وزارت بهداشت اعلام کرد: ۴۳ مورد قطعی مبتلا به ویروس کرونا در ایران شناخته شده که ۸ نفر از آنها جان باخته‌اند.

به گزارش سلام نو، پس از اعلام ورود ویروس کرونا در ایران در روز چهارشنبه سی‌ام بهمن ماه بر اساس اعلام وزارت بهداشت تا روز گذشته ۴۳ مورد قطعی مبتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی شده که متاسفانه ۸ نفر از آنان جان خود را از دست داده‌اند. کانون ویروس کرونا در ایران از سوی وزیر بهداشت استان قم اعلام شده است، اما مواردی از ابتلا نیز در استان‌های تهران، مرکزی، اصفهان، گیلان، مازندران، همدان، قزوین، البرز و گلستان شناسایی شده‌اند. همچنین از روز گذشته تا پایان هفته مهدهای کودک، مراکز روزانه بهزیستی، مدارس در همه مقاطع و دانشگاه‌ها در برخی از این استان‌ها تعطیل اعلام شده است.به گفته «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه بعد از هماهنگی با وزیر بهداشت و تماس تلفنی با روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی قم، گیلان و شهید بهشتی تهران و اعلام آمادگی دولت برای هرگونه کمک برای پیشگیری و مقابله با ویروس «کرونا» مبلغ ۵۳۰ میلیارد تومان به وزارت بهداشت و درمان تخصیص یافته است.

توضیحات شهرداری تهران درباره شرایط دفن متوفیان کرونا در بهشت زهرا(س)

«غلامحسین محمدی» رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره شرایط تدفین فوت شدگان مبتلا به ویروس کرونا گفت: سازمان بهشت زهرای تهران براساس پروتکل‌های ویژه ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت مراسم تدفین فوتی‌های ویروس کرونا را انجام خواهد داد و در همین رابطه محل ویژه‌ای از بهشت زهرا(س) برای تدفین آنها در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد: شهرداری تهران براساس چارچوب های تعیین شده از سوی وزارت بهداشت و پروتکل های سازمان جهانی بهداشت(WHO) مراسم تدفین را برگزار خواهد کرد و این اطمینان را به خانواده های فوت شدگان می‌دهیم که این مراسم در نهایت احترام و امنیت خاطر خانواده ها برگزار خواهد شد.

محمدی تاکید کرد: بر این فرایند نظارت کاملی وجود دارد و سازمان بهشت زهرا در صیانت از احترام به جسم متوفی و خانواده‌های این عزیزان از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد.

راه‌اندازی سایت جدید برای دفن پسماندهای عفونی بیمارستان‌های معین کرونا

«زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت،‌ محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا درباره سایت جدید دفن زباله‌های عفونی بیمارستان‌هایی که از بیماران مبتلا به کرونا نگهداری می‌کنند، گفت: سایت دفن بهداشتی پسماندهای بیمارستانی یعنی پسماندهای عفونی و خطرناک مدت‌هاست که در محل دفن زباله‌های تهران، آرادکوه است،‌ اما با توجه به آنکه ظرفیت این سایت تکمیل شده است،‌ مکان دیگری تعبیه شده تا پسماندها در آن محل دفن شود.

او درباره موقعیت مکانی سایت جدید، گفت: این سایت نیز در همان محدوده آرادکوه قرار دارد و زباله‌ها با رعایت تمهیدات بهداشتی و شرایط مناسب به آنجا انتقال داده می‌شوند.

نوری در خصوص شرایط انتقال پسماندهای بیمارستان‌های معین کرونا به محل‌ دفن اظهار داشت: زباله‌های بیمارستانی حتما باید در کیسه‌ها و سطل‌های مجزا قرار گیرند و بعد از اتوکلاو و بی‌خطرسازی جمع‌آوری و از زباله‌های عادی جدا شوند. همچنین در هنگام حمل به صورت جداگانه منتقل و در محل‌های جداگانه دفن می‌شوند.

رئیس کمیسیون سلامت،‌ محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در خصوص اقدامات بهداشتی که برای کارگران خدمات شهری در حین نظافت و پاکسازی شهر در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: در جلسه‌ای که به همین منظور برگزار شد، مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری و نمایندگان مناطق نیز حضور داشتند و مقرر شد، تاکید بیشتری به پیمانکاران شود تا دستورات لازم را به کارگران بدهند و موارد پیشگیری را رعایت کنند و بهداشت فردی کارگران بیش از گذشته رعایت شود و همچنین شستن مرتب دست‌ها و استفاده از دستکش و ماسک در حین کار نیز در دستور کار قرار گیرد.

نوری با تاکید بر اینکه شهرداری و پیمانکاران باید بر سلامت و بهداشت کارگران و کارمندان نظارت حداکثری داشته باشند، ادامه داد: کارگران نیز باید به سلامت خود توجه داشته باشند و موارد بهداشت فردی را رعایت کنند،‌ به علاوه باید امکانات و لوازم فراهم باشد و تاکیدات و توصیه‌های بهداشتی نیز به کارگران گفته شود، اما این خود کارگران هستند که باید موارد بهداشتی را رعایت کنند و یک همکاری دوسویه برای رعایت بهداشت وجود داشته باشد.

رئیس کمیسیون سلامت،‌ محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران  گفت: رسانه‌های ارتباط جمعی نیز باید در جهت آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی به ویژه به طبقه کارگر که بیشتر در معرض آسیب هستند، کمک کنند تا مشکلات و ضایعات این ویروس  به حداقل برسد و دوره آن سپری شود.

