آن تاجرِ کاسبِ اهل اقتصاد اصلا به روی خودش هم نمی‌آورد که چقدر از همین ماسک‌ها را دپو کرده و چشم دوخته تا با قرنطینه شدن قم و بحرانی‌تر شدن شرایط ماسک ده تومنی دیروز و صد تومانی امروز را دویست هزار تومان بفروشد و راه صد ساله را یک شبه و یک هفته‌ای برود و سینه جلو بدهد که چقدر این کاره است.

سلام نو – سرویس اجتماعی: کرونا وارد ایران شده، همه نگرانیم و همه دنبال راهی هستیم که کم‌ترین خطر خود یا خانواده‌مان را تهدید نکند. دست‌هایمان را وسواس گونه می‌شوییم، ماده ضد عفونی کننده استفاده می‌کنیم و حتی از بیرون غذا نمی‌خریم.

اما همه چیز با رعایت این مسائل تمام نمی‌شود و کرونا نیمه‌ی تاریک ما را بار دیگر به رخ خودمان کشید، نیمه‌ای که حداقل بخشی از آن را به گردن دولت و حکومت نمی‌توان انداخت.

درست در لحظاتی که شرایط بحرانی است و زمزمه قرنطینه قم به گوش می‌رسد، درست درلحظاتی که امکان همه‌گیری کرونا وجود دارد عده‌ای سود جو که خود را تاجر و کاسب و اهل اقتصاد می‌دانند قیمت ماسک را چند برابر می‌کنند. یک ماسک ده هزار تومانی را صد هزار تومان می‌فروشند و بعد هم منت می‌گذارند که « جای دیگه همین رو هم پیدا نمی‌کنی! برو خدات رو شکر کن.»

آن تاجرِ کاسبِ اهل اقتصاد اصلا به روی خودش هم نمی‌آورد که چقدر از همین ماسک‌ها را دپو کرده و چشم دوخته تا با قرنطینه شدن قم و بحرانی‌تر شدن شرایط ماسک ده تومنی دیروز و صد تومانی امروز را دویست هزار تومان بفروشد و راه صد ساله را یک شبه و یک هفته‌ای برود و سینه جلو بدهد که چقدر این کاره است.

این وضعیت مختص تهران و قم نیست و در شهرهایی که هنوز هیچ اثری از آثار کرونا در آن نیست هم شاهد کمبود ماسک، الکل و مواد ضد عفونی کننده هستیم.

این مسئله را بگذارید کنار کسانی که لباس سفید طبابت به تن دارند اما به بهای هنگفتی آزمایش دروغین کرونا می‌گیرند تا مردم بیچاره و غرق استرس خیالشان راحت شود! آزمایشی که به جز در چند آزمایشگاه معدود در کشور، جای دیگری امکانش را ندارد.

اسم این کارها تجارت و حتی دزدی نیست که دزدی منصف و عیار شرف دارد به چنین تاجرانی که نان در خون مردم می‌زنند تا آجری روی آجرهای زندگی خود بگذارند. چنین کاری لایق هیچ حرف و عنوانی کم‌تر از جنایت نیست به خصوص این که یک ماسک و یک محلول ضد عفونی شاید بتواند به تنهایی جان چندین و چند نفر را نجات دهد.

افزایش قیمت ماسک از اواسط بهمن شروع شد. ماسک‌های معمولی بین ۵۰۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان فروخته می‌شود و ماسک‌های با قابلیت‌های بیشتر مثل فیلتر هوا بین ۸.۵ تا ۱۱ هزار تومان قیمت داشت. این در حالی بود که در اواخر دی ماه برخی از این ماسک‌های در گران‌ترین حالت خود 3 هزار تومان بودند. این قیمت حالا در شهری مثل قم چنان افزایش یافته که ماسک ۱۱ هزار تومانی قیمتی ده برابری پیدا کرده است.

در این میان مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو با اشاره به این که چندین محموله ماسک به استان قم ارسال شده است، گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه کمبودی در زمینه تامین ماسک وجود ندارد. مردم هیچگونه نگرانی برای تامین ماسک نداشته باشند.

سید حسین صفوی هم‌چنین تاکید کرد که روزانه 1.5 میلیون ماسک در کشور تولید می‌شود که نیاز داخلی را تامین می‌کند و کشور مشکلی در این زمینه ندارد.

با وجود این حرف‌ها اما ماسک در قم کم‌یاب و گران شده و کاسب خرد و کلان به فکر پر کردن جیب خود هستند و به سادگی هر چه تمام‌تر جان مردم را معامله می‌کنند.

این که از دولت و بی‌مسئولیتی مسئولان انتقاد کنیم درست است، این که پنهان کاری آن‌ها را شماتت کنیم ضروری است ولی گاهی نیز سوزنی به خود بزنیم و این تجارت خون باری که به راه انداختیم را نگاهی بکنیم و به این فکر کنیم که حداقل به خودمان و خانواده و دوستانمان رحم کنیم.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***