به گزارش سلام نو، هادی بهادری در آیین تودیع و معارفه رئیس جهادکشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه همت، برنامه ریزی و اعتبار سه عامل اصلی در عملیاتی شدن برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه است، تصریح کرد: مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه از ۵ میلیارد متر مکعب باید به ۳ میلیارد مترمکعب برسد و این بجز صرفه جویی و توجه به کشت جایگزین امکان پذیر نیست.
نماینده ارومیه در مجلس خاطرنشان کرد: جلوگیری از توسعه بیرویه مزارع به باغات، استفاده از نهالهای کم مصرف از جمله راههای صرفهجویی در مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است.
وی با تاکید بر اینکه باید درآمد سرانه و راندمان آب در بخش کشاورزی افزایش یابد تاکید کرد: توسعه بخش کشاورزی زمینه ساز توسعه اقتصادی استان و در نتیجه منجر به اشتغال پایدار خواهد شد.
کشاورزی سنتی آذربایجان غربی صنعتی شود
نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه باید به تولید ملی توجه جدی شود، اضافه کرد: تولید ملی خط قرمز ما بوده و باید به توسعه و رونق تولید ملی توجه جدی شود.
وی تصریح کرد: باید با مدیریت صحیح و برای حفظ آب، کشاورزی استان را از سنتی به صنعتی تبدیل کنیم. آذربایجان غربی در تولید محصولات سیب، عسل و چغندر رتبه اول کشوری را داراست بنابراین باید برای خودکفایی در تولید سایر محصولات و همچنین در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی استان، بخش خصوصی، انجمن ها و تعاونیها با وجود مشکلات اقتصادی پای کار بیایند.
قاضی پور اضافه کرد: برای افزایش بهره وری و صرفه جویی در مصرف آب باید کشت گلخانهای را توسعه دهیم.
سرمایه گذاران را باید به سمت صنایع تبدیلی و تکمیلی سوق داد
جوادی، معاون توسعه مدیریت ومنابع وزارت جهاد کشاورزی نیز با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی توجه به بخش کشاورزی بیش از گذشته ضروری است، خاطرنشان کرد: کشاورزی یکی از اساسی ترین محورهای توسعه کشور بوده و در شرایط فعلی توجه به بخش کشاورزی بیش از گذشته ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی با تولید بیش از ۶ درصد از تولیدات کشاورزی، قطب کشاورزی در کشور است تصریح کرد: احیای مجدد دریاچه ارومیه و افزایش تولیدات با کیفیت از وظایف اصلی جهاد کشاورزی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه توسعه سردخانه ها نیازمند مشارکت بخش خصوصی است، اظهار کرد: تا پایان سال۹۶ طرفیت سردخانههای آذربایجان غربی ۹۸۵ هزارتن بود که با توجه به تولیدات کشاورزی استان نیاز به سردخانه های مجهز و صنایع تبدیلی و تکمیلی بیشتر احساس می شود.
جوادی تاکید کرد: برای افزایش زنجیره تولید باید روی فرآوری و صنایع تبدیلی و تکمیلی بیش از پیش تمرکز کرده و با مدیریت صحیح سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در این بخش ترغیب کرد.
وی افزود: در دولت های یازدهم و دوازدهم بیش از ۶۱ هزار و ۷۰۵ هکتار از زمین های کشاورزی استان برای کنترل آب های داخلی به آبیاری نوین مجهز شدهاند.
رضا حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری آذربایجان غربی نیز گفت: باید به سمت کشت جایگزین متناسب با اقلیم حرکت کرد. آذربایجان غربی با جایگاه اصلی خود در بخش اشتغال و درآمد فاصله دارد بنابراین نیازمند کار و برنامهریزی برای رسیدن به جایگاه اصلی خود است.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزی نقش مهمی در کار آفرینی و رفاه مردم دارد، خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی نهادی کلیدی و مبنای خدمات سایر بخش ها در آذربایجان غربی است که سهم زیادی در توسعه اقتصادی استان دارد.
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: یک چهارم نهاده های دامی کشور از طریق این استان مدیدیت می شود و این یک ظرفیت خوب برای استان در همه بخش های کشاورزی است.
وی درخصوص شایعه پراکنی های اخیر در فضای مجازی علیه توسعه اقتصادی استان اظهار کرد: با وجود تحریم ها آذربایجان غربی در خصوص جذب سرمایه گذار خارجی رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است. سهم بخش کشاورزی در حوزه اشتغال، درآمد و صنعت نوین مهم و اساسی است. باید با رفتن به سوی کشت و برداشت نوین، کشت بافت های جدید متناسب با اقلیمهای جدید زنجیره واحد در نظام ارتقای کسب و کار استان در بخش کشاورزی ایجاد شود.
به گزارش ایسنا، طی مراسمی از زحمت های اسمعیل کریم زاده رییس پیشین جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تقدیر و جلیلی به عنوان رییس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان معرفی شد.