مردم از کارت‌های اعتباری استفاده کنند/ اسکناس یکی از آلوده‌ترین اشیا است

«مسعود مردانی» عضو کمیته کشوری آنفولانزا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا،‌ درباره اقدامات پیشگیرانه افراد در خرید روزانه برای مقابله با کرونا گفت: زمانی که نان که پخته می‌شود، حاوی ویروس کرونا نیست، همچنین کیسه‌های پلاستیکی وقتی به صورت بسته‌بندی هستند، آلودگی ایجاد نمی‌کند، چرا که بلافاصله پس از باز شدن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد:‌ در خرید اقلامی مانند نان، زمانی که نانوا نان را از تنور در می‌آورد، هیچ ویروسی ندارد و سریعا آن را داخل نایلکس می‌گذارد، تنها زمانی که مردم می‌خواهند درِ نایلکس را باز کنند باید دست‌هایشان را بشویند.

مرادی بیان کرد: ما چندی پیش به یک سمینار پزشکی رفته بودیم که  هنگام نهار من به دستشویی رفتم تا دست‌هایم را بشویم، اما دیدم که از ۱۰۰ نفر تنها سه نفر دست‌هایشان را شستند.

عضو کمیته کشوری آنفولانزا تاکید کرد: مردم فقط باید توجه داشته باشند که پیش از خرید اقلامی مانند نان دست خود را بشویند. در برخی مناطق بعضا افرادی را داریم که پس از توالت دست‌هایشان را نمی‌شویند.

وی بیان کرد:‌ رسانه باید در رعایت بهداشت فردی بیشتر کار کند. برخی می‌گویند کدام دارو برای این بیماری تاثیر دارد، در حال که این بیماری هیچ دارویی ندارد. البته ویتامین C به اندازه ۶ گرم در روز ابتلا به سرماخوردگی را بهتر می‌کند.

عضو کمیته کشوری آنفولانزا درباره آلودگی اسکناس گفت: اسکانس یکی از آلوده‌ترین اشیا بوده و بنابراین بهتر است که مردم از کارت‌های اعتباری استفاده کنند. در چین نیز اسکانس‌ها ضدعفونی می‌شدند، اما چنین امکاناتی در ایران نداریم، از این رو مردم حتما از کارت اعتباری استفاده کنند تا از شیوع کرونا جلوگیری به عمل بیاید.

کلاس‌های نظری دانشگاه تهران تا اطلاع ثانوی به صورت مجازی برگزار می‌شود

معاونت آموزشی دانشگاه تهران در خصوص برگزاری کلاس‌های نظری دانشجویان این دانشگاه به صورت مجازی اطلاعیه‌ای صادر کرد.

در متن این اطلاعیه آمده است: متعاقب اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تعطیلی کلاس‌های آموزشی در برخی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در راستای مقابله با گسترش ویروس کرونا، جلسه هیأت رئیسه دانشگاه تهران تشکیل و مقرر شد کلاس‌های نظری نیمسال دوم ۹۹-۱۳۹۸ تا اطلاع ثانوی به صورت مجازی برگزارشود.

مرکز فناوری اطلاعات و فضای مجازی دانشگاه تهران از امروز دوشنبه ۱۳۹۸/۱۲/۰۵ جهت پشتیبانی‌های لازم برای برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی اعلام آمادگی کرده است.

اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه تهران می‌توانند برای کسب اطلاعات لازم به آدرس elearn.ut.ac.ir مراجعه کنند.

توصیه‌های ایمنی دانشگاه خواجه نصیر به دانشجویان خوابگاهی

در پی شیوع ویروس کرونا در کشور، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی به دانشجویان ساکن سراهای دانشجویی توصیه کرد نسبت به ترک خوابگاه‌ها و بازگشت به شهر خود حداکثر تا ظهر امروز دوشنبه ۵ اسفندماه اقدام کنند.

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی به دانشجویان ساکن سراهای دانشجویی اعلام کرد: مطابق اعلام معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی نگرانی در موضوع حذف و اضافه و سایر موارد آموزشی وجود ندارد و زمان مناسب این موضوع پس از بازگشایی مجدد دانشگاه اطلاع رسانی خواهد شد. توصیه می‌شود که دانشجویان با توجه به تعطیلی دانشگاه با هدف رعایت بیشتر موارد بهداشتی خوابگاه را ترک کنند و به شهرهای خود بازگردند.

همچنین براساس تصمیم کارگروه ویژه مراقبت‌های بهداشتی ذیل ستاد بحران دانشگاه خواجه نصیر، اعلام شده که با توجه به تعطیلی دانشگاه تا پایان هفته به منظور رعایت بهتر مراقبت‌های بهداشتی و به جهت کاهش احتمال انتقال و همه گیری ویروس کرونا در محیط های عمومی و لزوم اتخاذ تدابیر ایمنی توسط اداره امور خوابگاه‌ها، خواهشمند است نسبت به ترک خوابگاه‌ها و بازگشت به شهر خود حداکثر تا ظهر دوشنبه ۹۸/۱۲/۵ اقدام نمایند.

به جهت انجام امور آموزشی و تشکیل کلاس اطلاع رسانی مناسب انجام می‌گیرد و دانشجویان نگران برنامه های آموزشی خود نباشند.

دانشجویان خوابگاهی که علائم ابتلا به کرونا ویروس یا ارتباط با افراد مشکوک به ابتلا را دارند مراقب باشند. همچنین دانشجویان برای پیشگیری از انتقال این بیماری به شهرستان محل سکونت، پیش از بازگشت از سلامت خود حتما مطمئن شوند. زیرا هدف از بازگشت آنها و تعطیلی دانشگاه‌ها جلوگیری از پخش و گسترش بیماری است.

/ایلنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید