی در مدیریت این بحران دارد و اصحاب رسانه در این میان دارای نقشی مهم و اساسی هستند تا در مجموع بتوان اقدامات پیشگیرانه را توسعه داد.
سرمست بیان کرد: با وجود توصیههای جدی، مردم هنوز قرنطینه خانگی را جدی نگرفتهاند و با این حال نمیتوان در قطع زنجیره انتقال ویروس موفقیتی به دست آورد.
وی اظهار کرد: با توجه به گزارشهای موجود، کمبود نیروی انسانی و تجهیزات حفاظت شخصی برای کادر درمانی از جمله دغدغههای فعلی است که امیدواریم در این باره تمهیدات لازم اتخاذ شود.
استاندار قم عنوان کرد: مهار ویروس کرونا تا یک ماه دیگر، توفیق بزرگی است که با مشارکت مردم و رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه خانگی تحقق پیدا میکند.
وی گفت: سازمان بهداشت جهانی با ارزیابی ظرفیتها در قم، کنترل بیماری را در وضعیت مناسبی دانستند و مساله تجهیز مجتمع یاوران مهدی با ایجاد ظرفیت 700 تخت برای نگهداری بیماران مشکوک نیز مورد توجه آنها قرار گرفت.
سرمست افزود: همچنین اقدامات پدافند زیستی در قم بسیار مثبت ارزیابی شد، در این خصوص تلاش شد، ما ضمن قدردانی از تمامی دستگاه ها به ویژه علوم پزشکی از تلاش پزشکان و پرستاران استان که با تمام توان وارد میدان شده اند تقدیر میکنیم.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی قم به عنوان سخنگو و مرجعیت علمی انتخاب شد تا جلوی انتشار شایعات گرفته شود، البته در فضای مجازی شایعاتی در مورد تدفین تعدادی متوفی بدون رعایت آداب شرعی و یا آمارهای عجیب و غریب از فوت بسیار آزاردهنده بود که مقابله با این شایعات از طریق مراجع قضایی پیگیری شد.
استاندار قم ادامه داد: همچنین انتشار صوتی از حضور فردی در رابطه با طب سنتی در جلسه ستاد بحران کذب است و این جلسه با جلسات استانداری مرتبط نیست و هیچ فرد بیارتباطی با ستاد بحران در جلسات دعوت نشده است.
وی همچنین در مورد ورود اتباع خارجی نیز بیان کرد: این امر قابل قبول نیست و باید پلیس اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهد.
سرمست در جمع خبرنگاران در انتهای جلسه در مورد تجهیز دو بیمارستان در قم عنوان کرد: بیمارستانهای امیرالمومنین(ع) و مادر با 90 درصد پیشرفت فیزیکی به ظرفیتهای فعلی افزوده شد در حالی که در شرایط عادی تا چند سال آینده نیز تکمیل نمیشد، پس باید جدیت لازم در استفاده از ظرفیتها را داشته باشیم.
وی در مورد تعطیلی ادارات اظهار کرد: دستگاههای اجرایی باید خدمتگذار و پاسخگوی مردم باشند و با حفظ ساعات اداری موجب تردد بالای ارباب رجوع نشویم و تجمع در ادارات را به حداقل برسانیم.
استاندار قم از تشکیل اتاق فکر با حضور اصحاب رسانه در جهت پیشگیری از شایعات و همگرایی بیشتر با خبرنگاران و استفاده از پیشنهادات آنها در بهبود شرایط مدیریت بحران نیز خبر داد.
/ایسنا