برنی سندرز در این ایالت توانست نزدیک به ۴۷ درصد آرا را کسب کند؛ این درحالی است که نفر دوم پس از او یعنی جو بایدن زیر ۲۵ درصد آرا را کسب کرد و مجموع ارا نفرات سوم و‌ چهارم یعنی بوتیجیج و وارن به‌همراه جو بایدن در مجموع کمی کمتر از ۴۶ درصد شد.

نوادا سومین ایالتی بود که انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری حزب دموکرات آمریکا در آن برگزار شد. نوادا را بیش از هرچیز به بزرگترین شهرش لاس‌وگاس می‌شناسند. لاس‌وگاسی که ساکن فعلی کاخ‌سفید و حامی اصلی یهودیش رابطه خوبی با آن دارند.

تا پیش از انتخابات در نوادا، اکثر تحلیلگران انتخابات آمریکا رقابت اصلی را میان سندرز و بایدن قلمداد می‌کردند و رقابتی نسبتا نزدیک قابل پیش‌بینی بود. اما نتیجه نشان از چیز دیگری دارد.

انتخابات مقدماتی در این ایالت سه میلیون نفری همچو آیووا به صورت کاکس برگزار شد و حامیان کاندیداها پس از بحث و گفت‌وگو در شعب اخذ رای کاندیدای مدنظر خویش را انتخاب کردند. این ایالت دارای ۴۸ دلیگیت بود که ۱۳تای آن به سوپردلیگیت‌ها یا همان افراد متنفذ حزبی تعلق دارد.

برنی سندرز در این ایالت توانست نزدیک به ۴۷درصد آرا را کسب کند؛ این درحالی است که نفر دوم پس از او یعنی جوبایدن زیر ۲۵درصد آرا را کسب کرد و مجموع ارا نفرات سوم و‌ چهارم یعنی بوتیجیج و وارن به‌همراه جو بایدن در مجموع کمی کمتر از ۴۶درصد شد.

این ارقام به‌خوبی نشان می‌دهد که برنی سندرز سوسیال دموکرات چه پیروزی پرقدرتی را در این ایالت کسب کرده است.

اگر پیروزی و‌موفقیت در دو ایالت نیوهمپشایر و آیووا برای سندرز مهم بود؛ پیروزی در ایالت نوادا اهمیتی دوچندان داشت.

تفاوت ملموس نوادا با دو ایالت دیگر این بود که در نوادا تعداد زیادی رنگین‌پوست و لاتین‌تبار حضور دارد؛ درحالیکه در ایووا و‌ نیوهمپشایر اکثریت تقریبا مطلق سفیدپوست بودند.

جو بایدن که برگ برنده‌اش را حمایت بیشتر سیاهان از خود در نوادا و کارولینای جنوبی می‌دانست؛ حالا با رایی بسیار پایین‌تر از سندرز یکی از دو ایالت سرنوشت‌ساز را واگذار کرده است.

ایستگاه سرنوشت بایدن در ایالت کارولینای جنوبی است. اگر بایدن در کارولینای جنوبی نیز نتواند سندرز را شکست دهد، خورشیدش زودتر از موعد خاموش می‌شود؛ خاموشی‌‌ای که ممکن است گریبان او را در "سه‌شنبه بزرگ" نیز بگیرد.

پیروزی نوادا را باید پیروزی سرنوشت‌ساز برای سندرز دانست؛ چرا که امارها نشان می‌دهد در یکصدسال اخیر (۲۰۱۲-۱۹۱۲) هرکاندیدایی که در نوادا در انتخابات پیروز شده (غیر از یک‌مورد) به کاخ‌سفید راه یافته است.

اینکه ستاره اقبال این بار به سندرز هم روی خوش نشان می‌دهد یا خیر را روند انتخابات پیش رو بیشتر نشان خواهد داد.

منبع: کانال راهبرد

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***