واقعیت این است که کرونا کمتر از میزان تصور همه ما کشنده است! ویروس کرونا 6 نوع دارد که 4 نوع از آن موجب سرماخوردگی ساده میشود؛ یک نوع از آن سارس بود که در سال 2003 در چین شناخته شد و یک نوع از آن نیز مِرس بود که سال 2012 در عربستان از خفاش به شتر و سپس انسان منتقل شد.
در این میان میزان کشندگی سارس 10 درصد، میزان کشندگی مِرس 30 درصد و میزان کشندگی ویروس کرونایی که این روزها به ایران هم رسیده چیزی بین دو تا سه درصد است که از همه هم خانوادههایش حتی نوعی از آنفولانزا کمتر است!
پس مشکل کجا است؟ مشکل در میزان شیوع گستردهتر کرونا است. بد نیست بدانید شیوع سارس 1.2، شیوع مرس 1.4 و میزان شیوع نیوکرونا یا همین کرونای جدید 3.6 تا 5 درصد است مسئلهای که دایره مبتلایان کرونا را گستردهتر و در مجموع نرخ مرگ و میر را افزایش میدهد.
مشکل اساسی بعدی درباره کرونا جدید این است که هیچ واکسن و درمان مشخصی برای آن وجود ندارد و جامعه جهانی نمیداند با آن چه کار کند!
حالا با این در برابر چنین ویروسی با چنین نرخ شیوعی چه باید کرد؟
خب با توجه به نکات بالا بهترین کار در برابر کرونا این است که به هر شکل ممکن از ابتلا به آن جلوگیری کنید و شعار پیشگیری بهتر از درمان است را جدی بگیرید.
به طور منظم دستهای خود را بشویید
از شستن منظم دست ها با آب و صابون پس از تماس با حیوانات و محصولات حیوانی غافل نشوید. از دست زدن به چشم، بینی یا دهان خود با دستان آلوده خودداری کنید. مراقب باشید که از تماس با حیوانات بیمار یا محصولات حیوانی فاسد اجتناب کنید. از هرگونه تماس با حیوانات (به عنوان مثال گربه ها و سگهای ولگرد، جوندگان، پرندگان، خفاش ها) به شدت جلوگیری کنید. از تماس با زباله های حیوانی آلوده یا مایعات موجود در خاک خودداری کنید.
واکنش درست در برابر عطسه و سرفه
هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را با آرنج، بازو یا دستمال بپوشانید – بلافاصله دستمال را درون سطل بسته رها کنید و دستان خود را با ژل، الکل یا آب و صابون تمیز کنید. شاید بپرسید چرا جلوی دهان را با کف دست نگیریم؟ چون کف دست با بقیه در ارتباط است ولی آرنج یا بازو نه.
حفظ فاصله ایمنی!
فاصله یک متری بین خود و سایر افراد بخصوص افرادی که سرفه یا عطسه می کنند و تب دارند را حفظ کنید. ترجیحا از دست دادن، بغل کردن و بوسیدن هم خودداری کنید!
با اولین نشانه به دکتر مراجعه کنید!
هر نشانه کوچکی از سرماخوردگی، آنفولانزا یا مشکل تنفسی را جدی بگیرید و به سرعت به پزشک مراجعه کنید و سریعاً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید چرا که ممکن است به دلیل عفونت تنفسی در یک وضعیت جدی قرار داشته باشید. علائم تنفسی همراه با تب می تواند علل مختلفی داشته باشد که یکی از آنها کرونا است.
در مجامع عمومی حاضر نشوید!
در این شرایط اصرار بر حضور در میان مردم و جمعهای خانوادگی نداشته باشید به ویژه اگر بالای شصت سال سن یا سابقه بیمارهای تنفسی جدی دارید اصلا ریسک نکنید.
سلام نو – سرویس اجتماعی: کرونا به ایران آمده و حالا بسیاری نگران این هستند که نکند به خاطر موج سرایت گسترده این ویروس به طور ناخواسته به آن مبتلا شوند. حالا سوال مهم اینجا است که با ورود رسمی ویروس کرونا به ایران مردم چقدر باید نگران باشند و برای این نگرانی چه باید بکنند؟