در گذشته مرخصی استعلاجی پس از گذشت چهار روز به بیماران تعلق میگرفت. اما بوریس جانسون که با تحقق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تحت فشار اقتصادی قرار دارد، امیدوار است که با تشویق بیماران به قرنطینه کردن خود در خانه، جلوی شیوع بیشتر کرونا در انگلیس را بگیرد.
طبق قانون تنها کسانی میتوانند مرخصی استعلاجی با حقوق بگیرند که درآمد آنها از هفته ای ۱۱۸ پوند بیشتر باشد. بر همین اساس جرمی کوربین رهبر حزب مخالف دولت درباره تاثیر این قانون بر شغلهای موسوم به قراردادهای صفر ساعته و خویش کارفرما پرسید که جانسون پاسخ داد که برای این افراد سایر کمکهای هزینههای دولتی در نظر گرفته است.
طبق اعلام کنگره «تییوسی» که اتحادیه های کارگری را زیر پوشش دارد نزدیک به دو میلیون کارگر انگلیس درآمدی کمتر از این میزان داشته و مشمول استفاده از مزایای مرخصی استعلاجی نیستند.
این کارگران نه تنها مرخصی دریافت نمی کنند، بلکه ممکن است در صورت غیبت، حتی شغل خود را به طور کلی از دست بدهند. قبلاً مواردی گزارش شده که کارگری به صرف غیبت برای مراجعه به پزشک، از کار بیکار شده است.
اکنون اتحادیهها هشدار میدهند که برخی از کارفرمایان از همین حالا در تلاش برای استفاده از فرصت پیش آمده بوده و از دادن دستمزد به کارگران بیمار خودداری می کنند.
از آنجایی که بسیاری از این کارگران موقتی و فصلی در صنایع غذایی، بسته بندی، رستوران ها، هتل ها و توزیع کالا در درب منازل فعالیت می کنند، بیم آن می رود که در صورت بیماری و به دلیل ترس از دست دادن شغل، تمایلی به قرنطینه شدن نداشته و به این ترتیب بیماری را در بین مشتری های خود گسترش دهند.
از سویی طرح دولت انگلیس برای تجمیع کمکهزینههای بیکاری در یک کمک هزینهی عمومی، انتقادهای زیادی را در پی داشته است. بسیاری از اقشار کم درآمد و بیکار در چارچوب طرح جدید دولت با مشکلات شدید مالی مواجه شده و برخی دست به خودکشی زدهاند.
دولت جانسون در روزهای گذشته با افزایش وحشت افکار عمومی نسبت به گسترش ویروس کرونا راهبردهایی را معرفی کرده که چندان با اقبال مواجه نشده است. مردم انگلیس همچنان برای خرید اقلام ضروری مقابله با کرونا به داروخانهها هجوم برده و قفسهها خالی است.
ماسک صورت در انگلیس نایاب است و بسیاری از داروخانهها محدودیتهایی را برای خرید ژلهای ضد عفونی به اجرا گذاشت اند.
بر اساس مشاهده خبرنگار ایرنا، ده ها تن از مردم انگلیس امروز پشت داروخانهای در جنوب لندن صف کشیده بودند که اعلام کرده بود محموله جدید ژل های ضد عفونی کننده دریافت کرده است.
زمانی که در فروشگاه باز شد، کمتر یک دقیقه موجودی قفسه به پایان رسید.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روزهای اخیر در انگلیس روند فزایندهای را طی کرده به گونهای که موارد شناسایی شده در این کشور از پنجشنبه گذشته تاکنون با افزایش چهار برابری به ۵۳ نفر رسیده است.
310311